DMA
Napędy CD–ROM (tj. LG 52x i YAMAHA 4x4x16x mie dzialaja mi w trybie DMA. Dlaczego?
Ostatnio wgrywałem nowy BIOS, a potem reinstalowałem Windowsa. Teraz wgrałem stary BIOS i dalej nie działa. Czy konieczna jest reinstalacja systemu? Sprawdzałem na kilku sterach do nForce'a2.
Prosze o pomoc.
Ostatnio wgrywałem nowy BIOS, a potem reinstalowałem Windowsa. Teraz wgrałem stary BIOS i dalej nie działa. Czy konieczna jest reinstalacja systemu? Sprawdzałem na kilku sterach do nForce'a2.
Prosze o pomoc.
Odpowiedzi: 5
No dobra, ale czy probowales przeinstalowywac te sterowniki do IDE ? Probowales je usunac w menadzerze ? Szukales nowszych ?
Ja mam mobo na nForce2 wiec nie ma ViA 4in1 tylko nForce2 Drivers.
Po za tym kompa mam prawie od pół roku skręconego i nic nie grzebałem. Wszystko sie spartolilo przez nowy BIOs i jestem tego tak pewien, jak tego ze zyje.
Wiem, ze jak sformatuje dysk, to bedzie wszystko OK, tylko czy da sie to jakos inaczej naprawic? Bez formatowania!?
Po za tym kompa mam prawie od pół roku skręconego i nic nie grzebałem. Wszystko sie spartolilo przez nowy BIOs i jestem tego tak pewien, jak tego ze zyje.
Wiem, ze jak sformatuje dysk, to bedzie wszystko OK, tylko czy da sie to jakos inaczej naprawic? Bez formatowania!?
Instalacja sterow jakich ? Moze po upgrade biosa musisz rowniez zmienic 4in1 czy co tam masz ? Poza tym sprobuj rowniez pochachmecic z tasmami. Popodlaczac razem, w roznych konfiguracjach, itp.
Nic nie zmienialem w konfiguracji przetowej.
Jedynie bIOS'a nowego dalem, a potem format c: i na nowo windowsa posadzilem – tego samego.
Wszystkie napedy osobnymi szelkami sa podpiete.
Mam w kompie 4IDE i 2 CD–ROM'y i 2HDD.
Zawsze dzialalo, az wgralem nowego BIOS'a.
Wiec tego nowego zastapilem poprzednim, ale to nie pomoglo. Prawdopodobnie musze zrobic format c:. Czy da sie to jakos obejsc??
Deinstalacja sterow lu binstalacja nowych nie pomagaja.
Jedynie bIOS'a nowego dalem, a potem format c: i na nowo windowsa posadzilem – tego samego.
Wszystkie napedy osobnymi szelkami sa podpiete.
Mam w kompie 4IDE i 2 CD–ROM'y i 2HDD.
Zawsze dzialalo, az wgralem nowego BIOS'a.
Wiec tego nowego zastapilem poprzednim, ale to nie pomoglo. Prawdopodobnie musze zrobic format c:. Czy da sie to jakos obejsc??
Deinstalacja sterow lu binstalacja nowych nie pomagaja.
Moze inaczej podlacz do plyty (podlaczone razem na jednej tasmie ?), pozmieniaj zworki, odinstaluj kontrolery IDE.
Strona 1 / 1