disk boot failure
disk boot failure. insert system disk and press enter
Oto co zglasza mi sie przy odpalaniu Windy. Wszystkie dyski sa wyjete, nie ma zadnych CD, 3,5 calowych czy memory stickow wlozonych. Nie moge dostac sie do BIOSa bo to SONY zestaw z wlasnymi ustawieniami, nie reaguje na DELETE przy rozruchu.
Jednak nie musze nic robic, po nacisnieciu CTRL+ALT+DELETE system nagle uruchamia sie. Co to moze byc i jak sie tego pozbyc?
Pozdrawiam,
PS–> chyba przestane dorabiac na naprawach Windowsa :–) wrr...
Oto co zglasza mi sie przy odpalaniu Windy. Wszystkie dyski sa wyjete, nie ma zadnych CD, 3,5 calowych czy memory stickow wlozonych. Nie moge dostac sie do BIOSa bo to SONY zestaw z wlasnymi ustawieniami, nie reaguje na DELETE przy rozruchu.
Jednak nie musze nic robic, po nacisnieciu CTRL+ALT+DELETE system nagle uruchamia sie. Co to moze byc i jak sie tego pozbyc?
Pozdrawiam,
PS–> chyba przestane dorabiac na naprawach Windowsa :–) wrr...
Odpowiedzi: 6
SLAY3R. Dzieki za podpowiedz, sprobuje jutro znowu, jak mnie klient jeszcze stoleruje :–) (Jutro napisze czy sie udalo)
Tomku: To nie laptop, ale zestawy markowych firm podobnie dzialaja jak laptopy. Kupujesz z posadzonym systemem i oprogramowaniem i dostajesz plytki typu Recovery na ktorych masz te programy, ktore byly na kompie podcza zakupu. Niestety sa one tak zrobione ze mozna je uzyc tylko z konkretnym zestawem.
Pozdrawiam,
Tomku: To nie laptop, ale zestawy markowych firm podobnie dzialaja jak laptopy. Kupujesz z posadzonym systemem i oprogramowaniem i dostajesz plytki typu Recovery na ktorych masz te programy, ktore byly na kompie podcza zakupu. Niestety sa one tak zrobione ze mozna je uzyc tylko z konkretnym zestawem.
Pozdrawiam,
Spróbuj wcisnąć:
źeby wejść do biosu.
- F1
- F2
- F3
- CTRL+ALT+ESC
- CTRL+ALT+S
- CTRL+ALT+INS
- CTRL+ALT+DEL
- ESC
źeby wejść do biosu.
Hmmmmmmmm
Ciekawe, to laptop :?: :?: :?:
Ciekawe, to laptop :?: :?: :?:
The Judge: zlozony jest dobrze. kabelki docisniete.
Tomekku: Nie mozna, nie da sie dostac do Biosa.
Marcin: Wiem, ze dostanie sie do Biosa to podstawa, problem polega na tym, ze podobnie jak w zestawach HP, tak i w Sony, Bios jest osiagalny tylko przez serwis przez podpiecie sie do plyty diagnostycznym komputerem i programem.
Dlaczego wiec po "trzech krolach"(ctrl–alt–del) uruchamia sie bez problemow?
Pozdrawiam,
Tomekku: Nie mozna, nie da sie dostac do Biosa.
Marcin: Wiem, ze dostanie sie do Biosa to podstawa, problem polega na tym, ze podobnie jak w zestawach HP, tak i w Sony, Bios jest osiagalny tylko przez serwis przez podpiecie sie do plyty diagnostycznym komputerem i programem.
Dlaczego wiec po "trzech krolach"(ctrl–alt–del) uruchamia sie bez problemow?
Pozdrawiam,
Bios nie widzi dysku z systemem ,ewentualnie samego systemu.
Dostanie się do biosu to podstawa.
Jakieś konkrety " zestaw sony " nie kumam :?: :?:
Dostanie się do biosu to podstawa.
Jakieś konkrety " zestaw sony " nie kumam :?: :?:
poszukaj w biosie i przestaw na bootowanie z twardziela.
Wydaje mi się źe to to.
UPDATE:
Sorry, niedoczytałem, źe nie moźesz dostać się do biosu.
Wydaje mi się źe to to.
UPDATE:
Sorry, niedoczytałem, źe nie moźesz dostać się do biosu.
Strona 1 / 1