DEVLDR 32 – błąd aplikacji
Witam! Jestem nowy na tym forum i mam pierwszy problem z win xp.
Gdy chcę włączyć jakiś program wyskakuje takie coś:
DEVLDR: devldr32.exe – błąd aplikacji
Tresc wiadomosci i jakies numerki.
Kliknij OK aby przerwac dzialanie.
Takie coś jak wyzej. :roll:
Pomoźecie mi ?
z góry dzięki i pozdr. :)
Gdy chcę włączyć jakiś program wyskakuje takie coś:
DEVLDR: devldr32.exe – błąd aplikacji
Tresc wiadomosci i jakies numerki.
Kliknij OK aby przerwac dzialanie.
Takie coś jak wyzej. :roll:
Logfile of HijackThis v1.99.1
Scan saved at 11:14:29, on 2005–11–22
Platform: Windows XP Dodatek SP. 1 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP1 (6.00.2800.1106)
Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\csrss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\WINDOWS\system32\OfficeGUI9.exe
C:\WINDOWS\System32\nvsvc32.exe
C:\Program Files\Gadu–Gadu\gg.exe
C:\WINDOWS\System32\RUNDLL32.EXE
C:\Program Files\Neostrada TP\NeostradaTP.exe
C:\Program Files\Neostrada TP\ComComp.exe
C:\Program Files\Neostrada TP\Watch.exe
C:\Program Files\eMule\emule.exe
C:\Program Files\Windows Media Player\wmplayer.exe
C:\Program Files\Internet Explorer\IEXPLORE.EXE
D:\Bezpieczeństwo\HijackThis.exe
R0 – HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.neostrada.pl
R1 – HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Window Title = Neostrada TP
R0 – HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Łącza
O3 – Toolbar: &Radio – {8E718888–423F–11D2–876E–00A0C9082467} – C:\WINDOWS\System32\msdxm.ocx
O4 – HKLM\..\Run: [WOOWATCH] C:\PROGRA~1\NEOSTR~1\Watch.exe
O4 – HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\System32\NvCpl.dll,NvStartup
O4 – HKLM\..\Run: [nwiz] nwiz.exe /install
O4 – HKLM\..\Run: [microsft windows updates] mswupdate32.exe
O4 – HKLM\..\RunServices: [microsft windows updates] mswupdate32.exe
O4 – HKCU\..\Run: [Gadu–Gadu] "C:\Program Files\Gadu–Gadu\gg.exe" /tray
O4 – HKCU\..\Run: [NvMediaCenter] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\System32\NVMCTRAY.DLL,NvTaskbarInit
O16 – DPF: {E7544C6C–CFD6–43EA–B4E9–360CEE20BDF7} (MainControl Class) – http://skaner.mks.com.pl/SkanerOnline.cab
O17 – HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{BFAD91D7–CE39–44E0–86F0–9F95D51DB06F}: NameServer = 194.204.152.34 217.98.63.164
O21 – SSODL: mtkle – {13C54D9B–E5AE–4977–9ABC–07294ED49B73} – C:\WINDOWS\System32\grmwx32.dll
O21 – SSODL: mtkle – {13C54D9B–E5AE–4977–9ABC–07294ED49B73} – C:\WINDOWS\System32\grmwx32.dll
O23 – Service: Enables Java Support (Java) – Unknown owner – C:\WINDOWS\system32\OfficeGUI9.exe
O23 – Service: NVIDIA Display Driver Service (NVSvc) – NVIDIA Corporation – C:\WINDOWS\System32\nvsvc32.exe
Pomoźecie mi ?
z góry dzięki i pozdr. :)
Odpowiedzi: 19
Dzięki! Usunąłem te wpisy z hijacka i wszystko działa szybciej :P
W tym linku co podałeś nie wiem co pobrać z internetu. Linki które podał EL NINO nie działają, a w tamtych nie mogę znaleźć mojej karty :(
pozdr.
W tym linku co podałeś nie wiem co pobrać z internetu. Linki które podał EL NINO nie działają, a w tamtych nie mogę znaleźć mojej karty :(
pozdr.
Ciekawych rzeczy się dowiaduje dopiero teraz, w systemie grasują mega wredne robale–zapychacze.
Wpisy usuwasz, pliki tym bardziej. Wszystko w awaryjnym.
Co do driverów: http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=13467
O4 – HKLM\..\Run: [win msdt service] mswindtc.exe
O4 – HKLM\..\Run: [Compaq Service Drivers] winsvc32.exe
O4 – HKLM\..\RunServices: [win msdt service] mswindtc.exe
O4 – HKLM\..\RunServices: [Compaq Service Drivers] winsvc32.exe
O4 – HKCU\..\Run: [win msdt service] mswindtc.exe
O4 – HKCU\..\Run: [Compaq Service Drivers] winsvc32.exe
O4 – HKCU\..\RunServices: [win msdt service] mswindtc.exe
O4 – HKCU\..\RunServices: [Compaq Service Drivers] winsvc32.exe
Wpisy usuwasz, pliki tym bardziej. Wszystko w awaryjnym.
Co do driverów: http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=13467
Ok! Byłem na tej stronie ale nie ma mojej karty.
Mam: Creative Sound Blaster Live! 1024
Błąd występuje podczas włączania GG, forum CentrumXP, gry nie działają, komputer się zawiesza,net wolniej działa (jak Killboxem wyłącze te procesy to wszystko na jakiś czas wraca do normy .Te procesy to winsvc32.exe , hints.exe , devldr32.exe i kilka innych.)Skanuję komputer programem on–line ze strony www.mks.com.pl i Spybot Search&destroy. (moźe znacie jakieś programy które by mi się przydały? jakieś freeware)
Oto mój log z Hijacka:
Nie wiem czy coś jeszcze jest potrzebne. Jak tak to napiszcie :P
Dzięki i Pozdr.
Mam: Creative Sound Blaster Live! 1024
Błąd występuje podczas włączania GG, forum CentrumXP, gry nie działają, komputer się zawiesza,net wolniej działa (jak Killboxem wyłącze te procesy to wszystko na jakiś czas wraca do normy .Te procesy to winsvc32.exe , hints.exe , devldr32.exe i kilka innych.)Skanuję komputer programem on–line ze strony www.mks.com.pl i Spybot Search&destroy. (moźe znacie jakieś programy które by mi się przydały? jakieś freeware)
Oto mój log z Hijacka:
Logfile of HijackThis v1.99.1
Scan saved at 13:03:17, on 2005–12–01
Platform: Windows XP Dodatek SP. 1 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP1 (6.00.2800.1106)
Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
C:\Program Files\Neostrada TP\NeostradaTP.exe
C:\Program Files\Neostrada TP\ComComp.exe
C:\Program Files\Neostrada TP\Watch.exe
C:\Program Files\Gadu–Gadu\gg.exe
C:\Program Files\Internet Explorer\IEXPLORE.EXE
D:\Bezpieczeństwo\HijackThis.exe
R0 – HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.neostrada.pl
R1 – HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Window Title = Neostrada TP
R0 – HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Łącza
O4 – HKLM\..\Run: [WOOWATCH] C:\PROGRA~1\NEOSTR~1\Watch.exe
O4 – HKLM\..\Run: [nwiz] nwiz.exe /install
O4 – HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\System32\NvCpl.dll,NvStartup
O4 – HKLM\..\Run: [win msdt service] mswindtc.exe
O4 – HKLM\..\Run: [Compaq Service Drivers] winsvc32.exe
O4 – HKLM\..\RunServices: [win msdt service] mswindtc.exe
O4 – HKLM\..\RunServices: [Compaq Service Drivers] winsvc32.exe
O4 – HKCU\..\Run: [Gadu–Gadu] "C:\Program Files\Gadu–Gadu\gg.exe" /tray
O4 – HKCU\..\Run: [win msdt service] mswindtc.exe
O4 – HKCU\..\Run: [Compaq Service Drivers] winsvc32.exe
O4 – HKCU\..\RunServices: [win msdt service] mswindtc.exe
O4 – HKCU\..\RunServices: [Compaq Service Drivers] winsvc32.exe
O16 – DPF: {E7544C6C–CFD6–43EA–B4E9–360CEE20BDF7} (MainControl Class) – http://skaner.mks.com.pl/SkanerOnline.cab
O17 – HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{BFAD91D7–CE39–44E0–86F0–9F95D51DB06F}: NameServer = 194.204.152.34 217.98.63.164
O23 – Service: NVIDIA Display Driver Service (NVSvc) – NVIDIA Corporation – C:\WINDOWS\System32\nvsvc32.exe
Nie wiem czy coś jeszcze jest potrzebne. Jak tak to napiszcie :P
Dzięki i Pozdr.
Kurna nie dziw się, ze to samo jest w kółko skoro te same drivery instalujesz. Skocz tutaj: http://us.creative.com/support/downloads/
Sciągnij nowe dla odpowiedniego modelu, odinstaluj stare (uźyj Driver Cleaner który to chyba wspomaga Creative) i zainstaluj te nowo pobrane.
Nie pomoźe, podgląd zdarzeń i potrzeba więcej szczegółów nt. tego błędu.
Sciągnij nowe dla odpowiedniego modelu, odinstaluj stare (uźyj Driver Cleaner który to chyba wspomaga Creative) i zainstaluj te nowo pobrane.
Nie pomoźe, podgląd zdarzeń i potrzeba więcej szczegółów nt. tego błędu.
Prosze pomoźcie mi bo od miesiąca to mam i zaden format nie pomoźe !!!!
Pomózcie !! Moźecie pomóc mi tez na gg 3373054 albo na forum
pozdr.
Pomózcie !! Moźecie pomóc mi tez na gg 3373054 albo na forum
pozdr.
24.11.2005 19.21
Prosze pomóźcie.. to dla mnie bardzo waźne, nic mi nie chce działać, net wolniej chodzi i wogóle gg nie działa.Mam Karte
Creative Soind Blaster Live!1024
i ciągle mam ten sam błąd, usunąłem wszystkie stery i zainstalowałem te same na nowo bo nie mogę znaleźć innych :/
Pomóźcie prosze !
Prosze pomóźcie.. to dla mnie bardzo waźne, nic mi nie chce działać, net wolniej chodzi i wogóle gg nie działa.Mam Karte
i ciągle mam ten sam błąd, usunąłem wszystkie stery i zainstalowałem te same na nowo bo nie mogę znaleźć innych :/
Pomóźcie prosze !
A jak mam usunąć sterowniki ? nigdy tego nie robilem ale wydaje mi sie ze we właściwościach mój komputer>sprzęt>menadźer urządeń>kontrolery dźwięku wideo i gier>>no i tyle wiem.. nie wiem co z 9 pozycji usunąć :oops:
Creative SB Live
kodery–dekoodery audio
kodery–dekoodery wideo
kontrolery via ac'97 audio (wdm)
Port gier dla karty creative sb live!
standardowy port gier
starsze sterowniki audio
starsze sterowniki przechwytywania wideo
urządzenie sterujące mediami
24.11.2005 14:41
Usunąłem sterowniki i nie mam głosu ani nie mam co zainstalować na ich miejsce źeby wszystko działało :? Moźe mi ktoś pomóc ? Jakiś link czy coś
24.11.2005 19.21
Pomóźcie prosze !
Creative SB Live
kodery–dekoodery audio
kodery–dekoodery wideo
kontrolery via ac'97 audio (wdm)
Port gier dla karty creative sb live!
standardowy port gier
starsze sterowniki audio
starsze sterowniki przechwytywania wideo
urządzenie sterujące mediami
24.11.2005 14:41
Usunąłem sterowniki i nie mam głosu ani nie mam co zainstalować na ich miejsce źeby wszystko działało :? Moźe mi ktoś pomóc ? Jakiś link czy coś
24.11.2005 19.21
Pomóźcie prosze !
Odinstaluj sterowniki, posprzątaj po starych, sciągnij nowe/inną wersję i dopiero zainstaluj.
Zainstalowalem na nowo sterowniki od karty dzwiekowej ale nie pomogło :( czy coś moźna zrobić źle przy instalacji sterow ?
Aha i jezscze jak włączam tą strone wyskakuje devlr32 jak włączam winampa to jakiś błąd winampa i przy grze (wlof:et) tez mam jakiś inny błąd :?
Co zrobić ?
Aha i jezscze jak włączam tą strone wyskakuje devlr32 jak włączam winampa to jakiś błąd winampa i przy grze (wlof:et) tez mam jakiś inny błąd :?
Co zrobić ?
Z Uruchom –> cmd
Dzięki :)
Mam jeszcze 1 problem... jak uruchomić wiersz poleceń ? moźe to umiem ale nie wiem czy to jest to :P
Mam jeszcze 1 problem... jak uruchomić wiersz poleceń ? moźe to umiem ale nie wiem czy to jest to :P
Jeśli masz Sb Live to devldr32.exe jest od niej. Trzeba było przeinstalowac sterowniki karty.
W logu jest mswupdate32.exe, grmwx32.dll i OfficeGUI9.exe (Codbot)
Przy ostatnim zamykasz proces, uruchamiasz wiersz poleceń i wpisujesz:
sc stop Java
sc delete Java
W logu jest mswupdate32.exe, grmwx32.dll i OfficeGUI9.exe (Codbot)
Przy ostatnim zamykasz proces, uruchamiasz wiersz poleceń i wpisujesz:
sc stop Java
sc delete Java
Dzieki killboxem usunalem ten plik ale zniknal mi z paska taki trójkąt (od neostrady) ktory zmieniał kolory połączenia z czerwonego na zółti i na zielony... ale net działa więc to chyba nie było potrzebne... ale co teraz mam zrobić z tym develdr32?
OO :) dzięki juź przynajmniej go widzę (nie miałem włączonej opcji źeby widzieć pliki systemowe :P ) Wciskam alt+ctrl+del ale ciągle pojawia się na nowo :? Wiesz co zrobić ? moze restart systemu i odrazu wejść do systemu32 i go usunąć ?
Piter.Pe:Moźe coś poradzisz ?
Spróbuję ;)
Zakładam, źe w Opcjach folderów –> Widok nakazałeś pokazywanie plików ukrytych oraz plików chronionych przez system. Jeźeli nie – to uczyń to. Jeźeli juź będzie się dało plik zobaczyć to najpier "zabij" jego proces w Menadźerze zadań a dopiero potem usuwaj.
Jeźeli nie pomoźe to ściągnij sobie Killboxa – wklej mu nazwę pliku razem ze ścieźką (nie przejmuj się źe program go nie będzie widział), zanznacz "Delete on reboot" i czerwony krzyźyk wcisnij. Na prośbę o restart zrób to.
Jeźeli to nie pomoźe to zawsze masz moźliwość usunięcia pliku z konsoli odzyskiwania – poleceniem delete.
Tak wiem ale nie mogę niektórych znaleźć :cry:
Jest taki o nazwie OfficeGUI9.exe ale za cholere go nie ma w system32 :x Moźe coś poradzisz ?
Jest taki o nazwie OfficeGUI9.exe ale za cholere go nie ma w system32 :x Moźe coś poradzisz ?
Bo oprócz ununięcia wpisów musisz jeszcze pliki z dysku wyrzucić.
Tak próbowałem ale zaznaczone pliki nie chcą się usunąć :/ Zaznaczam wpisy, klikam na Fix Check wyskakuje okno czy napewno chcesz je usunac klikam tak i wyskakuje następne zamknij wszystkie przegladarki IE i klikam ok. Przy ponownym sprawdzaniu wpisy pojawiają się na nowo... próbowałem w trybie awaryjnym.. nie pomogło
Próbowałeś juź samemu ?? Zgodnie z instrukcją – http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=37513
Strona 1 / 1