Dlink DSL–G604T – "Przekroczono limit... "
Witam Szanownych grupowiczow.
Jestem posiadaczem w/w routera. Uzywam go zamiast neostradowego modemu. Czasami jako punkt dostepowy Wi–Fi, a czesciej, jako "zwykly modem/router", do ktorego podpinam kablami 2 komputery. No i w tym miejscu pojawia sie problem. Wszystko chodzi dobrze do pewnego momentu, w ktorym przestaja sie otwierac strony WWW, dzialac poczta ... Natomiast emule hula, SKYPE dziala... Przy probie otwierania stron pojawia sie jedynie napis: "PRZEKROCZONO LIMIT CZASU PODCZAS POŁĄCZENIA Z....", albo "ODNALEZIENIE ... BYŁO NIEMOŻLIWE". W takich przypadkach pomaga wylacznie wylaczenie (czesto 2 razy) na chwile routera. Poniewaz dzieje sie to regularnie (przy zwyklym i radiowym polaczeniu), szukam jakiejs ZLOTEJ rady.
Z gory dziekuje za wszlkie rady i pomoc. Wertowalem dlugo forum, ale jedynie strzepki rad pasowaly do mojego problemu. Ale gdyby gdzies sie juz temat przewinal, to prosze mnie nie "wieszac" od razu ;)
Pozdrawiam
Jestem posiadaczem w/w routera. Uzywam go zamiast neostradowego modemu. Czasami jako punkt dostepowy Wi–Fi, a czesciej, jako "zwykly modem/router", do ktorego podpinam kablami 2 komputery. No i w tym miejscu pojawia sie problem. Wszystko chodzi dobrze do pewnego momentu, w ktorym przestaja sie otwierac strony WWW, dzialac poczta ... Natomiast emule hula, SKYPE dziala... Przy probie otwierania stron pojawia sie jedynie napis: "PRZEKROCZONO LIMIT CZASU PODCZAS POŁĄCZENIA Z....", albo "ODNALEZIENIE ... BYŁO NIEMOŻLIWE". W takich przypadkach pomaga wylacznie wylaczenie (czesto 2 razy) na chwile routera. Poniewaz dzieje sie to regularnie (przy zwyklym i radiowym polaczeniu), szukam jakiejs ZLOTEJ rady.
Z gory dziekuje za wszlkie rady i pomoc. Wertowalem dlugo forum, ale jedynie strzepki rad pasowaly do mojego problemu. Ale gdyby gdzies sie juz temat przewinal, to prosze mnie nie "wieszac" od razu ;)
Pozdrawiam
Odpowiedzi: 10
horos:Witam Szanownych grupowiczow.
Pozdrawiam
Witam!
Mam identyczny router ale mam problemy z Emule. Przekierowałem odpowiednio porty mam high id a emule chodzi jak bym miał low id, Nie mam prawie źródeł. Mam prośbę jeśli moźesz napisz jak skonfigurowałeś router, źe emule Ci chodzi. Za informację z góry dziękuję.
Pozdrawiam!
1500 to wartosc domyslna, ale nie przy neostradzie. W tym przypadku powinno sie ustawic 1492.
Jak sprawdzic ? U kolegi z neostrada ? Pozyczyc od kolegi inny router ?
Jak sprawdzic ? U kolegi z neostrada ? Pozyczyc od kolegi inny router ?
Wg tego, co radziles wczesniej. Czyli MTU=MRU. Zostawilem 1500 w obu przypadkach, bo pisales, ze nie router ma problem, a moj komputer...
A nie mam pojecia, jak sprawdzic, czy moj router jest w 100% sprawny ;)
A nie mam pojecia, jak sprawdzic, czy moj router jest w 100% sprawny ;)
Nie. To calkowicie inne rzeczy.horos:MSS [to jest to samo co TcpWindowSize, RWIN?]
Co masz wpisane w konfiguracji routera w parametrach MTU ? 1492 ?
Jestes pewien ze router jest w porzadku ?
Wielkie dzieki za cierpliwosc El Nino :)
Wszystko ustawione wg Twoich wskazowek. Zobaczymy jak to bedzie chodzilo... Niepokoi mnie jedynie fakt, ze ostatnie MTU wyszlo mi juz 1380 i i wg tego ustawilem MSS [to jest to samo co TcpWindowSize, RWIN?]. No i ping po restarcie komputera nie ma wartosci 1380 ;)...
Pozdro z "pola walki"
Wszystko ustawione wg Twoich wskazowek. Zobaczymy jak to bedzie chodzilo... Niepokoi mnie jedynie fakt, ze ostatnie MTU wyszlo mi juz 1380 i i wg tego ustawilem MSS [to jest to samo co TcpWindowSize, RWIN?]. No i ping po restarcie komputera nie ma wartosci 1380 ;)...
Pozdro z "pola walki"
Dlaczego MRU ma byc wieksze ?
MRU=MTU
Zmniejszyles odpowiednio MSS ?
MSS=MTU–40
MRU=MTU
Zmniejszyles odpowiednio MSS ?
MSS=MTU–40
Dzieki za odpowiedz :)
Mam SP1. Dzisiaj wyszlo, ze mam MTU 1442... Czy to sie bedzie zmienialo ciagle? Po kazdym resecie routera/neostrady? Wrocilem do ustawienia MTU 1500 na routerze. Moze tam trzeba COS zmienic jeszcze?? MRU mam 1492... moze LLC na VC ;)
Pozdrawiam
Mam SP1. Dzisiaj wyszlo, ze mam MTU 1442... Czy to sie bedzie zmienialo ciagle? Po kazdym resecie routera/neostrady? Wrocilem do ustawienia MTU 1500 na routerze. Moze tam trzeba COS zmienic jeszcze?? MRU mam 1492... moze LLC na VC ;)
Pozdrawiam
W routerze nie musisz nic zmieniac. To komp ma klopoty i w nim powinno sie zmienic – sprobuj wpisac 1450 i potestowac dluzszy czas.
System to goly XP ? Bez SP ?
System to goly XP ? Bez SP ?
Bardzo dziekuje za ta rade z MTU. Potestowalem jakis czas i... U mnie wyszlo MTU 1472 i na takie przestawilem system. Takie MTU rowniez wpisalem w ustawieniach routera (czy moze tam zostawic domyslene) 1500???. DZIALALO!!! Ale po jakims czasiez nowu to samo. Z tym, ze juz nie jest aktualne MTU 1472 (ping nie wchodzi). Czy to sie zmienia, wraz z restartem Neostrady? Pewnie to lamerskie pytania, ale rece mi opadaja. Chcialbym to ustawic, nie dotykac i NICH CHODZI :) Dzieki za wszelka pomoc po raz drugi.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Podejrzewam ze problemem moze być w tym przypadku MTU.
Wpisz sobie ten wyraz w forumowa wyszukiwarke, za autora podaj ew. EL NINO
Wpisz sobie ten wyraz w forumowa wyszukiwarke, za autora podaj ew. EL NINO
Strona 1 / 1