Direct Connect jak to obsługiwac
Mam DC 1.0
Podłączam sie do jakiegos serwera.Niemoge nic sciagnac bo wyszukiwarka mi nic nie znajduje.Jesli wiecie co robic to piszcie
Podłączam sie do jakiegos serwera.Niemoge nic sciagnac bo wyszukiwarka mi nic nie znajduje.Jesli wiecie co robic to piszcie
Odpowiedzi: 18
Jak bedziesz juz mogl sciagac i bedzie tryb passive to dopisz do nicka psv.
Wielkie dzięki.
Pomogło.
Masz u mnie browara :wink:
Pomogło.
Masz u mnie browara :wink:
rozłącz się z hubem,
ustaw sobie w file –> stettings –> general –> passive (behind firewall)
następnie połącz się z hubem i spróbuj coś pociągnąć od osoby, która w niku nie ma słowa : psv
ustaw sobie w file –> stettings –> general –> passive (behind firewall)
następnie połącz się z hubem i spróbuj coś pociągnąć od osoby, która w niku nie ma słowa : psv
No u mnie cały czas łączy, ale nie chce pobierać.
Co to moźe oznaczać – próbowałem juź z 10 userów i nic.
Co to moźe oznaczać – próbowałem juź z 10 userów i nic.
wygląda to tak :
1 łączenie
tu był obrazek
2 połączony
tu był obrazek
1 łączenie
tu był obrazek
2 połączony
tu był obrazek
Jakoś nie moge tego rozkminić, albo nie łaczy mi się z Gościem, albo coś mam nie tak z DC
gdy tylko skończy się pobierać (trwa to zazwyczaj ok 10–15 s) lista otworzy się w nowym oknie
A gdzie ta lista mi się wyświetla ??
Pawek:O ile dobrze pamiętam, źeby móc ściagać trzeba najpierw coś udostepnić.
parwda – tym czymś są dane (określona ich ilość i czasami rodzaj), a takźe sloty
Pawek:
Stosunek jak ostatnio się w to bawilem wynosił 1:3 (na jeden udosteopniony megabajt moźna było ściągnąc 3).
nie, tak nie ma. stosunek wysłanych do pobranych to mógł być przy ftp który miał określone ratio.
Na DC nie ma czegoś takiego – by się połączyć udostępniasz dane (np 30 GB filmów) i to wystarczy. Moźesz ciągnąć tyle ile tylko chcesz i praktycznie od kogo chcesz (wyjątek : jeźeli jesteś passive to nie pociągniesz od innego passive)
Tomekk:Mam udostępnione 7 GB, odemnie koleś ściąga, ale nie wiem jak od niego moge coś ściągnąć ??
kliknij na nick tej osoby, wtedy pobierzesz listę tego co on udostępnia. Czasami jest to nie moźliwe (np gdy ten "koleś" nie ma wolnych slotów– wtedy moźesz zagadać do niego na PW i poprosić o udostępnienie slota).
No to zapytaj się tego kolesia jak on od Ciebie ściaga i postąp analogicznie u siebie.
Mam udostępnione 7 GB, odemnie koleś ściąga, ale nie wiem jak od niego moge coś ściągnąć ??
O ile dobrze pamiętam, źeby móc ściagać trzeba najpierw coś udostepnić. Stosunek jak ostatnio się w to bawilem wynosił 1:3 (na jeden udosteopniony megabajt moźna było ściągnąc 3).
Teź mam DC++ 0.262.
Łacze się niby z HUBAMI, ale jakoś nie wiem jak otworzyć liste z udostępnianymi plikami przez innych, nie wiem jak ściągać.
Łacze się niby z HUBAMI, ale jakoś nie wiem jak otworzyć liste z udostępnianymi plikami przez innych, nie wiem jak ściągać.
Ja tutaj nic nie moge znalesc a co dopiero tego co szukam.Podłaczyłem sie do huba gdzie jest duzo osób i nadal kupa.
Ja tutaj nic nie moge znalesc a co dopiero tego co szukam.Podłaczyłem sie do huba gdzie jest duzo osób i nadal kupa.
Albo sprobuj tu moze cos znajdziesz http://www.hub.miniportal.pl/
Turek_17:Mam DC 1.0
bo to jest tak ze najlepiej jest sie laczyc do hubow na ktorych jest duzo osob – wyszukiwarka przeszukuje tylko pliki udostepnione przez osoby znajdujce sie na hubach na ktorym i Ty jestes.
Jesli wyszukiwarka nic Ci nie znajduje to moze po prostu nikt nie ma tego czego szukasz – polacz sie wtedy z innym hubem i zacznij szukanie od nowa.
Strona 1 / 1