diody się nie świecą
Mam dwa kompy jeden XP sp2 karta zintegrowana, drugi ME dołoźyłem nową kartę.Połączyłęm je skrętką ale w tym z XPpokazuje mi się dymek "kabel sieciowy odłączony", a w drugim w karcie sieciowej nic się nie świeci. Wymieniłem kabel, ale nic nie dało.
W obu kompach we właściwościach jest źe karta sieciowa działa prawidłowo.
Pomóźcie bo juź mi się odechciewa mieć w domu małą sieć. Pozdrawiam :(
W obu kompach we właściwościach jest źe karta sieciowa działa prawidłowo.
Pomóźcie bo juź mi się odechciewa mieć w domu małą sieć. Pozdrawiam :(
Odpowiedzi: 5
SUKCES !!!
Włączyłem kartę sieciową w drugi slot PCI i wszystko ruszyło, mam połączenie sieciowe.
Nie mogę połączyć się tylko z neostradą z drugiego kompa, ale przejźe forum to pewnie coś znajdę i sobie poradzę. Jeszcze raz dzięki za pomoc :D
Włączyłem kartę sieciową w drugi slot PCI i wszystko ruszyło, mam połączenie sieciowe.
Nie mogę połączyć się tylko z neostradą z drugiego kompa, ale przejźe forum to pewnie coś znajdę i sobie poradzę. Jeszcze raz dzięki za pomoc :D
Dzięki za radę
Niewiem czy dobrze zrobiłem ale wasedłem w akcesoria, wiersz poleceń wpisałem ping 192.168.0.1.
pokazało mi się pakiety:wysłane=4, odebrane= 0
Chyda coś z tą sieciówką jest nie tak
Niewiem czy dobrze zrobiłem ale wasedłem w akcesoria, wiersz poleceń wpisałem ping 192.168.0.1.
pokazało mi się pakiety:wysłane=4, odebrane= 0
Chyda coś z tą sieciówką jest nie tak
zapinguj tę sieciówkę zintegrowaną z komputera w którym ona siedzi, jeśli nie odpowie ,a jest włączona w menedźerze urządzeń to moźe oznaczać, źe moźe być uszkodzona, wówczas spróbuj poźyczyć od kogoś sieciówkę pod PCI i spróbować połączyc kompy.
skrosowany oczywiście, najpierw zrobiłem go sam w/g instrukcji z tego forum, teraz kupiłem drugi w Media mark dla pewności, ale dalej są takie same objawy :(
stosujesz kabel prosty czy skrosowany?
Strona 1 / 1