directX...komp dziala ledwie kilka sekund...
Problem powstal podczas sciagania directX 9 potrzebnego mi do zainstalowania gry...podczas instalowania directx 9 cos sie zacielo...po tym pojawila sie informacja –ekran na niebiesko–ze mam klopot ze sterownikami i ze potrzeba jest zgoda administratora , cos o biosie bylo itd itp...po tym komp sie wylaczyl i wlaczyl...dzieje sie tak nie dluzej niz kilkanascie sekund po czy znow sie wylacza i tak w kolko...w trybie awaryjnym komp dziala – nie restartuje sie jak poprzednio...co z tym poradzic?...prosze o jakies pomysly
Odpowiedzi: 13
Memtest kopiujesz na dyskietke i z niej uruchamiasz komputer.
ok..ale czy memtest lub goldmemory zadzialaja w trybie awaryjnym?..
OMG, to ściągnij w kawiarence :wink:
Pisze i pisalem z kawiarenki internetowej...
A nie masz kumpla który moze ci sciagnac i nagrac na dyskietke ten program, on waźy
BTW. Posty jakos piszesz to program sciagnąć teź mozesz.
BTW. Posty jakos piszesz to program sciagnąć teź mozesz.
Niestety nic nie moge sciagnac na kompa bo sie wylacza...pracowac mozna tylko w trybie awaryjnym...
Jest moze jakis inny sposob?
Jest moze jakis inny sposob?
Pamięci przetestuj programem memtest albo goldmemory
Jak zacznie sypac bledy to przerwij, przetestuj oddzielnie pamieci i ta ktora wadliwa (chyba źe obie) wymień.
Jak zacznie sypac bledy to przerwij, przetestuj oddzielnie pamieci i ta ktora wadliwa (chyba źe obie) wymień.
mam radeon 9660xt...sprobuje tak zrobic zainstalowac jeszcze raz sterowniki..mam tan komunikat ktory sie pojawil na niebieskim ekranie , oto on :
Pojawil sie problem i system windows zostanie zamkniety , aby zapobiec uszkodzeniu komputera.Jezeli po raz pierwszy widzisz blad stop ponownie uruchom komputer.Jezeli ten ekran pojawi sie ponownie wykonaj nastepujace czynnosci:Upewnij sie ze na dysku jest wolne miejsce(jest–sprawdzalem).Jezeli sterownik jest zidentyfikowany w komunikacie stop wylacz go lub skontaktuj sie w sprawie aktualizacji sterownika(???net nie dziala),sprobuj zmienic karte video(???).
Skontaktuj sie z dostawca sprzetu w sprawie aktualizacji syetemu BIOS.Wylacz opcje pamieci systemu(???nie wiem jak to sie robi)BIOS ,takie jak buforowanie i przeslanianie.Jezeli do usuniecia lub wylaczenia skladnikow musisz uzyc trybu awaryjnego ponownie uruchom komputer naciskajac f8 aby wyswietlic zaawansowane opcje startowe a nastepnie wynbierz opcje tryb awaryjny.
Informacje techniczne:
****Stop : 0x0000008E ( 0x0000005 , 0x860CA5D0 , 0xF7A0ECB0 , 0x00000000 )
Rozpoczynanie zrzucania pamieci fizycznej
Zrzut pamieci fizycznej zostanie zakonczony
...
Pojawil sie problem i system windows zostanie zamkniety , aby zapobiec uszkodzeniu komputera.Jezeli po raz pierwszy widzisz blad stop ponownie uruchom komputer.Jezeli ten ekran pojawi sie ponownie wykonaj nastepujace czynnosci:Upewnij sie ze na dysku jest wolne miejsce(jest–sprawdzalem).Jezeli sterownik jest zidentyfikowany w komunikacie stop wylacz go lub skontaktuj sie w sprawie aktualizacji sterownika(???net nie dziala),sprobuj zmienic karte video(???).
Skontaktuj sie z dostawca sprzetu w sprawie aktualizacji syetemu BIOS.Wylacz opcje pamieci systemu(???nie wiem jak to sie robi)BIOS ,takie jak buforowanie i przeslanianie.Jezeli do usuniecia lub wylaczenia skladnikow musisz uzyc trybu awaryjnego ponownie uruchom komputer naciskajac f8 aby wyswietlic zaawansowane opcje startowe a nastepnie wynbierz opcje tryb awaryjny.
Informacje techniczne:
****Stop : 0x0000008E ( 0x0000005 , 0x860CA5D0 , 0xF7A0ECB0 , 0x00000000 )
Rozpoczynanie zrzucania pamieci fizycznej
Zrzut pamieci fizycznej zostanie zakonczony
...
Uruchom komputer w trybie VGA. Jaką masz kartę graficzną? Masz sterowniki na płycie do niej?
Jak tak to włóź płytę do napędu i zainstaluj sterowniki.
Jak tak to włóź płytę do napędu i zainstaluj sterowniki.
Niestety przywracanie systemu nie dziala...probowalem kilkakrotnie...co do przeinstalowania sterownikow – po prostu nie wiem jak to sie robi–po drugie komputer moze tylko dzialac w trybie awaryjnym bo jesli dziala w normalnym to zaledwie kilka lub kilkanascie sekund...
Masz windowsa z SP2 (on juź ma directx 9) Spróbuj przeinstalować sterowniki do karty graficznej.
Spróbuj przywrócić system sprzed instalacji directx.
Spróbuj przywrócić system sprzed instalacji directx.
tak–po restarcie wchodzi do windowsa...natomiast komuniakt na niebieskim tle pojawil sie tylko raz...nie pokazywal pliku...po prostu na niebieskim tle ekranu bylo cos napisane..niestety wszystkiego nie zapamietalem..
edit.nie wiem czy to wazne na komputer nie restartuje sie jesli dziala w trybie awaryjnym...
edit.nie wiem czy to wazne na komputer nie restartuje sie jesli dziala w trybie awaryjnym...
Czy po restarcie wchodzi do windowsa czy nie?
Jaki plik pokazuje na niebieskim ekranie?
Jaki plik pokazuje na niebieskim ekranie?
Strona 1 / 1