Dostęp do Internetu/Doradźcie co wybrać/Opinie
Moźe dla niektórych wyda się to banalne ale jednak spróbuję. *** *** normalnie ***. Mam porostu pecha, a to dlatego źe nie mogę mieć Neostrady, i pewnie nie będę długo jej jeszcze mieć. Dręczy mnie podłączenie do Internetu, obecnie jestem na połączeniu modemowym, no i znowu *** mam takiego pecha źe jestem ostatni na linii i na dodatek mam łączony kabel w dwóch miejscach, jak sami się domyślacie szybkość przez taki kabel nie jest dobra mam 28,8, lub czasami 37,2. Normalnie to jest poraszka, czasami pobiera mi z prędkością 1 kb/s a czasami jeszcze mniej.
Mam wykupione godziny i płace 73 zł. miesięcznie, ale co by mi leźało aby dołoźyć np. 50 zł. i mieć stały i w miarę szybki dostęp do Internetu.
Ale teraz jaką usługę mam wybrać, słyszałem źe moźna przez telefon komórkowy, ale nie mam pojęcia jak to zrobić, zresztą chyba płaci się za przesyłane dane. Jeźeli ktoś owy taki dostęp posiada to niech napisze co nieco o tym, jak podłączyć i w ogóle, moźe być na PW.
Wiem źe istnieje jeszcze coś takiego OnetKonekt Satelita, http://konekt.onet.pl/satelita/zamowienie.html poczytałem co nieco ale i tak do końca nie wiem, chcę się najpierw kogoś poradzić źeby mnie nie wyprowadzili w pole. Moźe ktoś z was ma takie łącze. Chodzi mi o to aby wogóle zrezygnować z telefonu stacjonarnego. Nie wiem jak dobrze zrozumiałem to potrzebny jest mi zestaw satelitarny, antena o duźej średnicy i jakiś modem ale jaki GPRS czy modem wewnętrzny czy zewnętrzny. Piszą coś jeszcze o kanałach zwrotnych. Ile by mnie to kosztowało kupno sprzętu???
Po prostu proszę was o jakąś opinię na temat tego OnetKonekt Satelita, moźe ktoś ma niech wypowie się na temat. A moźe polecicie cos innego o czym jeszcze nie wiem, mogę tylko tyle powiedzieć ze radiówka odpada teź. Na pewno ktoś się zna na tym więc proszę o jakieś doradzenie, po prostu napiszcie coś.
Mam wykupione godziny i płace 73 zł. miesięcznie, ale co by mi leźało aby dołoźyć np. 50 zł. i mieć stały i w miarę szybki dostęp do Internetu.
Ale teraz jaką usługę mam wybrać, słyszałem źe moźna przez telefon komórkowy, ale nie mam pojęcia jak to zrobić, zresztą chyba płaci się za przesyłane dane. Jeźeli ktoś owy taki dostęp posiada to niech napisze co nieco o tym, jak podłączyć i w ogóle, moźe być na PW.
Wiem źe istnieje jeszcze coś takiego OnetKonekt Satelita, http://konekt.onet.pl/satelita/zamowienie.html poczytałem co nieco ale i tak do końca nie wiem, chcę się najpierw kogoś poradzić źeby mnie nie wyprowadzili w pole. Moźe ktoś z was ma takie łącze. Chodzi mi o to aby wogóle zrezygnować z telefonu stacjonarnego. Nie wiem jak dobrze zrozumiałem to potrzebny jest mi zestaw satelitarny, antena o duźej średnicy i jakiś modem ale jaki GPRS czy modem wewnętrzny czy zewnętrzny. Piszą coś jeszcze o kanałach zwrotnych. Ile by mnie to kosztowało kupno sprzętu???
Po prostu proszę was o jakąś opinię na temat tego OnetKonekt Satelita, moźe ktoś ma niech wypowie się na temat. A moźe polecicie cos innego o czym jeszcze nie wiem, mogę tylko tyle powiedzieć ze radiówka odpada teź. Na pewno ktoś się zna na tym więc proszę o jakieś doradzenie, po prostu napiszcie coś.
Odpowiedzi: 8
Ale ogólnie nie wiem jak to jest dokładnie ale skoro nie mogę mieć Neostrady to pewnie równieź nie mogę mieć i Chello,??? Po prostu u mnie narazie centrala nie jest rozbudowana, jest analogowa a jak sie nie mylę to potrzebna jest cyfrowa. Ale sprawdzę te Chello .
Mylisz troche pojęcia. Chello to internet w tv kablowej UPC i niestety musisz miec do niej dostep
Ale jak piszesz masz polonczenie dial up w tpsa, więc mozesz miec SDI, to taka starsza neostrada która jest własnie montowana tam gdzie nie ma dostępu do centrali cyfrowej tylko jest analog. Rewelacji nie ma ale stały dostep jest za abonament. niestety nie wiem jakiej wysokosci.
a masz kablowke ? UPC ?slawek79:Ale ogólnie nie wiem jak to jest dokładnie ale skoro nie mogę mieć Neostrady to pewnie równieź nie mogę mieć i Chello,??? Po prostu u mnie narazie centrala nie jest rozbudowana, jest analogowa a jak sie nie mylę to potrzebna jest cyfrowa. Ale sprawdzę te Chello [/b].
zainteresuj się teź usługą BlueConnect z Ery
http://www.era.pl/index.php/id=prasa_inf/press_id=712/zone=10/section=korp
prędkości są takie :
http://www.era.pl/index.php/id=prasa_inf/press_id=712/zone=10/section=korp
prędkości są takie :
No sluchaj SDI – cos jakby najwolniejsza neostrada (troszke wolniejsze, 12KB/s) ale ma staly adres IP i łatwo to podzielic w celu obnizenia kosztów abonamentu.
Szału nie ma – ale i tak to lepsze niz modem.
Szału nie ma – ale i tak to lepsze niz modem.
ooooo fajnie ze ktoś odpisał.
brtx napisał:
gieras napisał:,
Spoko juź nie chodzi czy 59 czy 129 zł. tylko źeby wogóle coś było.
Ale ogólnie nie wiem jak to jest dokładnie ale skoro nie mogę mieć Neostrady to pewnie równieź nie mogę mieć i Chello,??? Po prostu u mnie narazie centrala nie jest rozbudowana, jest analogowa a jak sie nie mylę to potrzebna jest cyfrowa. Ale sprawdzę te Chello .
Jeźeli chodzi o SDI to moźe coś więcej napiszecie, będę wdzięczny, wiem źe jest coś tam na stronie TP ale moźe coś od siebie dopiszecie, ale teź to sprawdzę.
Z góry dzięki.
brtx napisał:
A moźe SDI?
gieras napisał:,
ja mam chello 1mbps i nie narzekam
Spoko juź nie chodzi czy 59 czy 129 zł. tylko źeby wogóle coś było.
Jeźeli chodzi o SDI to moźe coś więcej napiszecie, będę wdzięczny, wiem źe jest coś tam na stronie TP ale moźe coś od siebie dopiszecie, ale teź to sprawdzę.
Z góry dzięki.
ja mam chello 1mbps i nie narzekam. predkosci srednie to okolo 100kb/s
emm.. chello jest od 59 zł ale nie wszędzie jest, wejdź na stronę i sprawdź –> chello.pl
ja uźywam i nie narzekam. Trochę do gier jest nie najlepsze ale do wszystkiego innego super
ja uźywam i nie narzekam. Trochę do gier jest nie najlepsze ale do wszystkiego innego super
A moźe SDI?
Strona 1 / 1