Dialer... ???

Witam,

Mam win XP i łaczę sie przez modem. Jakis czas temu zauwaźyłem, źe "coś" zmieniło mój numer dostępowy w moim połączeniu. Ze zwukłego 022... (TPSA) na taki: 0,,06909023

Te przecinki, to nie pomyłka :). Niestety, ktoś nie zauwyazył tego i połaczył się (jakies 100 min).
Prawdopodbnie jakis wirus co jaki czas zmienia mój nr dostpowy na jakies rózne numery, wysztkie zaczynaja sie od 0,,
Czy moglibyście mi powidzieć ile kosztje minuta połaczenia za takim numerem i jak usunąć te badziewie??

Odpowiedzi: 5

Jeźeli zmienił na numer 0,,4..... to na pewno numer dialera!! Radzę jeźeli nie korzystasz z numerów 070... i 040... i 0200... na codzień to zablokuj je u swojego operatora (są to numery o podwyźszonej opłacie). Jeźeli chodzi o TPSA zablokowanie tych numerów jest darmowe. TPSA wprowadzila te dodatkowe numery 040 i 020 po to źeby zmylić odbiorców Internetu. Połaczenia z tymi numerami równieź kosztują 7–8 złotych. Niestety rachunek przyjdzie Ci bardzo duźy. Oprócz tego radze zainstalować dialerkillera, którego moźesz pobrać ze strony http://www.antydialer.pl/ jest on bardzo dobry. Kiedyś teź korzystałem z modemu i uchronił mnie w porę przed wysokim rachunkiem.

Pozdrawiam
chemik_
Dodano
15.05.2005 15:19:00
Dobrze, ale takim gdybaniem tego dialera nie znajdziemy.
Po samym numerze niestety go nie zdentyfikujemy czyli trzeba poszukać go recznie.
Hijack This w ruch, robisz log i wrzucasz do tego tematu.
Nie masz jakis dziwnych ikon w trayu systemowym, moze jakis inne objawy ??
Bobi
Dodano
15.05.2005 15:14:55
Przemysław Zawadzki:
o nie dobrze nie chce cie straszyc ale jezeli to naprawde numer dialera to nie zaciekawie to wyglada

Właśnie chciałbym się dowiedizeć, czy to jest nr dialera.

Bo za 2 razem zminił na jakiś inny 0,,4...
ale nie pamietam dokładnie.
XvX
Dodano
15.05.2005 14:15:59
Krótki coś numer ten. Że dobry pewny jesteś? Przecinki czekanie oznaczają. Numeru międzynarodowego 69 nie znalazłem.

Pozdrawiam.
Yoda
Dodano
15.05.2005 11:44:08
o nie dobrze nie chce cie straszyc ale jezeli to naprawde numer dialera to nie zaciekawie to wyglada nie wiem ile kosztuje minuta polaczenia przez ten numer ale znajac dialery to sa kolosalne sumy rzedu uwaga 7–8 złotych za minute!!!!!!!!!! jezeli to bylo sto minut to liczyc ze przyjdzie ci wiekszy rachunek o 700 800 złotych :( daj znac jak dostaniesz rachunek :(
Przemysław Zawadzki
Dodano
15.05.2005 02:48:32
XvX
Dodano:
15.05.2005 01:47:52
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1