DMZ – strefa zdemilitaryzowana

Ok. Moźe ktoś mi wyjaśnić co to jest DMZ, do czego słuźy i co ona daje ?? Bo jestem zielony w tym temacie.

Thx za odp.

Odpowiedzi: 19

Przepraszam za to słowo ale musze to powiedzieć. Gdzie ty tu do jasnego groma widzisz tych kilku userów co wypowiedziało się na temat ?? Zamykać tego posta bo się cholery [to taka choroba dla tych co nie wiedzą !!!] moźna dostać!!!

PS. Nie mówie o EL NINO który jako JEDYNY przybliźył nieco temat. THX NINO
Pyton_000
Dodano
11.12.2003 00:08:33
Zdecydowana część jest nie na temat. Jeszcze jeden OT i przychylę się do prośby pyton_000.
SLAY3R
Dodano
11.12.2003 00:02:55
A co Ty chcesz się jeszcze dowiadywać?? Masz wszystko wyłoźone jak na tacy przez kilku userów i jeszcze marudzisz ??!!
Pawek
Dodano
10.12.2003 23:51:49
Dobra niech ktoś zamknie tego posta bo widze, źe się tutaj niczego sensownego nie dowiem.
Pyton_000
Dodano
10.12.2003 23:48:18
gieras:
Pawek:
Pyton_000:
A moźesz z łaski swojej wyjaśnić mi jaki to ma związek z Siecią, udostępnianiem, no i oczywiście komputerami ???/

Tak przy okazji to nie było śmieszne. Ja tu oczekuje powaźnej odpowiedzi a ty mi tu wypalasz z wojskiem ??? Czy ty się przypatkiem źle czujesz ??

Wyniki moich badań – podobnie jak MarcinXdoskonałe.
ty tu Pawek nieoszukuj ! rozmawiales przeciez z dr.gieras`em na tremat swoich galek no nie ? i jaka byla diagnoza ?

Ale Pan Doktor sam był po kilku głębszych i nie potrafił odczytać liter z tablicy, a potem wywalił z nieba najgorszą diagnoze jaką się dało... :mrgreen:

Co do OT, to tutaj na forum nie takie rzeczy umieszczno w róźnych działach, wię cproszę mi wybaczyć – robiłem to w dobrych chęciach, a źe nigdy innej definicji nie słyszałem (teraz juz tak), to nie moja wina :oops:
Pawek
Dodano
10.12.2003 22:50:34
Pawek:
Pyton_000:
A moźesz z łaski swojej wyjaśnić mi jaki to ma związek z Siecią, udostępnianiem, no i oczywiście komputerami ???/

Tak przy okazji to nie było śmieszne. Ja tu oczekuje powaźnej odpowiedzi a ty mi tu wypalasz z wojskiem ??? Czy ty się przypatkiem źle czujesz ??

ty tu Pawek nieoszukuj ! rozmawiales przeciez z dr.gieras`em na tremat swoich galek no nie ? i jaka byla diagnoza ?
gieras
Dodano
10.12.2003 22:15:43
No człowieku zlituj się. Ja tylko oczekiwałem sensownej odpowiedzi na temat który podałem. A tu mi typek wywala temat który nie jest związany ze sprawą. Jeśli nie chcesz to nie odpowiadasz i tyle. Jak nie chcesz to nie musisz wogóle nic pisać. Ja tylko napisałem czy ktoś bi mi tego nie wyjaśnił, a ty mi tu o hamstwie ???
Pyton_000
Dodano
10.12.2003 21:41:50
pyton –>>zachowujesz sie tak jakby tu wszyscy musieli ci odpowiadać na kaźde twoje pierdniecie, a ty moźesz być hamem ,sobą .Kto cię tego nauczył ??
człowieku , bez przesady .kultury troche.
pozdrawiam
ps. nie dziwie sie źe są takie odpowiedzi :lol:
kristof28
Dodano
10.12.2003 21:19:50
Yak wiem źe jest takie coś. W końcu jestem w 1 LO

No a teraz tak na powaga. To ktoś mi pomoźe ??//??
Pyton_000
Dodano
09.12.2003 23:05:39
Pyton_000:

chodziłeś pewnie do szkoły to na historii była I woja światowa i Niemcy teź mieli coś takiego :wink:
Zygo
Dodano
09.12.2003 22:19:18
Pyton_000:

Pawek
Dodano
09.12.2003 21:33:27
Ok. powaga.
http://www.pckurier.pl/archiwum/art0.asp?ID=5622
http://wiem.onet.pl/wiem/016228.html
MarcinX
Dodano
09.12.2003 21:18:39
No dobra niech ci będzie. To pomoźesz mi czy będziesz się dalej zgrywał ??

PS. Wiem źe w Google to jest, ale chce, źeby mi to ktoś przełoźył na zrozumiały języtk. Chodzi mi dokładnie o co w tym chodzi, do czego to jest i jakie przywileje/efekty są po zastosowaniu tego.
Pyton_000
Dodano
09.12.2003 21:07:24
W róźnych działach ludzie piszą róźne rzeczy :D .
Dwa dni temu byłem na badaniach okresowych, i okulista uznał mój wzrok za świetny.
Opinia psychologa teź była ok. :D :wink: .
MarcinX
Dodano
09.12.2003 20:46:42
Moźe szanownemu Marciowi kupimy okularki ??? Bo chyba cościk nie dowidzisz.

Oświadczam ci wszem i wobec iź TEN TEMAT jest umieszczony w Forum o nazwie: Sieć, udostępnianie !!
Pyton_000
Dodano
09.12.2003 20:39:15
Pyton, a google padly pewnie ?

Pierwszy lepszy opis:
DMZ to skrot od "DeMilitarized Zone" czyli "Streda Zdemilitaryzowana".

Jest to wydzielona czesc sieci, o obnizonym bezpieczenstwie, w ktorejdzialaja maszyny udostepniajace uslugi publiczne, np. WWW. Maszyny na ktorych sa logi systemowe, backup itp. sa poza ta strefa, moga tez byc dodatkowo w strefie o podwyzszonym bezpieczenstwie.
EL NINO
Dodano
09.12.2003 20:08:27
Hehe :D .
A gdzie w twoim poście pisze źe to ma mieć związek z" Siecią, udostępnianiem, no i oczywiście komputerami ???/" :?: :?:
Moim zdaniem moźe to mieć związek nawet z muzyką i ufoludkami :D .
MarcinX
Dodano
09.12.2003 20:07:40

Pyton_000
Dodano
09.12.2003 20:00:16
Ja wiem co to jest strefa zdemilitaryzowana, a jedźeli tyo jest to samo co DMZ, to i wiem co to DMZ :mrgreen:

Strefa zdemilitaryzowa – obszar, na którym prawnie zabroniono składowania i produkcji broni oraz stacjonowania jednostkom zbrojnym (źołnierzom).

Myslę, źe taka definicja powinna styknąc.
Pawek
Dodano
09.12.2003 18:25:08
Pyton_000
Dodano:
09.12.2003 18:13:13
Komentarzy:
19
Strona 1 / 1