DOSówki na XP ?
Mój tata chciałby pograć w Deluxe Ski Jumping. Gra niestety nie uruchamia się, pewnie dlatego, źe dysponuję systemem Win XP. Czy jest moźliwość odpalenia tej gry w tym systemie ?
sorka jeśli temat juź był ale nic nie znalazłem.
sorka jeśli temat juź był ale nic nie znalazłem.
Odpowiedzi: 9
Zaistalowałem kiedyś Windows XP jako nakładkę na Windows 98. Po istalacji okazało się źe działają wszystkie programy Dosowe i te nowo instalowane teź.
Ja grałem w deluxe ski jumping na XP i nie musiałem uźywać źadnych emulatorów. Poprostu odpaliłem plik exe i grałem. Nie wiem o co tu chodzi. :(
zwiekszałem i nic albo jest za duzo albo za mało :? zwiekszalem w cfg bo troche duzo razy musze wciskac ta kombinacje :?
–EDIT–
Działa mi juź Commander i gra na nim chodzi płynnie ;)
–EDIT–
Działa mi juź Commander i gra na nim chodzi płynnie ;)
Zwiększ cpu cycles. Na pasku tytułowym okienka dosbox'a masz podaną aktualną wartość cpu cycles, zwiększa się ją kombinacją ctrl+F12 a zmniejsza ctrl+F11
no właśnie korzystam z tej wersji DosBOXa i strasznie tnie :P
Moze ciac, poniewaz XP tworzy wirtualna maszyne DOSa a odbywa sie to niestety kosztem procesora. Lepiej byloby chyba uzyc tego DOSBoxa –> http://prdownloads.sourceforge.net/dosbox/DOSBox0.63–win32–installer.exe?download
jeszcze jeden problem... gra strasznie tnie, wiektoś moze jak ustawić ? prosze o pomoc.
dzieki Ci dobrodzieju ^^
Prawoklik na skrócie do grypliku uruchamiającym ––> właściwości ––> zgodność i ustaw tryb zgodności z win98.
Albo odpalić ją w emulatorze dosa: dosbox
Albo odpalić ją w emulatorze dosa: dosbox
Strona 1 / 1