Dlaczego jpg ze stron www chce zapisywać jako bmp?

Otwieram stronkę .htm która zawiera plik jpg, chcę go zapisać lecz XP umoźliwia mi zapis tego pliku tylko jako bmp. Nie rozpoznaje, źe to jpg, mimo źe po najechaniu kursorem na fotke pokazuje się dymek z nazwą pliku *.jpg. Z kolei jeśli link na stronce .htm otwiera bezpośrednio plik jpg to wówczas XP juź poprawnie pozwala na zapis tego pliku w jego formacie.
Jak zmusić XP do poprawnego zapisywania plików ze stron www w ich oryginalnych formatach?

Odpowiedzi: 7

A powiem , ze ja o tym nie widzialem , Czesto sciagam fotki z sieci i czesto tez zamiast jpg , zapisuje bmp. Musze to sprawdzic z tym wyczyszeczeniem. Byc moze to prawda. zaraz to zrobie.

Jeszcze udeze w tym temacie za chwile

======================

Juz jestem po testach. U mnie nie ma zadnej roznicy , czy przed wyczyszczeniem i po, bmp dalej mnie atakuje. Znow , to nie problem , bo przeciesz przekonvertuje to na jpg i juz po problemie.

Pozdrawiam
Sam_Sobie
Dodano
07.09.2004 01:41:17
Krepa:
Polecam Opere.
Krepa, czy ktos tu pytal jaka przegladarke zainstalowac ? A moze masz problemy z poprawna interpretacja pytania ? Zechciej moze w przyszlosci pisac jedynie wtedy, gdy masz cos sensownego do powiedzenia.
EL NINO
Dodano
06.09.2004 22:56:12
Polecam Opere. Z tą przeglądarką nie będziesz miał źadnych kłopotów :D
Krepa
Dodano
06.09.2004 21:08:12
Uźywam Avanta i nigdy nie miałem problemów z tym "blokowaniem" – tzn. w tym sensie, źe oczyszczenie IE skutkowąło bez problemu w Avancie.
Rebe
Dodano
06.09.2004 21:04:01
Mam zainstalowany tzw. MyIE2 (Maxthon) i to właśnie on źle interpretuje plik jpg i nie pozwala na zapis w tym formacie.
Odpaliłem zwykły IE i ten juź poprawnie pozwala na zapis plików w ich formatach.

Okazuje się, źe nie zawsze nakładki na IE są korzystne!
Tracer
Dodano
06.09.2004 20:51:31
Wszystko wyczyściłem i...nie pomogło :)
Tracer
Dodano
06.09.2004 20:42:25
Wystarczy oczyscić cache przeglądarki – historia, cookies itp. Przy zbytnim złaadowaniu tych elementów tak łasnie przeglądarka reaguje – blokuje moźliwość zapisu w innych formatach.
Po opróznieniu z tego balastu wszystko wraca do normy.

Kieby co – na ten temat w archiwum moźna coś znaleźć.
Rebe
Dodano
06.09.2004 20:29:36
Tracer
Dodano:
06.09.2004 20:25:42
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1