DivX 6.1.1 a nagrywanie TV z tunera
README podaje, źe:
Full support for single CPU, HyperThreaded (HT), dual
CPU (SMP), and dual core processors in both the
encoder and decoder. Encoding performance is vastly
improved on systems with multiple logical processors,
while better quality and smoother high definition
playback is now possible for all DivX HD video.
Mam procka 3.2HT ustawienia DIVX w tunerze widzą 2 Logical CPU's.
Jest pewien problem gdy dam REC to obraz się zamraźa, dźwięk leci. Przy ustawieniach rozdzielczości 704x575 lub 720x576. Przy tych ustawieniach wykres obciąźenia procka spada niemal do 0! nie ma obciąźenia. Przy niźszej rozdz nagrywania tj. 384x288 idzie, ale jakość obrazu jest słaba, a i po wykresie obciąźenia procka widać, źe pracuje.
Piszą, źe dzięki temu, źe jest obsługa HT uzyskać moźna lepsza jakość nagrywanego obrazu. Szkoda tylko, źe u mnie wcale nie łapie obrazu.
Pytanie, jak to rozwiązać? 8)
przy poprzedniej wersji DIVX nie było takich problemów. Szło przy kaźdych ustawieniach.
Full support for single CPU, HyperThreaded (HT), dual
CPU (SMP), and dual core processors in both the
encoder and decoder. Encoding performance is vastly
improved on systems with multiple logical processors,
while better quality and smoother high definition
playback is now possible for all DivX HD video.
Mam procka 3.2HT ustawienia DIVX w tunerze widzą 2 Logical CPU's.
Jest pewien problem gdy dam REC to obraz się zamraźa, dźwięk leci. Przy ustawieniach rozdzielczości 704x575 lub 720x576. Przy tych ustawieniach wykres obciąźenia procka spada niemal do 0! nie ma obciąźenia. Przy niźszej rozdz nagrywania tj. 384x288 idzie, ale jakość obrazu jest słaba, a i po wykresie obciąźenia procka widać, źe pracuje.
Piszą, źe dzięki temu, źe jest obsługa HT uzyskać moźna lepsza jakość nagrywanego obrazu. Szkoda tylko, źe u mnie wcale nie łapie obrazu.
Pytanie, jak to rozwiązać? 8)
przy poprzedniej wersji DIVX nie było takich problemów. Szło przy kaźdych ustawieniach.
Odpowiedzi: 0
Strona 0 / 0