Direct3D i problemy.
Witajcie! Od dłuźszego czasu mam pewien problem... otóź DirectX przy teście na Direct3D wywala mi, źe został naciśnięty klawisz (tiaa.... a klawiaturka i szczur odłączony)... Wiele gier które korzystają z trybu pełno–ekranowego po uruchomieniu... minimalizują się do paska i nie da rady ich 'wrócić'... Natomiast program MadOnionu XL–R8R mówi, źe: "Direct Draw –>RestoreAllSurfaces : DDERR_WRONGMODE"... Nie wiem czy błąd XL–R8R ma związek z wcześniejszym, no ale...
Z góry byłbym wdzięczny za pomoc!
Aha! Graficzna karta – GeForce 3 TiT Winfast 500Mhz
DirectX 9b (ale na innych directach tez sie z tego co pamietam wysypywal)...
Z góry byłbym wdzięczny za pomoc!
Aha! Graficzna karta – GeForce 3 TiT Winfast 500Mhz
DirectX 9b (ale na innych directach tez sie z tego co pamietam wysypywal)...
Odpowiedzi: 20
robiłem właśnie tak... ale się wkurzyłem i powróciłem do 9....
Potrzebna ci do tego programu bedzie płytka z windą poniewaź on przywraca oryginalny DX z płytki. Odpal program z pliku *.bat z włorzoną płytką do napędu. Wtedy program będzie chciał źebyś określił litere cd–romu a potem katalog z oryginalnym DX. W winXP jest to i386. Czyli najpierw np. E: , a potem E:i386
i wszystko powinno zadziałać. Nie zniechęcaj sie mi się to udało dopiero za piątym razem. Ale potem instal DX 8.1 :)
Pozdrawiam
i wszystko powinno zadziałać. Nie zniechęcaj sie mi się to udało dopiero za piątym razem. Ale potem instal DX 8.1 :)
Pozdrawiam
hmm odpaliłem program, gdy skończył robić to co robił wywaliło showmassage("Instalacja nie powiodła się")..... restart kompa, odpalam dxdiag – nic, okienko dosowskie otworzylo sie/zamknelo i tyle... wiec mysle ok. instaluje dx 8.1 (o dziwo nie restartuje sie komputer...) odpalam po restarci ewlasnym dxdiag a tam mnie wita dx 9b... wiec ja jemu na kamikazee podmieniam recznie wszystkie pliki dxa z tymi z 8 – odpalam dxdiag ok... po kilku sekundach jakby z zaswiatów ukazuje się nowy dxdiag w system32 (dosłownie, klikam odświeź a tam nowa wersja dxdiaga) – więc się wkurzyłem, usunąłem wszystkie dxdiagi z komputera które były w nowej wersji – skopiowałem ponownie starą wersję... i nie muszę chyba mówić co się stało – "DirectX 9...."... 1.Co robić 2.Skąd ten głupi dxdiag nowy się materializuje ? 3.HEEEELP
Tutaj jest
http://www.entcity.com/sub/downloads.asp
Pozdrawiam
http://www.entcity.com/sub/downloads.asp
Pozdrawiam
Dzięki za radę, ale tego programu do wersji 9 DirectXa nie mogę nigdzie znaleźć... max 8
Wywal Directa np. programem DirectX Uninstaler 9.0 poniewaź to on powoduje problemy. DX 9.0 najlepiej sie sprawuje z kartami ATI Radeon a do GForca najlepszy jest 8.1. I zainstaluj jakieś starsze detonatory.
DirectX 9.0b (4.09.0000.0902) mam z płyty DVD Chip 9/2003... Sterowniki Nvidia mam najnowsze z podpisem WHQL...
Masz racje Pawek i dzieki Bogu... bo inaczej byloby przegwizdane :)
Nie zawsze brtx. Ja jestem przykładem. Ja mam taki program w tray'u i wszystko mi działa.
Ja powiem tyle, ze dodatkowe oprogramowanie do klawiatur (to siedzace w systray) i obslugujace jakies klawisze "multimedialne" powoduje wywalanie sie gier albo w ogole nie startuja.
Dlatego u siebie przed kazda gra wylaczamdodtakowy soft bo w nic bym nie pogral.
Dlatego u siebie przed kazda gra wylaczamdodtakowy soft bo w nic bym nie pogral.
DoCenT_pl:A skąd wziąłeś tego DX9b?
– www.microsof.com
Tu jest DirectX 9.0a
– http://hslab.net/modules.php?name=Downloads&d_op=viewdownloaddetails&lid=31&title=DirectX%209.0a%20Full
A skąd wziąłeś tego DX9b?
Na pewno nie obsługuje, ale to nie znaczy, źeby nie instalować. Jak nie zainstalujesz, to Ci nie pójdą gry wymagajace DX9. A jeśli zainstalujesz, pomimo tego, źe Twoja karta nie obsłuje DX9, to gry wymagające go bedą działać. Tak było kiedys z 3dfx VooDoo i DX7. Ach, to były czasy... :lol: :lol:
Na pewno nie obsługuje, ale to nie znaczy, źeby nie instalować. Jak nie zainstalujesz, to Ci nie pójdą gry wymagajace DX9. A jeśli zainstalujesz, pomimo tego, źe Twoja karta nie obsłuje DX9, to gry wymagające go bedą działać. Tak było kiedys z 3dfx VooDoo i DX7. Ach, to były czasy... :lol: :lol:
ściągnij najnowsze sterowniki do grafiki, i nie instaluj DX9, twoja karta i tak go chyba nie obsługuje.
lipa.... mam ustawioną na standard... chociaź sterowniki do dodatkowych klawiszy zainstalować mogę :/
Miałem kiedyś podobny problem. Kaźda uruchomiona gierka minimalizowała mi sie do paska. Pomogło odinstalowanie sterów do klawiatury :!: One właśnie powodowały takie akcje.
Jeźeli zainstalowałeś jakieś stery do klawiatury – spróbuj je odinstalować i sprawdź, czy problem zniknął.
Jeźeli zainstalowałeś jakieś stery do klawiatury – spróbuj je odinstalować i sprawdź, czy problem zniknął.
a moźe zainstaluj inne sterowniki do swojej karty... np. jakieć starsze Detonatory.
Moze to jakas łatka?Niewiem jak ci pomoc.Ale to moze cos byc.Ja tam nie instaluje latek.Mi nie potrzebne.
Windows ledwo co zainstalowany... zdąźyłem winampa odpalić, troche muzy posłuchać, porobić rutynowe czynności, po 3 dniach od formatu skończyem (ja tak powoli, ale systematycznie :P) aktuazliacjie windozy wszystkie wraz z direct ixem i standardowo – odpalam testy i.... Sytuacja była taka sama juź przed formatowaniem dysku...