Długie uruchamianie W2K
Witam. Problem wygląda następująco. System uruchamia się bardzo długo, ma problem z wczytaniem wszelkich ikonek na pulipt. W menedźerze zadań 99% procka zawierają SERVICES, na wykresie kolor zielony jest zamieniany na czerwony.
Generalnie otworzenie czegokolwiek w systemie zajmuje mnóstwo czasu.
Jak to rozwiązać? Dodam, źe nie było zainstalowanego źadnego antyvira itp.
Generalnie otworzenie czegokolwiek w systemie zajmuje mnóstwo czasu.
Jak to rozwiązać? Dodam, źe nie było zainstalowanego źadnego antyvira itp.
Odpowiedzi: 11
Hijack przecieź wyczyścił rejestr z syfu, więc wydaje mi się, źe jest to niepotrzebne. Postaram się podmienić ten plik, zobaczymy czy coś to zmieni, na razie jestem w trakcie kopiowania dokumentów. Juź całą noc się zeszło...
EL NINO:
Sprobuj zamienic services.exe na "nowy", z plyty instalacyjnej w2k.
W moim przypadku mogłoby to pomóc, poniewaź ten problem występował tylko z SP4.
gdyby przejechac ad–awarem mogłoby coś wykazac..
w najgorszym wypadku mozna przeinstalowac system...
albo jeszcze spróbowac...ostatnią poprawną konfiguracje przywrócic... (chyba)
w najgorszym wypadku mozna przeinstalowac system...
albo jeszcze spróbowac...ostatnią poprawną konfiguracje przywrócic... (chyba)
qyawiak, wylacz polaczenie sieciowe i sprawdz czy znowu bedzie bral 100%. Ogladales artykul na M$ ?
P.S. Co ma "sprawdzic" w rejestrze ?
P.S. Co ma "sprawdzic" w rejestrze ?
odłącz neta i powtórz czynnośc
jak uda ci się zainstalowac jv power tools to sprawdź rejestr (program jest intuicyjny a i instalacja nie powinna zmulac bardzo bo jest niewielki)
wyczyśc autostart
moźe wtedy da się zainstalowac antyvira..
rób jak najwięcej operacji BEZ NETA
jak uda ci się zainstalowac jv power tools to sprawdź rejestr (program jest intuicyjny a i instalacja nie powinna zmulac bardzo bo jest niewielki)
wyczyśc autostart
moźe wtedy da się zainstalowac antyvira..
rób jak najwięcej operacji BEZ NETA
Nie, za pomocą strony
Zaraz sprawdzę tę poprawkę.
Po odinstalowaniu łaty system zachowuje się tak samo.
http://www.hijackthis.de
Zaraz sprawdzę tę poprawkę.
Po odinstalowaniu łaty system zachowuje się tak samo.
http://support.microsoft.com/?kbid=328885
Ponadto jesli masz łatke KB35732, odinstaluj i sprawdz jak se bedzie system zachowywal.
Log z HiJack sprawdzales samodzielnie ?
Ponadto jesli masz łatke KB35732, odinstaluj i sprawdz jak se bedzie system zachowywal.
Log z HiJack sprawdzales samodzielnie ?
No to tak, sprawdziłem Hijakiem i wyszło, źe jest wirus
usunąłem wszystko co potrzeba w trybie awaryjnym i po ponownym przeskanowaniu nic nie pomaga. Skan jest czysty. SERVICES 99%. Komp nadal zamula. Nie da się takźe zainstalować na nim źadnego antyvira
running process. (FirewallSvr.exe)
Added as a result of the NETSKY.X or NETSKY.Y VIRUSES!
usunąłem wszystko co potrzeba w trybie awaryjnym i po ponownym przeskanowaniu nic nie pomaga. Skan jest czysty. SERVICES 99%. Komp nadal zamula. Nie da się takźe zainstalować na nim źadnego antyvira
Ja nie mówie ze na 100% to wina smieci. ALe jak nie miał antyvira to wypadałoby od tego zacząć. Jak to sie wykluczy to sie bedzie mysleć dalej.
Jak miałem W2K to teź miałem taki sam problem. Posiadam internet z kablówki i gdy modem był wyłączony to system strasznie długo się uruchamiał, poniewaź SERVICES.EXE zuźywał 100% procesora. W podglądzie zdarzeń pokazyło duźo błędów w Klientem DHCP. Jednak do dnia dzisiejszego nie wiem jak rozwiązać ten problem. A nie była to wina źadnego syfu.
qyawiak:Dodam, źe nie było zainstalowanego źadnego antyvira itp.
No to chyba nie mamy o czym rozmawiać. Zacznij od przeskanowania kompa pod względem róznego rodzaju robactwa. Mozesz tez zrobić log Hijackiem Thisem i sprawdzić go sobie autowmatem –> tematy przyklejone w dziale bezpieczeństwo.
Strona 1 / 1