Divx–y w XP.
Pomozcie !!!!
Mam zainstalowane wszystkie moźliwe kodeki do divx. Ale w XP nie ma tak prosto! Obraz zacina mi sie co 20 sek. Dzwięk pędzi do przodu. W rewzultacie –kaszana. Czy to z powodu karty graficznej. Pamięc doładowana. Procesor Celeron 600. Co wy na to????
Mam zainstalowane wszystkie moźliwe kodeki do divx. Ale w XP nie ma tak prosto! Obraz zacina mi sie co 20 sek. Dzwięk pędzi do przodu. W rewzultacie –kaszana. Czy to z powodu karty graficznej. Pamięc doładowana. Procesor Celeron 600. Co wy na to????
Odpowiedzi: 9
Polecam wszystkim K–Lite Codec Pack
na kompie z Cel. 500 Mhz i 128 Ramu wszystko chodzi ok gdy: Divix 5.05, SLD, Xvid (i nic więcej) – ale musze zasmucic bo na Win 98 – na Xp moźe niestety nie działać. :cry:
Tak czasami juź bywa. U mnie działo się to w niektórych filmach i niestety muszę cię zmartwić...
... pomógł tylko format i reinstalacja xp. :(
Nie moge jednak ręczyć źe twój problem jest taki sam, bo chodź w efekcie wygląda tak samo, jego pochodzenie moźe być zupełnie inne.
Pozdrawiam :–)
... pomógł tylko format i reinstalacja xp. :(
Nie moge jednak ręczyć źe twój problem jest taki sam, bo chodź w efekcie wygląda tak samo, jego pochodzenie moźe być zupełnie inne.
Pozdrawiam :–)
EL NINO:No i zrobiles kaszane systemowi tymi wszystkimi kodekami.galadriel:Mam zainstalowane wszystkie moźliwe kodeki do divx.
Racja.
Nie powinno się instalować wszystkich dostępnych kodeków.
Najlepiej zainstalować DivX 5.0.5, Divx ;)3.11, Xvid (jeśli nie kompresujesz wideo to wystarczy ffdshow), a do dźwięku OggDS, AC3Filter (MP3 juź jest w systemie) i WMA (ale to juź jest instalowane z Divx 3.11.
EL NINO:No i zrobiles kaszane systemowi tymi wszystkimi kodekami.galadriel:Mam zainstalowane wszystkie moźliwe kodeki do divx.
Racja.
Nie powinno się instalować wszystkich dostępnych kodeków.
Najlepiej zainstalować DivX 5.0.5, Divx ;)3.11, Xvid (jeśli nie kompresujesz wideo to wystarczy ffdshow), a do dźwięku OggDS, AC3Filter (MP3 juź jest w systemie) i WMA (ale to juź jest instalowane z Divx 3.11.
spróbój w innych playerach
a nie lepiej było zainstalowac Codec 7.0..... :?:
PS.teraz pewnie jest nowsza wersja
PS.teraz pewnie jest nowsza wersja
No i zrobiles kaszane systemowi tymi wszystkimi kodekami.galadriel:Mam zainstalowane wszystkie moźliwe kodeki do divx.
Ja mam Celerona 700 i u mnie jest git.Zainstaluj ffshow(czy jak to sie pisze) powinno pomoc.
Strona 1 / 1