DMA wyłącza się samo
Mam taki problem. Włączam DMA ale przykładowo po przegraniu trzech płyt samo i się wyłącza. Żeby je od nowa właczyć muszę odinstalować kanał i zainstalować go od nowa, ale sytuacja się i tak powtórzy.
Odpowiedzi: 6
mi sie przestawilo po jakiejs sesji z 20 plytkami – mycha laguje , muza czasem zwalnia– wiadome rzeczy jakie sie dzieja przy braku DMA
B3 masz racje, jesli puscisz naped optyczny nie obslugujacy dma na kanale wraz z dyskiem, calosc moze 'zglupiec' i po prostu przestawi sie na tryb wolniejszy i juz. a swoja droga, czy przestawia sie po dwoch, trzech plytkach, czy tez po prostu wtedy sprawdzacie, a 'przestawianie' sie moze nastepuje od razu?
bardzo prawdopodobne, ze jest to wina sprzetu!!! Poprostu albo nie obsluguje DMA, albo sprawdź, czy nie masz zgiętego, lub wciśniętego (do wewnątrz) jednego pinu. Mój kuzyn miał taki problem :)
bardzo prawdopodobne, ze jest to wina sprzetu!!! Poprostu albo nie obsluguje DMA, albo sprawdź, czy nie masz zgiętego, lub wciśniętego (do wewnątrz) jednego pinu. Mój kuzyn miał taki problem :)
niestety dzialo mi sie to samo jak mialem tymczasowo w swoim kompie nagryware BTC24x – heh podejrzewam ze to wina zlego wpiecia nagrywarki (pod IDE gdzie byl CD–ROM) – sproboj – choc nie radze – podpiac nagryware pod IDE , gdzie jest dysk twardy , wtedy bedziesz mogl wymusic DMA na niej – tak ja przynajmniej rozumuje , ze przepustowosc dysku twardego , wymusza na nagrywarce szybsza......
napisz na jakim sprzecie to sie dzieje, moze cos wymyslimy
Strona 1 / 1