Dopalamy Firefox'a

Znalazłem na infojama.pl:
Kaźdy chce, źeby jego przeglądarka była najszybsza. Ale jak ją podkręcić ? Podam wam szybki i bezbolesny sposób na overclocking jednej z najpopularniejszych ostatnimi czasy przeglądarek. Po ukazaniu się wersji 1.0 FireFoxa w ciągu niespełna miesiąca pobrano go ponad 10 milionów razy. Jeśli zapytacie któregoś z uźytkowników, powie wam, iź jest to najlepszy i najszybszy program do przeglądania stron www. Co zrobić by dostał skrzydeł? Jest to czynność nad wyraz prosta. Po pierwsze w pasku adresu wpisujemy polecenie "about:config" i czekamy aź całość się załaduje. W ustawieniach, które nam sięwyświetlą zmieniamy następujące wartośći : "network.http.pipelining" na "true", "network.http.proxy.pipelining" na "true" i w końcu "network.http.pipelining.maxrequests" na 30, co oznacza, iź przeglądarka będzie mogła dokonać 30 zapytań jednocześnie. i to juź wszystko, źycze miłego surfowania

Tekst źródłowy
Pozdrawiam.

Odpowiedzi: 8

Dzięki wielkie.
Anonymous
Dodano
06.01.2005 16:56:44
gusioo:
A to ja mam takie pytanie:
Dotąd uźywałem Avant Browser i tam było tak, źe strony zawsze otwierały się w nowych zakładkach, nawet gdy w kodzie strony było _blank.
Czy moźna tak zrobić w firefox'ie ?
Narazie mam tylko otwieranie stron w nowych zakładkach po kliknięciu środkowym klawiszem, a chciałbym źeby to odbywało się po kliknięcie lewym klawiszem.

http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=26572&highlight=

Ze nie powiem "bylo ..." :D

UPDATE
Oczywiscie zakladam ze masz Foxa 1.0.
Szuja27
Dodano
06.01.2005 16:46:04
emil:
gusioo:
about: config
mały błąd, trzeba bez spacji bo inaczej nie dzała, źeby nie było źe sam wymyśliłem to przeczytałem to w komentarzach do tekstu źródłowego :wink:

Poprawione.
Anonymous
Dodano
06.01.2005 16:39:31
gusioo:
about: config
mały błąd, trzeba bez spacji bo inaczej nie dzała, źeby nie było źe sam wymyśliłem to przeczytałem to w komentarzach do tekstu źródłowego :wink:
emil
Dodano
06.01.2005 16:30:03
A to ja mam takie pytanie:
Dotąd uźywałem Avant Browser i tam było tak, źe strony zawsze otwierały się w nowych zakładkach, nawet gdy w kodzie strony było _blank.
Czy moźna tak zrobić w firefox'ie ?
Narazie mam tylko otwieranie stron w nowych zakładkach po kliknięciu środkowym klawiszem, a chciałbym źeby to odbywało się po kliknięcie lewym klawiszem.
Anonymous
Dodano
06.01.2005 15:52:11
Doczytalem jeszcze ze oprocz tego wszystkiego nalezy utworzyc nowe ustawienie (Integer), nazwac je nglayout.initialpaint.delay i ustawic jego wartosc na 0 – ustawienie dla laczy nie dial–up

Kiedy Mozilla zaczyna ściągać stronę internetową, po pewnym czasie próbuje ją wyświetlić (renderować). Jednakźe moźe się zdarzyć, źe przeglądarka po ściągnięciu większej ilości danych uzna, źe potrzebne jest ponowne wyświetlenie strony, by zmieścić nowe elementy, jak obrazki, czy elementy formularza. W takim wypadku Mozilla zaczyna renderowanie strony od nowa, anulując to, co zrobiła wcześniej.

Jeśli uźywasz połączenia typu dial–up, powinieneś pozwolić Mozilli poczekać trochę dłuźej zanim zacznie ostateczny rendering strony.

Aby to zrobić:

* Wpisz w pasku adresu about:config, by otworzyć listę preferencji
* Znajdź wpis nglayout.initialpaint.delay, kliknij na niego prawym przyciskiem myszy i wybierz Modyfikuj
* Wpisz nglayout.initialpaint.delay jako nazwę preferencji i 60 jako jej wartość
* Jeśli nie moźesz znaleźć tego ustawienia, po prostu dodaj je klikając prawym przyciskiem myszy na dowolnym innym ustawieniu, wybuerając Dodaj ustawienie typu –> Liczba całkowita (Integer), wpisując nglayout.initialpaint.delay jako nazwę preferencji i 60 jako jej wartość.

W ten sposób moźesz sprawić, źe Mozilla nie będzie kilka razy renderowała tej samej strony, co przyspieszy ich wyświetlanie.
Szuja27
Dodano
06.01.2005 10:41:04
Tez se dopisze, co mi tam :P .
W IE rowniez mozna zwiekszyc ilosc polaczen.
EL NINO
Dodano
05.01.2005 22:27:47
W przypadku Opery naleźy w Preferencjach wybrać zakładke Sieć i zmienić wartości Maks. połączeń z serwerem i Maks. łączna liczba połączeń na 30.
spiderko
Dodano
05.01.2005 21:06:01
Anonymous
Dodano:
05.01.2005 20:11:44
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1