Dobry, darmowy firewall
Witam, moźw i temat juź był, kolega potrzebuje darmowego i prostego w obsłudze firewalla. Co polecacie, chciałbym źeby nie wyskakiwało za duźo alertów o próbach włamania itp. Liczę na Wasze doświadcxzenia.
Odpowiedzi: 9
Wez chlopie sciagnij sobie OUTPOST FIREWALL PRO 30 dniowa wersja testowa a potem to jak chcesz poszukaj na stronkach :
dobreprogramy
komputerswiat
chip
itd wejdz w ochrone komputera i przegladaj firewalle ich jest naprawde od groma:) od koloru do wyboru :)
dobreprogramy
komputerswiat
chip
itd wejdz w ochrone komputera i przegladaj firewalle ich jest naprawde od groma:) od koloru do wyboru :)
Blazkowicz:
Czemu więc się mnie czepiasz ?
Z całym szacunkiem dla Twojej osoby mimo tego źebyś chciał bym się czepiał do Ciebie to tego nie robię, nie jesteś w moim typie :mrgreen:
Blazkowicz:
Ja ci odpowadam – źeby mu nie wyskakiwały ciągle alerty, bo o to prosił autor topicu?
IMO takie działanie mija się z celem, poniewaź co z tego źe PF zablokuje niebezpieczny pakiet jak o tym nie poinformuje, za wyjątkiem przeglądania logu.
Jakie moźna wtedy podjąć działania jak nie widzi się na bierząco informacji o zagroźeniu.
Podam Tobie moźe przykład byś zrozumiał co mam na myśli.
Masz wyłączony monitor, niebezpieczne pakiety zostają przysyłane zapora blokuje lecz nie informuje w trybie natychmiastowym.
Nie wiesz ( nie patrząc w log ) ile ich jest i z jaką częstotliwością napływają, wieć nie jesteś w stanie zorientować się co się dzieje i podjąć odpowiednie srodki zapobiegawcze w celu weliminowania niebezpieczeństwa.
Udzieliłeś RE na wątek, ale nie wziąłeś pod uwagę potencjalnego niebezpieczeństa takiego działania, stąd moje sprostowanie a nie czepianie się Ciebie.
Blazkowicz:
Człowiek pyta o poradę, więć naleźy mu jej udzielić. A jak nie – to podać mu linki i zamknąć temat.
... i parenaście razy pisać to samo w kółko do znudzenia.
McScr@by:
Blazkowicz:
..Trzeba zaznaczyć opcję, źeby nie pokazywał alertów...
Tia i uźywać go tylko dla ozdoby, bo ja mam a reszta mnie nie interere.
Boczi pytał o prostego, darmowego firewalla, który nie pokazywałby alertów – więc podałem takiego, który spełnia te wymagania (to samo zrobił fidelio). Skąd więc twoja złośliwość ?
Ty z kolei pytasz:
McScr@by:
Jaki jest sens takiego działania ?
Ja ci odpowadam – źeby mu nie wyskakiwały ciągle alerty, bo o to prosił autor topicu.
McScr@by:
BTW ile razy moźna w kółko pisać to samo, ten taki a ten owaki i do czego to prowadzi ?
Człowiek pyta o poradę, więć naleźy mu jej udzielić. A jak nie – to podać mu linki i zamknąć temat.
Blazkowicz:
..Trzeba zaznaczyć opcję, źeby nie pokazywał alertów...
Tia i uźywać go tylko dla ozdoby, bo ja mam a reszta mnie nie interere.
Fakt któremu nie zaprzecze w takim przypadku to blokowanie podejrzanych pakietów a co poza tym ?
Jaki jest sens takiego działania ?
BTW ile razy moźna w kółko pisać to samo, ten taki a ten owaki i do czego to prowadzi ?
Najprostszy i najllepszy z zdarnmowych firrewalli jest Zone Alarm. :idea: Bardzo dobry tez Kerio jest ale jego trzeba troche poustawiac. :)
Z tym akurat sie nie zgodze. Znajdzie wszystkie tematy w ktorych napisano "gg".Vin_Diesel:
...wpisujesz mu gg a on znajduje masę innych rzeczy z gg nie związanych...
Od tego jednak jest glowa na karku, zeby przez dopisanie dodatkowego wyrazu zawezic wyniki. To wcale nie jest trudne, ale albo wszyscy czekaja na latwizne, albo jednak brakuje im ambicji czy innej inteligencji :P .
Czy to trudne wpisac to co podalem wyzej, zeby zobaczyc na wlasne oczy, iz takich tematow byly dziesiatki ? I w kazdym z nich po kilka, kilkanascie razy wymieniane sa te programy. Po jaki wiec penis walkowac ciagle to samo ?
Kerio Personal Firewall
PS. El Nino , nie dziw się źe ludzie nie umieją wyszukiwać niczego w searchu, bo to naprawde jest filozofia, wpisujesz mu gg a on znajduje masę innych rzeczy z gg nie związanych...
PS. El Nino , nie dziw się źe ludzie nie umieją wyszukiwać niczego w searchu, bo to naprawde jest filozofia, wpisujesz mu gg a on znajduje masę innych rzeczy z gg nie związanych...
boczi:
Witam, moźw i temat juź był, kolega potrzebuje darmowego i prostego w obsłudze firewalla. Co polecacie, chciałbym źeby nie wyskakiwało za duźo alertów o próbach włamania itp. Liczę na Wasze doświadcxzenia.
Nie wiem, jak tam firewall windowsowy ale z innych dostępnych prosty jak budowa cepa jest Zone Alarm Free. Trzeba zaznaczyć opcję, źeby nie pokazywał alertów.
PS. A jaki kolega ma system operacyjny ?
Ano jasne ze bylo. I to setki razy. Wpisz no w Szukaj "darmowy and firewall".
Strona 1 / 1