długie zalanczanie się sieci

Mam taki problem. Od pewnego czasu, około miesiąca, po włączeniu komputera, nie mam przez około dziesięć minut połączenia z internetem, (niby jest, tylko źaden program co korzysta z sieci nie "chodzi" , ani gg, ani przeglądarka, ani źaden inny program, który pobiera dane z neta) później po tych paru minutach lub dwu –trzykrotnym restarcie juź wszystko jest O.K. Przy ponownym włączeniu , prawie od razu ,(w przeciągu 2–5 minut) jest dobrze, ale gdy komputer jest wyłączony trochę dłuźej, pół godziny i wiecej znów przy włanczaniu coś jest nie tak z siecią. Dwa dni temu był formatowany był dysk i nic prócz firmowych programów nie było instalowane. Przez parę miesięcy nie było źadnego problemu. Sieć to miejska kablówka system winxp sp2.
zalanczam log z hijacka , ale tu chyba nie mo to biega, bo w końcu to internet chodzi, tylko z opóźnieniem.

Odpowiedzi: 4

za "duźy" prąd– popsuty zasilacz– powodował niestabilna pracę modemu co było przyczyną jego złej pracy. Mam nadzieje, źe innych nie spotka podobna przygoda.
kart631
Dodano
06.12.2005 09:56:33
jak na razie jest o.k. był administrator sieci wymienił modem i zasilacz. Na razie jest dobrze, ale mam go przetestować dopiero po długim nieuźywaniu npo po nocy. jak będzie źle to się odezwę i zrobię tak jak mówisz. Na razie dzięki. Jutro napisze jak to wygląda. Mają (kablówka)sprawdzić modem i zasilacz u siebie w serwisie
kart631
Dodano
05.12.2005 13:58:45
W momencie gdy uruchomisz komputer i tego internetu jeszcze nie bedzie, w Uruchom wpisz "cmd", a pozniej "ipconfig /all". Podaj jaki masz numer IP.
EL NINO
Dodano
05.12.2005 13:23:36
W momencie gdy uruchomisz komputer i tego internetu jeszcze nie bedzie, w Uruchom wpisz "cmd", a pozniej "ipconfig /all". Podaj jaki masz numer IP.
EL NINO
Dodano
05.12.2005 13:23:36
kart631
Dodano:
05.12.2005 02:19:43
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1