Dodatek do Windowsa XP Professional
Mam takie waźne pytanie.Czy istnie dodatek do windowsa XP Profesional,aby lepiej się gry uruchamiały i chodziły.Mam niektóre takie gry co się nie odpalają.Niechcę wymienić jakich,bo w temacie chodzi o dodatek.Ściągnąłem najnowszego detonatora firmy nvida 45.23 do xp.I directaX 9.0a.Moźe będziecie się pytać jaki mam sprzęt to taki :wink: :
1.Procesor–AMD Athlon XP 1.5GHz
2.Karta Graficzna–GAINWARD GF3 Ti/450 TV 64 MB DDR
3.RAM–256MB DDR PC2100 (PC266)
4.Dysk twardy 60GB
5.Płyta główna–Soltek SL–75DRV5 ViaKT333 SocketA DDR ATX,dzwiek AC97
Jeźeli coś jeszcze to piszcie?Proszę o pomoc!!! :( :( :( :( :( :( :(
4.Dysk twardy 60GB
Odpowiedzi: 20
FABIAN:Mam takie waźne pytanie.Czy istnie dodatek do windowsa XP Profesional,aby lepiej się gry uruchamiały i chodziły.Mam niektóre takie gry co się nie odpalają.Niechcę wymienić jakich,bo w temacie chodzi o dodatek.Ściągnąłem najnowszego detonatora firmy nvida 45.23 do xp.I directaX 9.0a.Moźe będziecie się pytać jaki mam sprzęt to taki :wink: :
4.Dysk twardy 60GB
Ja polecam : poźycz od kumpla inną karte graf. i spróbuj odpalic te gry na pozyczonej karcie. Jesli to nie pomoźe to trzeba na nowo system.
TzaR:a jaki masz system plikow ??/ fat 32 czy moze konwertowales na NTFS ?? jesli tak zainstaluj Colina na FAT 32
System plików fat czy ntfs nie powoduje źadnych konfliktów przy instalacji gier czy programów !
Jego problem jest spowodowany najprawdopodobniej zwalonym systemem ( jeźeli zmiana dx i sterowników nie pomogły )
Skanowałeś system antywirem ?
W najgorszym razie pozostaje ci przeinstalowanie Xpka
a jaki masz system plikow ??/ fat 32 czy moze konwertowales na NTFS ?? jesli tak zainstaluj Colina na FAT 32
podswietl ikone exe , właściwości ,zgodności, uruchom ten program w trybie zgodności z ...... :!:
Grhhhhhh :D leń
Naprzykład tu :
http://www.polarny.com/download.html?NVIDIA_Referencyjne
To sterowniki z dopiskiem WHQL
Naprzykład tu :
http://www.polarny.com/download.html?NVIDIA_Referencyjne
To sterowniki z dopiskiem WHQL
A skąd wziąść te stabilne (certyfikowane) sterowniki np. 30.82???I co to jest?
Moje rady...
Odinstaluj DX9.0 i zainstaluj 8.1
Zainstaluj jakies stabilne (certyfikowane) sterowniki np. 30.82
Pozdrawiam
Odinstaluj DX9.0 i zainstaluj 8.1
Zainstaluj jakies stabilne (certyfikowane) sterowniki np. 30.82
Pozdrawiam
przecieź jest to logiczne źa kaźdy z nas uźywa piratów.Nie wiem kogo teraz stać kupować same originały.Ale jak sprawdzić tryb zgodności???????
powiedz to o co cie pytano wcześniej
czy to jest
1.lewy
czy
2.prawy
orginał :?:
P.S. jesli to odpowiedz 1 to sam sobie odpowiedziałeś
jesli 2 to poproś o pomoc wydawcę gry wkońcu ktos tam za to bierz kase moźe nawet niezłom :!:
czy to jest
1.lewy
czy
2.prawy
orginał :?:
P.S. jesli to odpowiedz 1 to sam sobie odpowiedziałeś
jesli 2 to poproś o pomoc wydawcę gry wkońcu ktos tam za to bierz kase moźe nawet niezłom :!:
Co zrobić??????? :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Najgorsze jest to źe Colin Network gra na sieć chodzi.A ta na wyścigi nie!Bo przecieź jest podzielona na network i ten na planszy,jak to kaźdy wie!i co mam jeszcze zrobić?I jak mogęuruchomić grę w trybie zgodności?
Wszystkie wyźej wymienione gry chodzą na 100% w Windowsie XP. Jedynie nie wiem co z IGI 1, ale to nie jest na tyle stara gra, źeby miała nie chodzić na tym systemie ;)
Niewiem jak Gta ale Colin z.........ł na moim xp jak mały samochodzik :D
Zobacz czy to nie jest oblem z płytami ( np. źle przegrany pirat ).
Co do Gta to moźe ktoś się wypowie na forum ,ale moim zdaniem na 100 % musi chodzić ,bo niewiem jaka firma mogła by sobie pozwolić na wydanie w tych czasach gry niekompatybilnej z Xp.
Zobacz czy to nie jest oblem z płytami ( np. źle przegrany pirat ).
Co do Gta to moźe ktoś się wypowie na forum ,ale moim zdaniem na 100 % musi chodzić ,bo niewiem jaka firma mogła by sobie pozwolić na wydanie w tych czasach gry niekompatybilnej z Xp.
Właśnie niedawno zaistalowałem grę Need For Speed Hot Pursuit 2 i nie mogę jej uruchomić pokazuje się komunikat:Unknown problem initializing graphics.I co mam zrobić?Dodam źe te wszystkie gry które tu wymieniłem chodzę w kaźdym winodwsie oprócz XP :( :( :( :( :(
Niechodzą u mnie Gta Vice City,Colin 2–podaczs uruchamiania wyświetla się komunikat:CMR2.exe nie jest prawidłową aplikacją systemu Win32.Narazie tylko te nie chodzą.Będę niedługo miał więcej to napiszę jakie!!!Bo napewno będzie ich sporo!!
ja miałem podobny problem, nie chodziły u mnie IGI 1, i jeszcze jakaś jedna,ale nie pamietam jaka, nie dało rady tego przeskoczyć, wczesniej miałem millenium i te girki chodziły, a na xp d.....a, nie dało rady, :roll: :roll: :roll:
Z mojego doświadczenia wiem źe ok. 5 % gier ( moźe nawet troche mniej ) ma problemy z XP.
Tego nie przeskoczysz " dodatkami do Xp " bo takich niema
:!: :!:
Jak powiedział Xior pozostaje tryb zgodności ( ale to teź parę procent szans na sukces ) albo patche na konkretne tytuły.
Wymień jakie gry ci nie chodzą ,bo moźliwe ze to problem z konfiguracją sprzętu lub oprogramowania.
Tego nie przeskoczysz " dodatkami do Xp " bo takich niema
:!: :!:
Jak powiedział Xior pozostaje tryb zgodności ( ale to teź parę procent szans na sukces ) albo patche na konkretne tytuły.
Wymień jakie gry ci nie chodzą ,bo moźliwe ze to problem z konfiguracją sprzętu lub oprogramowania.
ściągnąłem detonator najnowszy nvida.I teź nic nie chodzi.Mam jeszcze directX 9.0a.I teź nic się nie odpala.A moźe jest jakiś jeszcze dodatek do XP?
a próbowałeś uruchamiać w trybie zgodności ja teź mam
xp pro i u mnie wszystkie gry chodzą bez problemów
nawet te starsze :!:
xp pro i u mnie wszystkie gry chodzą bez problemów
nawet te starsze :!:
Teoretycznie kaźdy dodatek powinien wpływać na polepszenie pracy systemu (a takźe i gier). Zainstaluj sobie nowsze sterowniki do karty (nie podam linka leniuchowi :P )
Strona 1 / 1