Długi start przez taśme

Szukałem tego na forum ale sie niedoszukałem więc pisze
:) .Sprawa ma sie tam gdy na jeden tasmie mam HDD i CD–ROM to wszystki jest ok system szybko staruje ale gdy chce podłaczyć je na osobnych tasmach to niewiem dlaczego ale system startuje strasznie długo a według mnie powinno byc szybciej.Ten pasek podczas logowania to przelatuje z 40 razy zanim sie odpali system a później wszystko chodzi normalnie.Tak jakby chciał coś wczytać a nieumiał.Moźe jakieś sterowniki albo coś .Wsumie to niejest mi to potrzebne ale zamierzam podłączyć 2 napędy i niewiem co z tym z robić

Odpowiedzi: 3

Konfiguracja kompa

Nie ten temat ale niech tam:

Na początek dokładny scan na szkodniki.

Później sprawdz podgląd zdarzeń – zobacz błędy,menadzer urządzeń czy nie ma konfliktów,czy wgrałęś sterowniki do płyty głównej najnowsze,czy stery do urządzeń są z XP.

Wszystko jest na Forum.
JNJN
Dodano
02.11.2004 16:52:58
mam podobny problem, u mnie przy starcie systemu ten pasek przesuwa się aź 40 razy (ostatnio liczyłem) i system w ogóle się muli, no i przy uruchamianiu dodatkowych programów tnie się obraz i dźwięk trochi, te problemy są po reinstalce systemu (XP PRO SP2). W biosie sprawdzałem i dyski i tryby pracy mam i zawsze miałem ustawione na AUTO. Moźecie coś jeszcze poradzić, jakie mogą być inne powody, sprzęt jest raczej w porządku, bo wcześniej działał dobrze, chodzi raczej o jakieś ustawienia konfiguracyjne.
playmax
Dodano
02.11.2004 16:41:49
Dzięki pomogło
Krzysiek_84
Dodano
02.11.2004 15:52:20
Krzysiek_84
Dodano:
02.11.2004 14:20:28
Komentarzy:
3