Dlink 604 – Duzy Problem – Przedziwne Zachowanie, po wyjęci.
Witam
szukam od kilku dni rozwiazania mojego problemu z di 604 i jestem tak zdesperowany ze postanowilem napisac na forum :)))
krótko i zwięźle:
dlink 604 po wyjęciu kabla sieciowego lub rebootcie zawiesza sie i nie mam Internetu
oraz nie moge sie dostać do panelu (192.168.0.1)
w momencie kiedy go zresetuje (wylacze kabel zasilania ) dostaje ladnie IP z DHCP i Internet hula.
pracuje na XP + Sp2 + wyłaczony firewall winXP + wlączony firewal Kerio (wszystko co trzeba przepuszczone przez Kerio) IP dostaje z DHCP (standardowe ustawienia TCP/IP)
w momencie zawieszenia routera jak sie przelacze na Linuxa /debian to tak samo nie moge sie dostac o panelu ani dostac IP z DHCP
wczoraj przeinstalowalem WinXP i mam czysciutkie – mylalem ze mam jakies syfy po dlugim uzytkowaniu XP ale nic nie pomoglo.
wczesniej router dzialal bez problemow przez kilka miesiecy , potem zdarzyla sie taka sytuacja iź nagle po wlozeniu kabla sieciowego zawieszal mi sie na amen (zero ruchu myszka itp.) potem sciagnalem SP2 z upgradowalem i mam takie objawy
tak jak napisale powyzej od wczoraj mam czysty nowy XP + SP2
prosze o jakies wskazowki lub konkretna pomoc
pozdrawiam
dlink User 604 :((
szukam od kilku dni rozwiazania mojego problemu z di 604 i jestem tak zdesperowany ze postanowilem napisac na forum :)))
krótko i zwięźle:
dlink 604 po wyjęciu kabla sieciowego lub rebootcie zawiesza sie i nie mam Internetu
oraz nie moge sie dostać do panelu (192.168.0.1)
w momencie kiedy go zresetuje (wylacze kabel zasilania ) dostaje ladnie IP z DHCP i Internet hula.
pracuje na XP + Sp2 + wyłaczony firewall winXP + wlączony firewal Kerio (wszystko co trzeba przepuszczone przez Kerio) IP dostaje z DHCP (standardowe ustawienia TCP/IP)
w momencie zawieszenia routera jak sie przelacze na Linuxa /debian to tak samo nie moge sie dostac o panelu ani dostac IP z DHCP
wczoraj przeinstalowalem WinXP i mam czysciutkie – mylalem ze mam jakies syfy po dlugim uzytkowaniu XP ale nic nie pomoglo.
wczesniej router dzialal bez problemow przez kilka miesiecy , potem zdarzyla sie taka sytuacja iź nagle po wlozeniu kabla sieciowego zawieszal mi sie na amen (zero ruchu myszka itp.) potem sciagnalem SP2 z upgradowalem i mam takie objawy
tak jak napisale powyzej od wczoraj mam czysty nowy XP + SP2
prosze o jakies wskazowki lub konkretna pomoc
pozdrawiam
dlink User 604 :((
Odpowiedzi: 6
Miałem taki sam router i takie same objawy. Za kaźdym razem okazywało się, źe to podał router (3 razy w ciągu dwóch miesięcy!!!) Zmieniłem na Planeta i od tej pory (pół roku) mam spokój. Radzę zrobić to samo.
Wszystko jest mozliwe. Nawet uszkodzenie gniazda. Co prawda moze nie w wyniku burzy, ale to tylko elektronika.
Slyszalem pare krytycznych uwag na temat tego sprzetu, a nie czarujmy sie – jest to dolna polka.
Slyszalem pare krytycznych uwag na temat tego sprzetu, a nie czarujmy sie – jest to dolna polka.
El Nino ,
czy mozliwe ze spalil mi sie port
po burzy – niesety mam kabel na zewnatrz
– balkonem puszczony
i ze te problemy z Dlinkim sa w wyniku
przepięć ??
Prosze o twoja opinie
Pozdrawiam
T
czy mozliwe ze spalil mi sie port
po burzy – niesety mam kabel na zewnatrz
– balkonem puszczony
i ze te problemy z Dlinkim sa w wyniku
przepięć ??
Prosze o twoja opinie
Pozdrawiam
T
Wal do serwisu. Chyba ze jest na tyle nowy, ze do sklepu wymienic ale juz na inny. Jaki Planet ?thabiti604:po wypieciu kabla dioda wciaz sie swieci po kilku godzinach i kilkunastu resetach, wylaczeniach z zasilania )
– nie moglem go zresetowac do fabrcznych przez prawie 30 min probowalem trzymalem reset od 15 do 60 sek.
El nino
faktycznie nie napisalem dosc jasno
ale juz wyjasniam:
1. problem z Internetem zaczal sie od zawieszania systemu – zaraz po wlozeniu kabla sieciowego
2. po instalacji SP2 problem z zawieszaniem systemu
znikł ale pojawil sie z zawieszaniem routera – nie moglem sie do niego dostac i nie mialem Internetu.
3. Windowsa przeinstalowalem bo i tak mialem zamiar (chodzil 8miesc) a z image zajelo mi 15 min – niesety
frajersko myslalem ze byc moze cos broadcastuje i zawiesza router – linuxa testowalem juz na zawieszonym
obecny status jest taki:
– Internet dziala ale na innym porcie (chyba problem sprzetowy –poniewaz po wypieciu kabla dioda wciaz sie swieci po kilku godzinach i kilkunastu resetach, wylaczeniach z zasilania )
– nie moglem go zresetowac do fabrcznych przez prawie 30 min probowalem trzymalem reset od 15 do 60 sek.
– chyba go zaniose do wymiany – jestem wsciekly poniewaz jest to moj 2 di604 i 2 walniety (chyba)
pozdrawiam
dlink604 user :((
faktycznie nie napisalem dosc jasno
ale juz wyjasniam:
1. problem z Internetem zaczal sie od zawieszania systemu – zaraz po wlozeniu kabla sieciowego
2. po instalacji SP2 problem z zawieszaniem systemu
znikł ale pojawil sie z zawieszaniem routera – nie moglem sie do niego dostac i nie mialem Internetu.
3. Windowsa przeinstalowalem bo i tak mialem zamiar (chodzil 8miesc) a z image zajelo mi 15 min – niesety
frajersko myslalem ze byc moze cos broadcastuje i zawiesza router – linuxa testowalem juz na zawieszonym
obecny status jest taki:
– Internet dziala ale na innym porcie (chyba problem sprzetowy –poniewaz po wypieciu kabla dioda wciaz sie swieci po kilku godzinach i kilkunastu resetach, wylaczeniach z zasilania )
– chyba go zaniose do wymiany – jestem wsciekly poniewaz jest to moj 2 di604 i 2 walniety (chyba)
pozdrawiam
dlink604 user :((
Mozesz napisac jasno co Ci sie zawiesza ? Router czy system ? Bo te dwa fragmenty mowia niezupelnie o tym samym.thabiti604:dlink 604 po wyjęciu kabla sieciowego lub rebootcie zawiesza sie i nie mam Internetu
nagle po wlozeniu kabla sieciowego zawieszal mi sie na amen (zero ruchu myszka itp.)
Jesli router, byc moze jest uszkodzony. Jesli system, byc moze sieciowka wysiada, sterowniki nie takie, itp.
P.S. Przeinstalowales Windowsa bo "sie nie laczyl". Dlaczego nie instalowales na nowo linuksa ? Przeciez mial takie same objawy :P . Format i reinstal Windowsa to panaceum na kazdy problem ?
Strona 1 / 1