dostęp tylko 9 komputerów
Jak zmienić ustawienie (czy jest to moźliwe) ograniczenia dostępu komputerów do jednego w sieci. Oczywiście wszystkie pod XP, dostęp do jednego kompa z sieci ograniczony jest do 9 sztuk. czy i gdzie mozna zmienić te ustawienia?
Odpowiedzi: 9
racja. mozna zrobic cos takiego, ale w twoim przypadku to nie jest rozwiazanie. http://support.microsoft.com/?kbid=122920
mozna rowniez skorzystac z rozwiazan ftpowym np. serv – u. niestety jest to platna aplikcja lub jakis innych darmowych ftp.
co do poprzedniej porady to nie ma ona faktycznie tutaj zastosowania, raczej sp2 i emule :)
mozna rowniez skorzystac z rozwiazan ftpowym np. serv – u. niestety jest to platna aplikcja lub jakis innych darmowych ftp.
co do poprzedniej porady to nie ma ona faktycznie tutaj zastosowania, raczej sp2 i emule :)
dzięki. chyba trzeba będzie zdobyć jakąś literaturę na ten temat i poczytać, oczywiście oprócz forum. jeźeli znasz konkretną to moźe podasz namiary. z góry dziękuje.
Ten parametr, czyli TcpNumConnections, okresla liczbe mozliwych, otwartych polaczen protokolu TCP. Absolutnie nie dotyczy konekcji do zasobow danej maszyny.
Więc podpowiedź Szymona czego dotyczy? Chciałby wiedzieć co da ustawienie tego parametru?
Nie zawracaj sobie tym "rozwiazaniem" w ogole glowy, poniewaz nie ma zadnego zwiazku z problemem.
szymon po prostu nie rozroznia dwoch roznych spraw i tak sobie pisze.
szymon po prostu nie rozroznia dwoch roznych spraw i tak sobie pisze.
Dzięki za porade. spróbuje po nowym roku, gdy będę w pracy.
a sprobuj zmienic ten parametr:
HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetServicesTcpipParameters
dodaj wartosc typu REG_DWORD o nazwie TcpNumConnections i ustaw ja na zadana ilosc przychodzacych polaczen, ktore chcesz obslugiwac w tej maszynie.
HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetServicesTcpipParameters
dodaj wartosc typu REG_DWORD o nazwie TcpNumConnections i ustaw ja na zadana ilosc przychodzacych polaczen, ktore chcesz obslugiwac w tej maszynie.
oczywiście zwiększyć dostęp do 15. ale skoro się nie da to po temacie
Trzy razy czytalem i nie jestem pewien o co Ci chodzi. Czy chcesz aby do komputera mialo dostep wiecej niz 9 maszyn, czy tez ten dostep chcesz ograniczyc do jednego ? Bo jesli chcesz zwiekszyc, to sie nie da. A ograniczyc – oczywiscie.
Strona 1 / 1