Domowa sieć na łaczu radiowym

Witam

Korzystam z internetu przez wifi. Che utworzyc mała siec u siebie w domu zeby podpiac notebook i tez smigac po necie. Probowałem najprostszym sposobem czyli podłączyłem kablem notebooka i włączyłem udostepnienie połaczenie internetowego na połaczeniu od wifi (na obydwu kompach jest win xp sp2). Ten sposób zadziałał ale jest z nim problem tego typu ze po jakis 15 minutach czasami wczesniej blokuje mi sie net połaczenie nadal jest ale stronki sie nie ładują, brak neta... jak odłacze lan to po chwili sie odblokowuje i znów mozna smigac. Próbowałem tez dwoma kompami stacj. i to samo. Niewiem czego to jest przyczyna... MOze ktos wie??
Miałbym tez drugą sprawe. Zastanawiam sie nad rozbudowana siecią ale niewiem jakiego sprzetu uźyć... Czy uczyc jakiegos acces pointa (linksysa albo Dlinka) z dwoma antenami i ustanowic przekazywanie dalej łacza przez druga antene... Moze ktos mi z tym pomoze...

pozdro

Odpowiedzi: 1

Nie jest to problem z limitem polaczen do neta, wprowadzonym w SP2 ? Sprobuj ustawic wieksza ilosc polaczen.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip\Parameters
we wpisie TcpNumConnections zmien wartosc np. na 100 (mozesz w systemie dziesietnym).
EL NINO
Dodano
05.03.2006 23:35:21
neofirst
Dodano:
05.03.2006 13:57:42
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1