Długie aktywowanie monitora MKS_vir
Witam,
Mam zainstalowany WinXPSP1 i MKS_vir2005.
Podczas ładowania systemu, po odpaleniu pulpitu, następuje uruchomienie monitora MKS_vir. Wyświetla się okienko z napisem "Aktywacja monitora mks_vir..." i wisi tak na pulpicie przez ponad 2 minuty. Po tym czasie system funkcjonuje OK. Wcześniej aktywacja MKS'a twała kilka sekund!!!!!
Ma moźe ktoś receptę jak zminimalizować czas aktywacji? Co jest przyczyną tak długiego startu?
Mam zainstalowany WinXPSP1 i MKS_vir2005.
Podczas ładowania systemu, po odpaleniu pulpitu, następuje uruchomienie monitora MKS_vir. Wyświetla się okienko z napisem "Aktywacja monitora mks_vir..." i wisi tak na pulpicie przez ponad 2 minuty. Po tym czasie system funkcjonuje OK. Wcześniej aktywacja MKS'a twała kilka sekund!!!!!
Ma moźe ktoś receptę jak zminimalizować czas aktywacji? Co jest przyczyną tak długiego startu?
Odpowiedzi: 4
skanowałem system i faktycznie były 2 trojany. Usunąłem je, ale dalej długo się odpala...
a moźe poprostu jakis wirus ci się zadomowił na dysku?? trojanik?? Wiem źe istnieje taki programik co pozwala wybrac, w jakij kolejności uruchamiają sie dane programy podczas startu systemu. Niestety niepamiętam jego nazwy. Choć i tak wiem źe to bedzie tylko połowiczne rozwiązanie tego poblemu...
niestety nie pomogło.... :(
moźe jakieś inne pomysły?
P.S.
Miałem ten temat dać do działu Windows XP, a trafiło tutaj. Da się go tam jakoś przenieść?
moźe jakieś inne pomysły?
P.S.
Miałem ten temat dać do działu Windows XP, a trafiło tutaj. Da się go tam jakoś przenieść?
defragmentacja?
Strona 1 / 1