dłuugie uruchamianie po uruchomieniu...
witam!
mam następujący problem: mam win xp prof po aktualizacjach i otwiera mi się naprawde szybko (przynajmniej w porównaniu do tego co było zawsze–dodam tylko ze od jakiegos czasu mam dodane do boot.ini noguiboot) lecz ostatnio strasznie długo zatrzymuje się w momencie wyskoczenia okienka (takie jak w win2k) a potem jeszcze na ciut krócej przy pokazaniu tapety zanim załaduje explorer.exe.
dodam ze nie mam w autostarcie programów (tylko adobe gamma) i wszystko inne powyłączałem bo nie lubie takich co mają na pół szerokości tray'a zawalone ikonkami...
czy ktoś wie jak to zrobic by nie myślał po uruchomieniu dłuźej niz w czasie uruchamiania?
z góry dzieki!
mam następujący problem: mam win xp prof po aktualizacjach i otwiera mi się naprawde szybko (przynajmniej w porównaniu do tego co było zawsze–dodam tylko ze od jakiegos czasu mam dodane do boot.ini noguiboot) lecz ostatnio strasznie długo zatrzymuje się w momencie wyskoczenia okienka (takie jak w win2k) a potem jeszcze na ciut krócej przy pokazaniu tapety zanim załaduje explorer.exe.
dodam ze nie mam w autostarcie programów (tylko adobe gamma) i wszystko inne powyłączałem bo nie lubie takich co mają na pół szerokości tray'a zawalone ikonkami...
czy ktoś wie jak to zrobic by nie myślał po uruchomieniu dłuźej niz w czasie uruchamiania?
z góry dzieki!
Odpowiedzi: 8
kabelek odłączyłem i nic się nie zmieniło.
mam osobne pytanie moźe być związane z tym:
w biosie przy ustawianiach dysków są opcje : LBA, Normal, Auto i chyba Manual. co to daje? i czy daje cokolwiek bez ponownego formatu?
a moźe przenieść to do nowego tematu??
mam osobne pytanie moźe być związane z tym:
w biosie przy ustawianiach dysków są opcje : LBA, Normal, Auto i chyba Manual. co to daje? i czy daje cokolwiek bez ponownego formatu?
a moźe przenieść to do nowego tematu??
a co z odłączeniem kabla sieciowego :?: Bootvis opis
bootvis robiłem ale nie umiem zabardzo korzystac z jego wyników? moze mnie ktoś oświcić? :)
uźyj programu Bootvis, sprawdz równieź co bedzie sie działo przy wyłączonym kablu sieciowym
no tak nie mam nic poza windą.. nie lubie tego bo mam p3 567MHz i 512 ramu wiec mi to przeszkadza... :) ale sprawdze ad–aware... od 2 tygodni nie robiłem...
A jak tam z antywirusem, firewallem, programami antyszpiegowskimi :?:
owszem... i o te czynności dbam... ale problem pozostaje..
Porady w FAQ przeczytane i zastosowane ?
Strona 1 / 1