Dlaczego nie czyta ... ?

Mam problem z nagrywarka DVD 1633S Wszystko elegancko chodzilo nagrywalem na płytkach VOBIS. Po wypaleniu nagrywarka normalnie odpalala plytki i je widziala. Dzis patrzę a tutaj zadna plytka VOBIS nie chce ruszyc :/ i co ja mam biedny zrobic ? A taki zadowolony bylem z tych VOBISowskich DVD+R. :/

Odpowiedzi: 5

Ukey:
Plyty tez moga sie rozmagnesowac co prawda niewiem ile w tym prawdy ale raczej to jest prawda najprawdziwsza.

Chyba źartujesz. :shock: Jakim cudem moźe się płyta CD rozmagnesować? Przecieź to nie jest zapis magnetyczny.
Jak juź, to moźe się warstwa zapisywalna utlenić, ale to po długim okresie leźakowania a nie po kilku dniach. Albo jak się przechowuje płyty w pobliźu źródeł ciepła lub na słońcu.
mars28
Dodano
17.05.2005 10:59:44
zauwazylem ze jak nagram DVD te z VOBISu i teraz chce aby po zapise sprawdził ją ( weryfikacja kompilacji ) nie daje rady :/ caly czas stan 0%
A sterowniki :> ? jakie np ?
–MaRciN–[PL]–
Dodano
18.02.2005 20:10:57
Hymm moze jakies sterowniki padly :?:
Ukey
Dodano
18.02.2005 19:51:01
no mam ich z 20 i zadna nie dziala :/ byly w roznych miejscach i nie mozliwe zeby wszystkie sie rozmagnesowaly :/ qrde nie mam pojecia co mam teraz robic tyle danych :/
Tylko oryginalne czyta :|
–MaRciN–[PL]–
Dodano
18.02.2005 19:32:42
A ile tych plyt Wypaliles :?: Moze polorzyles je kolo jakiegos magnesy glosnika kabla ok kablowki itp :?: Plyty tez moga sie rozmagnesowac co prawda niewiem ile w tym prawdy ale raczej to jest prawda najprawdziwsza. Porzycz od kogos plyte taka sama i zobacz czy bedzie czytac.
Ukey
Dodano
18.02.2005 18:59:07
–MaRciN–[PL]–
Dodano:
18.02.2005 18:56:27
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1