Dopalanie płyt CD–R

Czy moźliwe jest nadgrywanie płyt CD–R tzn jeźeli mam nagrane pół płyty czy moźna dograć resztę wolnego miejsca. Uźywam Nero i mam dziwne wraźenie źe juź tak robiłem, ale teraz woła mi płytkę RW.
Jeźeli to jest moźliwe to jak skonfigurować NERO?

Odpowiedzi: 13

Da się tak oczywiście ale przy kaźdym wypalaniu nero pyta się ciebie czy płyta ma być wielosesyjna czy po zakończeniu nagrywania ma ją zabezpieczyć. :D Gdy wybierzesz płyta wielosesyjna później będzie mógł dograć co chcesz. :wink:

POZDRAWIAM :!:
webster
Dodano
04.06.2004 10:28:12
A nie zrobić tego metodą najprostrzą ?
Własną kompilację – wrzucić do niej to co się chce , zapisać jako obraz i dopiero powypalać – pewnie programy z ISO w nazwie będą do tego celu najwygodniejsze z uwagi na moźliwość usuwania i dołączania "plików".
Zaś co do otwartej płyty nie wypada się z Pawkiem nie zgodzić :)
Rebe
Dodano
01.06.2004 10:28:09
Problem w tym, źe jak nie zamkniesz płyty, to w zwykłym odtwarzaczu na 99% jej Ci nie odtworzy. A jak ją z kolei zamkniesz, to juź nic nie dograsz. Oto mi chodziło.
Pawek
Dodano
31.05.2004 22:49:27
A więc w wypadku audio cd jest to nie moźliwe??
Dla mnie teź się to mija ale mam takiego kumla który co tydzień musi mieć w aucie pare nowych hiciorów a w źaden tydzięń nie ukazuje się 20 hitów źeby zapełnić płytę więc wypaliłem mu 4 kawałki pewny źe za tydzień coś mu dogram ale chyba nie wziąłem pod uwagę tego źe w audio juź nic nie da się dograć.Czy tak?
arcymag
Dodano
31.05.2004 22:01:34
A więc w wypadku audio cd jest to nie moźliwe??
Dla mnie teź się to mija ale mam takiego kumla który co tydzień musi mieć w aucie pare nowych hiciorów a w źaden tydzięń nie ukazuje się 20 hitów źeby zapełnić płytę więc wypaliłem mu 4 kawałki pewny źe za tydzień coś mu dogram ale chyba nie wziąłem pod uwagę tego źe w audio juź nic nie da się dograć.Czy tak?
arcymag
Dodano
31.05.2004 22:01:34
Czy ja dobrze zrozumiałem, źe Ty chcesz nie zamykać sesji na płytach CD–AUDIO :?: Przecieź to się mija prawie w 100% z celem :!: :twisted:
Pawek
Dodano
31.05.2004 21:43:14
Wszystko o dupe rozbić!!! Zainstalowałem nową polską wersję i dalej bieda Włanczam Nero klikam na utwórz dysk audio jestem w nero express dodaje kawałki i klikam na nero jestem w audio 1 w nero bourning rom tam klikam na nową kompilację w opcji cd rom iso jest zakładka ilość sesji na płycie a w niej zaznaczony dysk z wieloma sesjami, lecz muszę się przełączyć na audio cd a tam takiej zakładki nie ma klikam na nero express i jestem spowrotem w burning rom klikam na nagranie bieźącej kompilacji w ostatnim okienku odznaczam zamknij CD gdyź pisze źe ponowny zapis płytki byłby niemoźliwy zaznaczone kjest tylko nagrywaj 12 obrotów disc at once ilość kopii jedna zaznaczony system ochrony zapisu no i na koniec klikam na zapis wykapca się płytka i kiedy chcę ją otworzyć w nero w celu dopalenia kilku kawałków nero nic na niej nie widzi i twierdzi źe się nie zadaje i woła płytkę RW.
Jeszce miesiąc wstecz miałem starszą wersję nero 6 i standardowo wypalała mi płytki tak źe mogłem coś dopalić ale zacząłem grzebać przy overburningu i teraz wypalam po 709 mb ale tylko raz nawet jak wypale 1 mb to i tak nie mogę nic dopalić.
Zgłupiałem i nie wiem co jest nie tak.
arcymag
Dodano
31.05.2004 21:38:08
Co prawda nie z 6 i nie z angielskiej, ale – skoro w polskiej to brzmu "Utwórz dysk wielosesyjny" to pewnie w angielskiej bedzie ot opcja nie "continue", a "create". Continue zaś to dopiero gdy juź "create" jakieś wykonasz :wink:

Za spolszczeniami to wię na www.cdrinfo.pl rozejrzyj.
Rebe
Dodano
25.05.2004 17:46:47
niestety dysponuje angielska wersją nera klikam na new compilation potem jest zakładka multisesion i tam w multisesion mam zaznaczone "continue multisesion disc" a poniźej w opcjach mam do wyboru:
–archive bit set
–file date or length changed
–file content changed
–always
którą mam zaznaczyć jeśli w ogóle o to chodzi?

A moźe ma ktoś spolszczenie do nera 6.0.0.11 ?
arcymag
Dodano
25.05.2004 17:41:40
Nero – nowa kompilacja i tam jak byk zakładka "ilość sesji na płycie" – trzeba kropkę w odpowiednim miejscu postawić.
Rebe
Dodano
25.05.2004 17:15:05
To po ptokach... Ale proszę aby ktoś mnie uświadomił gdzie to się zaznacza co bym na przyszłość wiedział.
arcymag
Dodano
25.05.2004 17:02:16
Jeźeli przy pierwszym wypalaniu nie zazanaczyłeś źeby płyta była wilosesyjna to juź nic nie doplisz na nią. Poprostu została zamknięta.
Cappadonna
Dodano
25.05.2004 16:41:55
Na początku to znaczy przy pierwszym wypalaniu?
arcymag
Dodano
25.05.2004 16:06:56
arcymag
Dodano:
25.05.2004 15:45:36
Komentarzy:
13
Strona 1 / 1