Dlaczego mi nie chce iść windos XP???

Mam jeszcze dobry komputer ale nie chce mi isc windows xp. Prosesor Amd Athlon Thunbried 1.3 Ghz, katra graficzna Gefprce 2mx 64 mb, dysk 40 Gb, płyta główna Mercury kt 133/686B. Jak instaluje windowsa xp to w trakcie instalacji nagle ekran robi sie czarny i nic nie idzie !! w czym moze byc problem? Bardzo prosiłbym o porade......

Odpowiedzi: 4

W zeszły roku razem z bratem kupiliśmy dwa identyczne komputery (dodam, źe nie mieszkamy w jednym domu) i problem był taki źe u mnie WindowsXP instalował sie bez problemów a u niego teź pojawiał się problem z czarnym ekranem(przypomnę źe wszystkie podzespoły mieliśmy identyczne!). Problem rozwiązywaliśmy tak, źe brat podpinał u mnie swój dysk i instalował winde na moim kompie a potem wkładał go do siebie i wszystko działało! Potem doszliśmy do tego źe przyczyną problemu była kość pamięci (w pełni sprawna) która "gryzła" sie z PG! Więc wydaj mi się ze to nie przez grafikę!
ARTI
Dodano
11.01.2004 15:39:13
Na takiej karcie nie chodzi XP. Hehehehe ja miałem kompa z kartą graficzną zintegrowaną S3 trio 1Mb :D i wszystko chodziło jak trzeba
darek_dade
Dodano
11.01.2004 15:16:19
A jak ja wkładałem taką do drugiego kompa to się nie chciał instalować.
Na 99% podmiana karty graficznej na jakąś rivę pomoźe.

Poza tym poszukaj na forum innych tematów na ten temat.
SLAY3R
Dodano
11.01.2004 14:53:36
Karta graficzna raczej nie jest powodem tego. Ja mam taką samą i sie zainstalował bez problemu.
Precel
Dodano
11.01.2004 14:44:29
Anonymous
Dodano:
11.01.2004 13:54:01
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1