Dopalanie płyt CD–R
Czy moźliwe jest nadgrywanie płyt CD–R tzn jeźeli mam nagrane pół płyty czy moźna dograć resztę wolnego miejsca. Uźywam Nero i mam dziwne wraźenie źe juź tak robiłem, ale teraz woła mi płytkę RW.
Jeźeli to jest moźliwe to jak skonfigurować NERO?
Jeźeli to jest moźliwe to jak skonfigurować NERO?
Odpowiedzi: 13
Da się tak oczywiście ale przy kaźdym wypalaniu nero pyta się ciebie czy płyta ma być wielosesyjna czy po zakończeniu nagrywania ma ją zabezpieczyć. :D Gdy wybierzesz płyta wielosesyjna później będzie mógł dograć co chcesz. :wink:
POZDRAWIAM :!:
POZDRAWIAM :!:
A nie zrobić tego metodą najprostrzą ?
Własną kompilację – wrzucić do niej to co się chce , zapisać jako obraz i dopiero powypalać – pewnie programy z ISO w nazwie będą do tego celu najwygodniejsze z uwagi na moźliwość usuwania i dołączania "plików".
Zaś co do otwartej płyty nie wypada się z Pawkiem nie zgodzić :)
Własną kompilację – wrzucić do niej to co się chce , zapisać jako obraz i dopiero powypalać – pewnie programy z ISO w nazwie będą do tego celu najwygodniejsze z uwagi na moźliwość usuwania i dołączania "plików".
Zaś co do otwartej płyty nie wypada się z Pawkiem nie zgodzić :)
Problem w tym, źe jak nie zamkniesz płyty, to w zwykłym odtwarzaczu na 99% jej Ci nie odtworzy. A jak ją z kolei zamkniesz, to juź nic nie dograsz. Oto mi chodziło.
A więc w wypadku audio cd jest to nie moźliwe??
Dla mnie teź się to mija ale mam takiego kumla który co tydzień musi mieć w aucie pare nowych hiciorów a w źaden tydzięń nie ukazuje się 20 hitów źeby zapełnić płytę więc wypaliłem mu 4 kawałki pewny źe za tydzień coś mu dogram ale chyba nie wziąłem pod uwagę tego źe w audio juź nic nie da się dograć.Czy tak?
Dla mnie teź się to mija ale mam takiego kumla który co tydzień musi mieć w aucie pare nowych hiciorów a w źaden tydzięń nie ukazuje się 20 hitów źeby zapełnić płytę więc wypaliłem mu 4 kawałki pewny źe za tydzień coś mu dogram ale chyba nie wziąłem pod uwagę tego źe w audio juź nic nie da się dograć.Czy tak?
A więc w wypadku audio cd jest to nie moźliwe??
Czy ja dobrze zrozumiałem, źe Ty chcesz nie zamykać sesji na płytach CD–AUDIO :?: Przecieź to się mija prawie w 100% z celem :!: :twisted:
Wszystko o dupe rozbić!!! Zainstalowałem nową polską wersję i dalej bieda Włanczam Nero klikam na utwórz dysk audio jestem w nero express dodaje kawałki i klikam na nero jestem w audio 1 w nero bourning rom tam klikam na nową kompilację w opcji cd rom iso jest zakładka ilość sesji na płycie a w niej zaznaczony dysk z wieloma sesjami, lecz muszę się przełączyć na audio cd a tam takiej zakładki nie ma klikam na nero express i jestem spowrotem w burning rom klikam na nagranie bieźącej kompilacji w ostatnim okienku odznaczam zamknij CD gdyź pisze źe ponowny zapis płytki byłby niemoźliwy zaznaczone kjest tylko nagrywaj 12 obrotów disc at once ilość kopii jedna zaznaczony system ochrony zapisu no i na koniec klikam na zapis wykapca się płytka i kiedy chcę ją otworzyć w nero w celu dopalenia kilku kawałków nero nic na niej nie widzi i twierdzi źe się nie zadaje i woła płytkę RW.
Jeszce miesiąc wstecz miałem starszą wersję nero 6 i standardowo wypalała mi płytki tak źe mogłem coś dopalić ale zacząłem grzebać przy overburningu i teraz wypalam po 709 mb ale tylko raz nawet jak wypale 1 mb to i tak nie mogę nic dopalić.
Zgłupiałem i nie wiem co jest nie tak.
Jeszce miesiąc wstecz miałem starszą wersję nero 6 i standardowo wypalała mi płytki tak źe mogłem coś dopalić ale zacząłem grzebać przy overburningu i teraz wypalam po 709 mb ale tylko raz nawet jak wypale 1 mb to i tak nie mogę nic dopalić.
Zgłupiałem i nie wiem co jest nie tak.
Co prawda nie z 6 i nie z angielskiej, ale – skoro w polskiej to brzmu "Utwórz dysk wielosesyjny" to pewnie w angielskiej bedzie ot opcja nie "continue", a "create". Continue zaś to dopiero gdy juź "create" jakieś wykonasz :wink:
Za spolszczeniami to wię na www.cdrinfo.pl rozejrzyj.
Za spolszczeniami to wię na www.cdrinfo.pl rozejrzyj.
niestety dysponuje angielska wersją nera klikam na new compilation potem jest zakładka multisesion i tam w multisesion mam zaznaczone "continue multisesion disc" a poniźej w opcjach mam do wyboru:
–archive bit set
–file date or length changed
–file content changed
–always
którą mam zaznaczyć jeśli w ogóle o to chodzi?
A moźe ma ktoś spolszczenie do nera 6.0.0.11 ?
–archive bit set
–file date or length changed
–file content changed
–always
którą mam zaznaczyć jeśli w ogóle o to chodzi?
A moźe ma ktoś spolszczenie do nera 6.0.0.11 ?
Nero – nowa kompilacja i tam jak byk zakładka "ilość sesji na płycie" – trzeba kropkę w odpowiednim miejscu postawić.
To po ptokach... Ale proszę aby ktoś mnie uświadomił gdzie to się zaznacza co bym na przyszłość wiedział.
Jeźeli przy pierwszym wypalaniu nie zazanaczyłeś źeby płyta była wilosesyjna to juź nic nie doplisz na nią. Poprostu została zamknięta.
Na początku to znaczy przy pierwszym wypalaniu?
Strona 1 / 1