dosowe programy – problem
Witam,
Mam problem z programem dosowym do obslugi sklepu w trybie pelnoekranowym.
Otoz zawsze chodzil na "pelnym ekranie" bez problemu. Teraz na pelnym ekranie chodzi bardzo wolno, a praca w oknie (gdzie chodzi jak trzeba!) jest bardzo klopotliwa. Nie pomaga emulator DOSBox jak rowniez TameDOS :( Macie jakies pomysly co jest grane i jak problem rozwiazac?
Dziekuje z gory
Pozdrawiam
BENY
Mam problem z programem dosowym do obslugi sklepu w trybie pelnoekranowym.
Otoz zawsze chodzil na "pelnym ekranie" bez problemu. Teraz na pelnym ekranie chodzi bardzo wolno, a praca w oknie (gdzie chodzi jak trzeba!) jest bardzo klopotliwa. Nie pomaga emulator DOSBox jak rowniez TameDOS :( Macie jakies pomysly co jest grane i jak problem rozwiazac?
Dziekuje z gory
Pozdrawiam
BENY
Odpowiedzi: 5
mpason:Szczerze mówiąc, dziesiątki razy instalowałem oprogramowanie DOS'owe na XP i nigdy nie spotkałem się z czymś podobnym, tzn róźnicą między oknem a pełnym ekranem. Proponuję, źeby skrót nie odnosił się bezpośrednio do EXE'ka, a do pliku BAT, który go wywoła . Skrót powinien być typu LNK a nie PIF. W jego właściwościach ustawiamy tylko: w zakładce Opcje – pełny ekran, w zakładce Układ – rozmiary 80x25. Jeźeli nie ma zakładki Opcje, a jest Ekran, to jest to plik typu PIF, a z tym miewałem problemy.
Powodzenia
Skrot jest oczywiscie do exe'ka tak wiec zmienie na skrot do pliku wsadowego. Moze pomoze :) Zobaczymy
Szczerze mówiąc, dziesiątki razy instalowałem oprogramowanie DOS'owe na XP i nigdy nie spotkałem się z czymś podobnym, tzn róźnicą między oknem a pełnym ekranem. Proponuję, źeby skrót nie odnosił się bezpośrednio do EXE'ka, a do pliku BAT, który go wywoła . Skrót powinien być typu LNK a nie PIF. W jego właściwościach ustawiamy tylko: w zakładce Opcje – pełny ekran, w zakładce Układ – rozmiary 80x25. Jeźeli nie ma zakładki Opcje, a jest Ekran, to jest to plik typu PIF, a z tym miewałem problemy.
Powodzenia
Powodzenia
ERROR 5:start –> uruchom –> regedit –> OK
A masz jakieś wartości w tym kluczu:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\WinOldApp
Dzis nie odpowiem, komputer w pracy :( Ale jak mozesz to napisz co tam powinno byc jesli wogole ma cos byc (w domu na kompie nie mam wogole takiego klucza)
pozdrawiam
BENY
start –> uruchom –> regedit –> OK
ERROR 5:moźe to pomoźe :/:
http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=37845&highlight=dosowe+programy
To tez juz przetestowane NIE DZIALA :(
Strona 1 / 1