Dokupiony RAM i bluescreen WinXP
Mam taki problem, dokupiłem 256 RAM, włoźyłem do kompa i normalnie mi go odczytywal, ale co chwile wyskakiwał mi niebieski ekran z jakimiś błędami i źe Zacznie zrzucać Pamięć Fizyczną (przed włoźeniem tego RAMu nie było bluescreena a więc to problem konfliktu sprzętu)
Mój Komp przed dodaniem RAM
Win XP Prof
128 RAM DDR
Radeon 9200 128 RAM
1,10 Ghz AMD Duron ( :/ )
Płyty głównej nie mogę rozpoznac ale wiem ze była wcześniej zintegrowana z GeForce 2 graficzna, a teraz juz tylko z dźwiękową jest.
Nowy RAM:
ValueSELECT (Corsair – firma)
256 RAM Memory Module
184–PIN
DDR–DIMM
(tymczasowo ją kupiłem przed nowym procesorem)
Karty RAM chyba nie są tej samej firmy
Aha i jeszcze jedno, gdy za 2 razem musiałem zresetować kompa z powodu bluescreena to później komp mi się juź wogle nie wwłączał tylko pokazywal ten screen
Mój Komp przed dodaniem RAM
Win XP Prof
128 RAM DDR
Radeon 9200 128 RAM
1,10 Ghz AMD Duron ( :/ )
Płyty głównej nie mogę rozpoznac ale wiem ze była wcześniej zintegrowana z GeForce 2 graficzna, a teraz juz tylko z dźwiękową jest.
Nowy RAM:
ValueSELECT (Corsair – firma)
256 RAM Memory Module
184–PIN
DDR–DIMM
(tymczasowo ją kupiłem przed nowym procesorem)
Karty RAM chyba nie są tej samej firmy
Aha i jeszcze jedno, gdy za 2 razem musiałem zresetować kompa z powodu bluescreena to później komp mi się juź wogle nie wwłączał tylko pokazywal ten screen
Odpowiedzi: 4
znaczy sie, to bardzo prawdopodobne ze stara pamiec jest wadliwa bo z nia tez byly problemy choc rzadziej (dlatego kupilem nowy RAM)
zaraz sprawdze i ci powiem czy dziala
zaraz sprawdze i ci powiem czy dziala
Jakie to błędy?? Na tym bluescreenie powinna być jakaś nr błędu np. cos takiego: 0x0000003b. Moze być teź podana nazwa pliku przez który pokazuje sie ten błąd. Przepisz je na kartke i napisz tutaj do nowego posta.
wojtt:A czy komp chodzi tylko na tej nowej kości
Dołączam się do pytania, czy system pokazuje błędy na tej nowej kości – podłącz tylko ją, starą odstaw.
Pamięć moźna sprawdzić testami programowymi, np. Gold Memmory ––> link. Podejrzewam źe twoja stara pamięć ma wade, która w pełni objawiła się po podłączeniu nowej pamięci.
Tzn. Gdy miałem starą kość 128 RAM to wszystko działało jak naleźy, (tylko jak włączałem jedną grę to sie tez pojawial bluescreen ale tylko na tej jednej grze), gdy włoźyłem nowe 256 RAM to odczytywało mi oba RAMy i działało jak naleźy, tyle źe sie co chwile pojawiał ten komunikat ze system napotkał na błędy itp, jesli widzisz ten komunitak 1 raz to urucjhom go ponownie, jesli widzisz go ponoiwnie to skontaktuj sie z adminem itp i niźej pisało ze zaczyna zrzucać pamięć fizyczną
Strona 1 / 1