Doradźcie w sprawie zakupu routera

Panowie, w tej chwili udostępniam internet z jednego kompa na drugi. Chciałbym je uniezależnić. Doradźcie proszę jakiś router, najlepiej z możliwością skonfigurowania wielkości przydzielanego poszczególnym komputerom łącza (ideałem byłoby gdyby przydzielał w zależności czy drugi komp jest włączony czy nie, część łącza lub całość). Ile takie cudo by kosztowało? Dodam, że jestem w kwestii routerów laikiem, więc łatwość obsługi ma znaczenie.

Druga sprawa jest taka korzystam z eMulka (masowo ściągam seriale - BSG rządzi :) )i martwię się czy po podłączeniu do Neo przez router nie będzie mi przydzielał LowID???

Odpowiedzi: 2

Naprawdę nie ma nikogo kto mógłby mi pomóc???
Termix
Dodano
18.11.2006 22:40:16

Czytając forum znalazłem, że ktoś poleca do Neostrady to: Draytek 2500V Router ADSL+VOIP+Firewall

Znalazłem taką aukcję: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=141125420

Czy to jest łatwe w konfiguracji i czy można przydzielać wielkość łącza w sposób jaki opisałem wyżej?

Czy taki firewall w routerze może zastąpić firewalle programowe np ten z WinXP i czy można w nim konfigurować jaki programy mogą się łączyć a jakie nie?

Drugie pytanie: widzę że to licytacja więc cena pewnie jest sporo wyższa niż 290zł. Czy możecie polecić mi coś w granicach 250zł.

Z góry dziękuję

Termix
Dodano
16.11.2006 20:40:49
Termix
Dodano:
15.11.2006 23:00:52
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1