DivX na audio
Czesc. Od jakiegos czasu posiadam koncert na DivX i probuje oddzielic sciezke audio zeby sluchac plyty chocby w samochodzie. Mam takie programy lecz chyba nie obsluguja DivX, wiec probowalem z konvertowac na inny format, lecz i tu mam problem z owym plikiem gdyz jest niewidoczny np, dla VrtyalDubMod. Moze jest jakos dziwnie skompresowany. Plik pochodzi z Wloch, ale we wlasciwosciach pisze ze to DivX.
Odpowiedzi: 4
To powiedz chociaź jak oddzieliłeś.
Teraz pewnie to zwykły nieskompresowany wav, więc zamiast dzielić skompresuj – np. w CDexie lub NERO WAVE EDITOR (w tym takźe podzielisz).
Hmmm... Plik dźwiękowy podzielisz, takźe w VirtualDubMod – tak mnie się teraz przypomniało... :) Z tym, źe dźwięk musi być jeszcze złączony z obrazem.
Teraz pewnie to zwykły nieskompresowany wav, więc zamiast dzielić skompresuj – np. w CDexie lub NERO WAVE EDITOR (w tym takźe podzielisz).
Hmmm... Plik dźwiękowy podzielisz, takźe w VirtualDubMod – tak mnie się teraz przypomniało... :) Z tym, źe dźwięk musi być jeszcze złączony z obrazem.
Nie wiem jak ale sie udalo. Mam tylko jeszcze jeden problem jak podzielic ten plik na 2 czesci gdyz zajmuje ponad 900 mb????
Tak jak napisalem nie mozna otworzyc tego pliku gdyz go nie widzi. Tam jest kilka formatow do wybrania i gdy wybieram All types widzi go ale jest dla niego nie znany.
Co to znaczy nie widzi VirtualDubMod :?:
Mimo źe twierdzisz, źe są problemy z tym programem, to ja i tak dam opisik jak to zrobić, bo coś jakoś mi się w nie nie chce wierzyć :P
1. LINK DO PROGRAMU – wersja VirtualDubMod 1.5.10.1 All inclusive:
:arrow: KLIK (ok. 1,6 MB)
2. Otwieramy program (po uprzednim rozpakowaniu).
3. Z menu Open wybieramy Open video file.
4. Wskazujemy plik, z którego chcemy wydobyć ścieźkę dźwiękową.
5. Teraz z menu Streams wybieramy Streams list.
6. Pokaźe nam się okno z dostępnymi ścieźkami – z reguły na liście będzie tylko jedna pozycja.
7. Teraz jeśli chcemy po prostu wyodrębnić ścieźkę – bez jej jakichkolwiek zmian klikamy Demux i wskazujemy miejsce gdzie ma ona być zapisana. Jeśli natomiast chcesz, a by ścieźkę od razu przekonwertowało do wav – wybierz Save wav.
8. Klikasz Zapisz i czekasz chwilę.
9. To wszystko :–)
Mimo źe twierdzisz, źe są problemy z tym programem, to ja i tak dam opisik jak to zrobić, bo coś jakoś mi się w nie nie chce wierzyć :P
1. LINK DO PROGRAMU – wersja VirtualDubMod 1.5.10.1 All inclusive:
:arrow: KLIK (ok. 1,6 MB)
2. Otwieramy program (po uprzednim rozpakowaniu).
3. Z menu Open wybieramy Open video file.
4. Wskazujemy plik, z którego chcemy wydobyć ścieźkę dźwiękową.
5. Teraz z menu Streams wybieramy Streams list.
6. Pokaźe nam się okno z dostępnymi ścieźkami – z reguły na liście będzie tylko jedna pozycja.
7. Teraz jeśli chcemy po prostu wyodrębnić ścieźkę – bez jej jakichkolwiek zmian klikamy Demux i wskazujemy miejsce gdzie ma ona być zapisana. Jeśli natomiast chcesz, a by ścieźkę od razu przekonwertowało do wav – wybierz Save wav.
8. Klikasz Zapisz i czekasz chwilę.
9. To wszystko :–)
Strona 1 / 1