Dobra Panowie... Jest problem

Przyznaje się bez bicia, źe sam taką głupotę zrobiłem i teraz nie mogę sobie poradzić :(

Usunąłem z rejestru wpis na temat uruchamiania się aplikacji userinit.exe. No wiadomo. Wszystko było spoko do czasu, gdy uruchomiłem ponownie kompa. Teraz system przy próbie logowania do niego od razu się wylogowywuje...

I teraz pytanie... Jak dodać z powrotem ten zapis do rejestru :?: Do Windowsa nie mam w ogóle dostępu – tryb awaryjny równieź się nie uruchamia na takich samych zasadach, co normalny.

Mam w kaźdym razie w pełni sprawnego drugiego kompa z Windowsem XP.

PS. Wy tu piszcie swoje pomysły, a ja zacznę przeczesywać Google w poszukiwaniu pomocnych porad...

W sumie mam jeden pomysł... Czy jak dodałbym (juź niewaźne jak – myślę, źe dałbym radę) plik userinit.exe do autostartu, to coś by to pomogło, czy ten wpis jest niezbędny :?:

Odpowiedzi: 7

A co do rejestru to moźe faktycznie ktoś wie gdzie są przechowywane takowe pliki Rejestu ??
Pyton_000
Dodano
08.06.2004 08:51:15
Dobra... Niby problem rozwiązany, po najmniejszej linii oporu ("poszedł" reinstal), ale ciekawi mnie teraz z kolei, czy jest moźliwa zdalna edycja rejestru w WindowsieXP.

Bo dla Windowsów 95/98, znalazłem coś takiego, ale dla WinXP jeszcze nie... Moźe ktoś juź coś na ten temat wie i skróci mi czas poszukiwań :?: :)

UPDATE... Znalazłem w samym edytorze rejestru moźliwość podłączenia się do rejestru sieciowego, ale potem juź po jego załadowaniu wystepują jakieś błędy w otwieraniu kluczy... To zapewne efekt moich beznadziejnych ustawień na drugim kompie, którego na codzień nie ruszam. Raz, źe nie mam z reguły potrzeby, dwa – nie chce mi się :P
Pawek
Dodano
08.06.2004 01:12:44
Dziękuję Wam za pomoc, ale rozwaźając wszelkie za i przeciw, doszedłem do wniosku, źe i tak systemowi przydałoby się trochę świeźości i przez te kilka godzin co mnie nie było na forum postawiłem go od nowa (FORMAT C: ). Teraz pozbyłem się takźe kilku innych mniejszych usterek, więc jestem zadowolony :)

Na drugi raz będę wiedział, źeby juź tego pliku userinit.exe nie ruszać 8) A odwołań do niego tym bardziej...

PS. Dodanie tej aplikacji do autostartu nic nie zmieniło... :idea: To odnośnie tego:
Pawek:
W sumie mam jeden pomysł... Czy jak dodałbym (juź niewaźne jak – myślę, źe dałbym radę) plik userinit.exe do autostartu, to coś by to pomogło, czy ten wpis jest niezbędny :?:
Pawek
Dodano
05.06.2004 04:13:48
To co podal Impact, to tylko zarys tego co trzeba zrobic. To tak jakby chcial pojsc do przodu a uniosl tylko piete nad podlozem.
Podawalem juz na forum tego linka – http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;pl;307545
EL NINO
Dodano
05.06.2004 03:36:51
SLAY3R:
To źeś se narobił :P

Sprawdzałeś ostatnią dobrą konfigurację zpod F8 przy uruchamianiu?

Niestety odpada – próbowałem...

Właśnie analizuję to co dał mi Rebe :idea:

UPDATE:
A gdzie przechowywane są dane rejestru, te wszystkie klucze, itd. w WindowsieXP :?:
Pawek
Dodano
05.06.2004 00:40:40
Rzuć okiem na post Impacta :
http://forum.infojama.pl/viewtopic.php?t=33976 – nie o problem , bo jest inny, ale o zasadę postępowania chodzi.
Rebe
Dodano
05.06.2004 00:17:29
To źeś se narobił :P

Sprawdzałeś ostatnią dobrą konfigurację zpod F8 przy uruchamianiu?
SLAY3R
Dodano
05.06.2004 00:15:46
Pawek
Dodano:
05.06.2004 00:09:33
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1