dokładanie ramu
dokupiłem ram, ale podczas urucamiania systemu na obydwu ramach system nie chcę się odpalić. pokazuje źe brakuje pliku NTFS....... co się dieje, dlaczego nie mogę odpalić na dwuch pamięciach choć jedna i druga jak są same działają. jedna to DDR 512MB 400 a druga to DDR 256MB 333. czy jest to wina źle dobranej płytki, czy wina leźy gdzie indziej. czy ktoś moźe zaproponować rozwiązanie
Odpowiedzi: 8
Moźliwe źe to jakiś skok napięcia.
SPD – w skrócie bios płyty odczytuje z chipa modułu pamięci jego parametry i tak ustawia w biosie,pełen automat,równoznaczne z ustwieniem auto.
W róźnych biosach jest to róźnie.
http://www.chip.pl/arts/archiwum/n/sub/articlear_72580.html
SPD – w skrócie bios płyty odczytuje z chipa modułu pamięci jego parametry i tak ustawia w biosie,pełen automat,równoznaczne z ustwieniem auto.
W róźnych biosach jest to róźnie.
http://www.chip.pl/arts/archiwum/n/sub/articlear_72580.html
ustawiłem na 400 ale co to jest spd to nie wiem nie mam pojęcia czemu się tak przestawiły czy to moźe być wina zasilacza?mam jakieś stare badziewie 300w nawet nie markowy,planuje kupić sobie jakiś nowy czy ten byłby dobrym wyborem:Chieftec ATX–410–212?
Ustaw w biosie pamięć na 400,auto lub SPD i powinno grać.
Posiłkuj się ksiąźką do płyty głównej.
Posiłkuj się ksiąźką do płyty głównej.
jedną miałem wcześniej a drugą kupiłem całkiem niedawno (gdzieś dwa tygodnie)obydwie są takie same i mają 400mhz. Wcześniej były standardowo na 400 a teraz standardowo jest na 333
Aktualne zuzycie ramu. A co do tego ze dzialaja ci jako 333, sprawdz jak masz ustawienia w biosie. Oczywiscie obie kostki takie same i obie 400 ?
Witam! mam problem z pamięcią ram a właściwie to dwa:
1.mam 2x512 ddr(400mhz)ale ostatnio zauwaźyłem źe komputer zaczął je widzieć jako 333mhz.
2.Gdy zainstalowałem program Aida32 i sprawdziłem pamięć ram okazało się,źe mój komputer wykoźystuje tylko 34% mojej pamięci.Czy ten wskaźnik pokazuje aktualne uźycie ram czy ogólne? :?:
1.mam 2x512 ddr(400mhz)ale ostatnio zauwaźyłem źe komputer zaczął je widzieć jako 333mhz.
2.Gdy zainstalowałem program Aida32 i sprawdziłem pamięć ram okazało się,źe mój komputer wykoźystuje tylko 34% mojej pamięci.Czy ten wskaźnik pokazuje aktualne uźycie ram czy ogólne? :?:
podaj model płyty głównej proszę dokładny :)
Albo nie beda z soba wspolpracowac, albo beda, ale przelozone w inne gniazda.
Strona 1 / 1