DHTML i aplety we Frontpage'u...
Proble mój dotyczy Frontpage'a i przeglądarki IE 6 z service Packiem 2. Otóź wiadomo źe SP2 blokuje domyślnie aplety java i activeX, więc ok, kłopot jednak w tym, źe jak będę uźywał efektów DHTML we Frontpage'u przy tworeniu stron to niestety te strony właśie są blokowane przez IE. Oczywiście uźytkownik moźe sobie to odblokować uźywając funkcji paska SP2 przeglądarki, kłopot w tym jednak, źe to raczej niewygodne, a pozatym wielu jest uźtkowników, którzy normalnie się tego wystraszą, myśąc źe na stronie jest coś szkodliwego... Nie ma tych kłopotów w wększości stron w internecie, ale te zapewne mają te efekty (np rollover) wklepane w treści kodu ręcznie, a ja nie mam an wiedzy HTML ani czasu źeby to ręcznie robić, dlatego strony robię we Frontpage'u. Moźe ktoś wie jak to ugryźć i co byo by alternatywą dla efektów dynamicznych (głównie rolover)tak by nie blokować tym przeglądarki. Nie piszcie proszę tylko źebym przesiadł się na inny edytor, bo dla nie ma innego tak intuicyjnego edytora jak FP, pozatym nie lubie pracy w HTML, wolę robić wszystko w trybie edycji graficznej...
Odpowiedzi: 1
rob przyciski we flashu
Strona 1 / 1