Dodatkowa pamięć ram
Po wymianie zasiłki,zaciekawił mnie jeden fakt{fachury będą rechotać}Zamontowałem drugą pamięć Ram .Gość w sklepie mówił ,że będzie o.k.Gdy kliknąłem na everesta to ukazało się coś takiego:
Taktowanie pamięci
@ 166 MHz 2.5-3-3-7 (CL-RCD-RP-RAS) / 10-12-2 (RC-RFC-RRD)
@ 133 MHz 2.0-3-3-6 (CL-RCD-RP-RAS) / 8-10-2 (RC-RFC-RRD)
Stara kość to ta 133 Mhz,czy nie trzeba w tej drugiej przestawić taktowania i tamingu i jak?
Wydaje mi się że komp chodzi dobrze?
Odpowiedzi: 1
To są [b]informacje[/b] o fabrycznych ustawieniach ( timingach ) dla róznych "prędkości" szyny ( w tym wypadku 133 i 166 MHz ) - wartości te nie obrazują rzeczywistych parametów pracy ( te są podawane w innym miejscy Everesta - nie pytaj gdzie, bo nie uzywam ), choć [b]może[/b] się okazać, że ustawienia w SPD zapisane i te z jakim pamięci pracują w Twoim zestawie są zbieżne.
Strona 1 / 1
[quote=Rebe]To są [b]informacje[/b] o fabrycznych ustawieniach ( timingach ) dla róznych "prędkości" szyny ( w tym wypadku 133 i 166 MHz ) - wartości te nie obrazują rzeczywistych parametów pracy ( te są podawane w innym miejscy Everesta - nie pytaj gdzie, bo nie uzywam ), choć [b]może[/b] się okazać, że ustawienia w SPD zapisane i te z jakim pamięci pracują w Twoim zestawie są zbieżne. [/quote] O.K. Dzięki