doradzcie prosze
Witam
Mam pytanie, poniewaz bardzo malo znam sie na komputerach. Kolega mi zlozyl zestaw, jednak posluchalam kilku rad i mysle czy nie wlozyc innej grafiki.
Zestaw ten to:
Procesor: AMD Athlon 64 2800+ (socket 754)
Plyta : Gigabyte K8NS NForce3 DDR 400 AC8 Lan SATA RAID
Ramm: DDR 512MB PC400 Kongston
Dysk: 160GB SATA Seagate
Graficzna: RADEON 9550 256MB gigabyte 128bit postanowilam dolozyc do karty i mysle czy nie kupic GF 6600 128MB Gigabyte 128bit
I teraz najwazniejsze. Przy tym Radeonie kolega napisal mi zebym kupila zasilacz CHIEFTEC 410W Model atx 410–212 tylko nie wiem czy jak kupie tego GF czy ten zasilacz mi pociagnei:(
Prosze was o rade zarowno co do zestawu jak i do tego zasilacza. Prosilabym o jasne odpowiedzi bo na naukowych rozwazaniach sie nie znam :P Jak juz pisalam malo sie znam na kompach
Z gory dziekuje za pomoc
Pozdrawiam
Mam pytanie, poniewaz bardzo malo znam sie na komputerach. Kolega mi zlozyl zestaw, jednak posluchalam kilku rad i mysle czy nie wlozyc innej grafiki.
Zestaw ten to:
Procesor: AMD Athlon 64 2800+ (socket 754)
Plyta : Gigabyte K8NS NForce3 DDR 400 AC8 Lan SATA RAID
Ramm: DDR 512MB PC400 Kongston
Dysk: 160GB SATA Seagate
Graficzna: RADEON 9550 256MB gigabyte 128bit postanowilam dolozyc do karty i mysle czy nie kupic GF 6600 128MB Gigabyte 128bit
I teraz najwazniejsze. Przy tym Radeonie kolega napisal mi zebym kupila zasilacz CHIEFTEC 410W Model atx 410–212 tylko nie wiem czy jak kupie tego GF czy ten zasilacz mi pociagnei:(
Prosze was o rade zarowno co do zestawu jak i do tego zasilacza. Prosilabym o jasne odpowiedzi bo na naukowych rozwazaniach sie nie znam :P Jak juz pisalam malo sie znam na kompach
Z gory dziekuje za pomoc
Pozdrawiam
Odpowiedzi: 20
Witam.
Wracając do tematu Kary graficznej to powiem Ci jedno. Od kilku lat uźywałem GF i nigdy nie miałem z nimi najmniejszych problemów, poczynając od GF 1 poprzez GF 2, GF 4 MX az do GF 4 TI 4600. Aczkolwiek ostatnio postanowiłem przetestować Radeony i powiem Ci szczerze ze jestem z nich bardzo zadowolony. Moźe to moje odczucie, ale wydaje mi sie źe radeony wyświetlają źywsze kolory od GF. Ale to moje zdanie. Natomiast z tego co zauwazylem Radeony lubią sie grzać i pod tym względem odbiegają od GF.
Podsumowując... ja bym jednak kupił Radeona 9800 PRO, Rewelacyjna wydajność, rozsądna cena. Polecam.
Pozdrawiam.
Wracając do tematu Kary graficznej to powiem Ci jedno. Od kilku lat uźywałem GF i nigdy nie miałem z nimi najmniejszych problemów, poczynając od GF 1 poprzez GF 2, GF 4 MX az do GF 4 TI 4600. Aczkolwiek ostatnio postanowiłem przetestować Radeony i powiem Ci szczerze ze jestem z nich bardzo zadowolony. Moźe to moje odczucie, ale wydaje mi sie źe radeony wyświetlają źywsze kolory od GF. Ale to moje zdanie. Natomiast z tego co zauwazylem Radeony lubią sie grzać i pod tym względem odbiegają od GF.
Podsumowując... ja bym jednak kupił Radeona 9800 PRO, Rewelacyjna wydajność, rozsądna cena. Polecam.
Pozdrawiam.
ok Dziekuje wam wszystkim za rady i za to ze poswieciliscie swoj cenny czas:)
Pozdrawiam serdecznie:]
Pozdrawiam serdecznie:]
Ten 3000+ to teź oem :
http://www.proline.pl/shop.php?prodid=414d445f36345f333030302b5f56454e5f4f454d
Update.
Skasowali cenę z powodu praku w hurtowni.
Kisztuje 509 pln.
http://www.proline.pl/shop.php?prodid=414d445f36345f333030302b5f56454e5f4f454d
Update.
Skasowali cenę z powodu praku w hurtowni.
Kisztuje 509 pln.
kasy mam max 2100 bez obudowy i nagrywarek. mniej wiecej mam wyliczone. A co do procesora to ja kupuje wersje OEM bo chce cichy wentylator. I athlon 64 2800+ kosztuje 415zl a athlon 64 3000 socket 939 kosztuje 579zl no ale sie zastanowie tylko bede musiala pewnie jakims kosztem pojsc. I nie wiem co lepiej czy miec lepsza karte graficzna czy ten procesor:(
Przemysław Zawadzki:geforca 6800LE i odblokowac wszystko riva tuner i bedziesz miala w dobrym układzie geforca 6800GT
Nie zawsze się udaje
Przemysław Zawadzki:
I tak wogóle to nie kupuj komputera na sockecie 754 poniewaz nie sa juz produkowane procesory z serii athlon 64 na socket 754
Kiedy zakończyła się produkcja ?
Ale faktem jest źe 939 jest bardziej przyszłościowym socketem a ceny płyt i procesorów są praktycznie te same.
A w zaleźności ile masz kasy to GF 6600 gt.
A co do procesorów to twój 2800+ na 754 to ok. 470 pln a 3000+ na 939 to 510 pln. więc chyba ten drugi lepiej się opłaci ?
najpierw to moze zacznijmy od tego ile ty chcesz wydac :?: (nadal głosuje na 9800 Pro)
no o tym socket mi ktos mowil..tylko ze w cenniku pierwszy procesor na 939 jest o 200zl drozszy niz ten co ja chce kupic. :/ nie znam sie na tym ale mysle ze bardziej na – wyszloby gdybym kupila gorsza karte kosztem procesora. No chyba ze sie myle.
geforca 6800LE i odblokowac wszystko riva tuner i bedziesz miala w dobrym układzie geforca 6800GT albo pełnego 6800 :)
I tak wogóle to nie kupuj komputera na sockecie 754 tylko na 939 poniewaz nie sa juz produkowane procesory z serii athlon 64 na socket 754 wiec w przyszlosci podcxzas zmiany sprzetu bedziesz musiala kupowac nowe mobo i procek
I tak wogóle to nie kupuj komputera na sockecie 754 tylko na 939 poniewaz nie sa juz produkowane procesory z serii athlon 64 na socket 754 wiec w przyszlosci podcxzas zmiany sprzetu bedziesz musiala kupowac nowe mobo i procek
radeon 9800 pro , mam od jakiegos czasu i nie mialem jeszcze gierki ktora by nie ruszyla
I ja obstaje za GF
ja posiadam stary model jeszcze Radeona bo na dniahc zmieniam 9200pro na x850xt posiadam i wogole zadnych problemow z grami nie mam znam ludzi co maja 9600 i tez wogole nie narzekaja wiec ja daje glos na 9800pro :D ZDECYDOWANIE precz z Nvidia i Ge–Force :P
tez radze GF :)
źadne strzelanie, TO JEST WOJNA! ;P
tak naprawdę kupisz 'dobrze' w obu przypadkach. radeony mają zwykle lepsze osiągi, troche więcej z nimi kłopotów, GFy mają duźo lepszy support i bardziej uniwersalne sterowniki, mniej problemów. skoro sama mówisz,źe średnio się na tym wszystkim znasz – bierz GF..
tak naprawdę kupisz 'dobrze' w obu przypadkach. radeony mają zwykle lepsze osiągi, troche więcej z nimi kłopotów, GFy mają duźo lepszy support i bardziej uniwersalne sterowniki, mniej problemów. skoro sama mówisz,źe średnio się na tym wszystkim znasz – bierz GF..
Nie chodzi o to zeby strzelic i z glowy:> jak nie chcesz mi doradzic to nie pisz :P mi zalezy zebym dobrze kupila :>
juhuuu,głos prawdy! ja tez na gf znaczy :]
DWA ZERO, WYGRALIŚMY, KUPUJ GF! (i nie wchodź więcej w ten topic :D)
DWA ZERO, WYGRALIŚMY, KUPUJ GF! (i nie wchodź więcej w ten topic :D)
KAROL!NA:no do grania i zeby chodzil jakos nie "zamulal" ;)
Jak do grania, to oddaję głos na GF 6600 8)
PS. Uzywaj przycisku "Zmień" ;)
no do grania i zeby chodzil jakos nie "zamulal" ;)
hm kilku ludzi mi odradzalo radeona bo mowia ze bede miec z nimi problemy i ze nie obsluza wiekszosci nowych gier. Ja sie na tym kompletnie nie znam. Myslicie ze Radeon 9600 PR0 128MB 128bit Sappgire lub gigabyte bedzie lepszy niz GF 6600 128MB Gigabyte 128bit ? Prosze o rady jak mozecie:) bo ja naprawde nie mam pojecia im wiecej rad tym lepiej. Jeszcze w sklepie sie zapytam:P
A ja się zapytam – ten komputer to do czego ma słuźyć ??
mettal:
ale jako konkurent dla R9800 to tylko 6600GT...
i to jeszcze nie do końca bo w przypadku wyźszych rozdzielczości i AA to radek wygrywa bo ma 256 bitowe ramy. Jesli porównywać radka 9800 PRO to moim zdaniem raczej zaczynać trzeba od porównania
R9800 Pro vs 6800LE
ale tak jak pisze _czterech to juz stara wojna i kolejnych starć toczyć nie warto więc wybór nalezy do kupującego.