Dlaczego niektóre strony w XP się nie otwierają

Przy udostępnianiu połącznienia dial–up w domowej sieci na komputer–gościu nie otwierją się niektóre strony i to zupełnie przypadkowo... I co to jest? A tak poza tym, czy Wam się teź nie otwiera strona Windows Update? Czy to znowu jest coś z moim łączem (przedtem się otwierało... :–()

Odpowiedzi: 7

Sarastro:
ta... problem mam z komputerem hostem (głównym).
Czegos tu nie rozumiem. Wyzej piszesz, ze nie otwieraja Ci sie strony na komputerze kliencie a teraz piszesz o hoscie. To w koncu w ktorym ? Poza tym, jesli sa problemy z otwieraniem stron na kliencie, to MTU Zmienia sie zawsze na nim.
Sarastro:
... zmieniłem MTU na 1472 (przy pingu w pseudodosie podając stronę v4.windowsupdate.microsoft.com było tutto oki, czyli "Pakiet musi itd...") i dalej nic
Kolejna sprawa – jesli pisze ze pakiet musi byc podzielony, to znaczy ni mniej ni wiecej, ze MTU jest za duze a nie ze jest OK :wink: .
Sarastro:
Moźe ma to związek z tym, źe mój IP (przy dial–up) zaczyna się na 83.x.x.x.x? Kiedyś czytałem, źe serwery niektóre nie przyjmują IP z zakresu 83.x.x.x.x
Masz racje – bylo kiedys. Teraz byc moze znajdziesz takie strony, ale musialbys bardzo dlugo szukac.
EL NINO
Dodano
08.05.2004 19:30:59
Niektóre serwery nie przyjmują adresów z IP 83 xxxx. Jest na to prosty sposób trzeba w serwery proksy wpisać np: w3cache.tpnet.pl i port 8080, lub w3cache.icp.edu.pl i port 8080 , zrestartować komputer i juź wszystko hula jak trzeba.
stj
Dodano
08.05.2004 16:46:19
ta... problem mam z komputerem hostem (głównym). Na nim zmieniłem MTU na 1472 (przy pingu w pseudodosie podając stronę v4.windowsupdate.microsoft.com było tutto oki, czyli "Pakiet musi itd...") i dalej nic. Moźe ma to związek z tym, źe mój IP (przy dial–up) zaczyna się na 83.x.x.x.x? Kiedyś czytałem, źe serwery niektóre nie przyjmują IP z zakresu 83.x.x.x.x .... POMOCY!!!!! dzięki
Anonymous
Dodano
08.05.2004 13:55:05
No to jesli PKP, to rzeczywiscie problem z MTU. Kliknij na Szukaj (u gory), wpisz np. "pkp and mtu" i zaznacz dzial Sieci.
EL NINO
Dodano
08.05.2004 00:16:58
Wszystko zostało wypróbowane.... stroną nieotwierającą się jest strona np. PKP... Coś ten WinXP to d***... Juz mam dosyć... a Windows Update dalej mi się nie otwiera (na komputerze hoscie – wcześniej nie było problemu)...
Anonymous
Dodano
08.05.2004 00:03:01
Te strony to rzeczywiscie przypadkowo klikane, czy tez stale jedne i te same ? Bo jesli sa to ciagle te same strony, to byc moze zmieni cos ustawienie innego MTU na kliencie – ale o tym juz znajdziesz w dziale Sieci.
EL NINO
Dodano
07.05.2004 00:46:21
Dotyczy WU :

Korzystasz z IE, czy z innej przeglądarki, sprawdzałeś czy nie masz infekcji wirusowej polegającej na DoS.
McScr@by
Dodano
06.05.2004 15:43:22
Anonymous
Dodano:
06.05.2004 02:39:23
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1