Dokupienie pamięci ram
Moja płyta główna to Kobian KVT600x-l,
Typ procesora AMD Athlon XP, 1666 MHz (12.5 x 133) 2000+,
Pamięć fizyczna 256 MB (PC3200 DDR SDRAM). Chciałbym dołożyć do 1 GB nie wiem czy częstotliwość może wynosić 400 Mhz.
Może źle postawiłem pytanie. Jaka pamięć do takiej konfiguracji.
Odpowiedzi: 7
Nie mam Rebe nie mam ... Stopień zrozumienia Jidysz i polskiego u mnie niebezpiecznie zbliża się do podobnego poziomu ... Albo po prostu kawy brak :)
Do 1 GB to też jest 512 MB ;)
Ale fakt od prawej do lewej chyba czytałem ... Kurna, znowu ...
-
[quote=Żółty] Ale fakt [b]od prawej do lewej chyba czytałem [/b]... Kurna, znowu ...[/quote] Masz coś do ........ Yiddish ? - morda ździwieniem ociekająca jako dojrzała klapsa sokiem, a rumiana z zadowolenia jako brzoskwinia, co ją na reklamach widywać można.
Nie ten kawałek, Żółty - [quote] ...dołożyć [b]do[/b] 1 GB...[/quote] - morda j.w.
SO DIMM jest do nooteboków - nie będzie pasować ... Zresztą - [url]http://pl.wikipedia.org/wiki/DIMM[/url]
Rebe - nie łapię Twego toku myślenia ... Może ... znowu się przegrzewam :P Ale jak teraz jest 256 MB to dołożenie 1 GB nie przekroczy tego 2 GB ...
Nie chodziło mi o dołożenie 768 Mb ramu tylko o dokupienie do tych 256 mb. Teraz mam kłopot, bo spotkałem dwa rodzaje typów pamięci DIMM oraz SO DIMM. Czy jak kupię SO DIMM to czy będzie mi działać. Po drugie czy dwa moduły pamięci różnych firm, będą ze sobą współpracować. Sorry, że pytam o tak "proste" rzeczy ale sprzęt komputerowy to dla mnie czarna magia.
Żółty - może być problem . Co prawda: [b]Memory - 2 x 184-pin DIMM sockets support two 2.5V DDRAMs (DDR400)
- Maximum: 2GB[/b] , ale jakoś nie widziałem kości 768 - morda już wiesz jaka.
adam246 - będzie problem z tym 1GB, - możesz mieć ( wykorzystując posiadaną kość ) albo 512, albo 768, albo 1280 MB.
PS.
O producentach nie będzie, bo mniej oni ważni niż parametry pracy ich produktów.
Przecież PC3200 to 400 MHz jest ... Czyli - możesz.
-
[quote=Żółty]Przecież PC3200 to 400 MHz jest ... Czyli - możesz.[/quote] Dzięki bardzo, nie wiedziałem, że PC3200 to właśnie owo 400MHZ. A tak swoją drogą, jakich producentów ramu polecacie?
Strona 1 / 1