Deus Ex, problem z uruchomieniem

Witam,
posiadam system Windows XP Profesional i mam problem z grą Deus Ex. Otóź, gdy klikam dwukrotnie na ikonę gry na pulpicie, to nic się nie dzieje – zero jakiejkolwiek reakcji, jakbym wogóle nie kliknął. Próbowałem takźe uruchomić grę bezpośrednio z folderu z grą, ale bez skutku. Podczas instalacji gry nie było źadnych problemów. Gra napewno nie jest uszkodzona, poniewaź grałem w nią jeszcze jak miałem 98. Jak rozwiązać ten problem? Czy jest jakaś łatka rozwiązująca ten problem?

Odpowiedzi: 10

Ściągnęłem sobie demo Unreal'a i okazuje się źe teź nie działa – cała operacja od kliknięcia na ikonę wygląda tak samo jak w przypadku Deus Ex. Co mógłbym w tej sytuacji zrobić? Bo jeśli nic się z tym nie zrobi i Deus Ex mi się nie uruchomi to chyba będę zmuszony zainstalować drugi system operacyjny, na którym działała ta gra – Windows 98.
Neus
Dodano
22.12.2005 18:57:05
Acha, o ten proces Ci chodziło, zachowuje się to tak, źe jak klikam to na chwilę się pojawia i po chwili znika. A co do UT to nie mam, ale spróbuję sobie załatwić, albo demo sobie ściągnę.
Neus
Dodano
18.12.2005 20:15:02
pytałem o zachowanie deusex.exe na liscie procesów – klepnij ctrl alt del i popatrz co sie dzieje po kliknięciu exeka.

co do directXa – wątpię, bo to engine UT, który źadnych takich problemów nie robi.

szczerze mówiąc nie mam pomysłów. moźe odpal w software renderer? hm,ale to by wywalało dopiero po załadowaniu czegoś... plików teź nie powinno brakować..

hm. masz gdzieś w zasięgu unreal tournament? jeśli on teź by się tak wywalał, zawsze by były jakieś podstawy :]
czterech_
Dodano
18.12.2005 19:30:18
@czterech_– zeskanowałem całego kompa BitDefenderem 9 i znalazł on wirusy i ponoć usunął, więc usunęłem grę Deus Ex, zainstalowałem ją jeszcze raz i nadal jest to samo. Proces ten wygląda tak, źe kilkam na ikonę aplikacji DeusEx.exe w folderze System tej gry i na chwilę pojawia się klepsydra obok kursora (nie pojawia się ekran z logo Deus Ex, świadczący źe gra się rzeczywiście ładuje), po chwili znika i dalej juź nic się nie dzieje. Próbowałem uruchamiać tą grę z wszystkimi trybami zgodności (próbowałem takźe z wyłączonym trybem zgodności) pliku DeusEx.exe i ciągle jest to samo. Zainstalowałem Deus Ex Multiplayer Patch, który ponoć miał zaktualizować wersję gry, ale takźe nic to nie dało. Instalowałem takźe przedtem Deus Ex Single Player Patch, lecz wymagał on wersji 1014f, a ja mam 1002f, napisali tam źeby nie instalować wcześniej patcha na tryb multiplayer i tak zrobiłem, lecz pojawia się ten sam komunikat, więc ostatecznie zainstalowałem tylko patcha na tryb multiplayer. Czy tego przyczyną moźe być nieodpowiednia wersja DirectXa? Mam najnowszą wersję DirectX, ale pamiętam, źe jak miałem jeszcze Win98 to gra SWAT3 nie chciała mi działać i jak zainstalowałem starszego DirectX (tą wersję, która była dostarczona z grą) to gra działała. Nie pamiętam dokładnie jaki to był błąd, ale raczej nie wyglądało to tak jak w tym przypadku.
Neus
Dodano
18.12.2005 13:12:56
skanowałeś komputra antywirusem? moźłiwe źe jakieś dziadostwo nie pozwala ci odpalić niektórych exeków, albo upodobało sobie i zainfekowało właśnie DE.

a tak swoja droga, jak zachowuje sie proces deusex.exe (czy jak to sie tam nazywa) na liscie? pojawia sie i znika? czy co?
czterech_
Dodano
17.12.2005 21:03:04
@dizong– ustawiłem tryb zgodności z 98/Me dla pliku DeusEx.exe w folderze System i nadal jest to samo – przez chwile się ładuje (pojawia się klepsydra obok kursora), a potem przestaje i nic się nie dzieje. Próbowałem teź instalować łatki ze strony Eidos Interactive, ale patch do trybu Single Player nie chce się zainstalować (wyskakuje komunikat, źe nie mam odpowiedniej wersji), mimo iź zainstalowałem wcześniej wymgany patch multiplayer. Zainstalowanie Deus Ex Beta Direct 3D Patch teź nic nie daje. Spróbuję moźe przeinstalować grę, ale nie wiem czy to coś da.

@gelo1992– płytka raczej nie jest zwalona, bo ostatnio uźywałem jej moźe rok temu na Win98 i od tego czasu wogóle jej nie ruszałem.
Neus
Dodano
17.12.2005 16:47:01
plyka musi byc zwalona bo ja taz mam windowsa XP i mi chodzi normalnie
gelo1992
Dodano
17.12.2005 15:21:35
Ja mówisz ze na 98 Ci chodziła to ustaw tryb zgodności na 98/ME
Anonymous
Dodano
17.12.2005 01:48:36
Koledzy i koleźanki (o ile takie wogóle są :P ), bardzo Was proszę o pomoc na temat tej gry, to jest bardzo fajna gra i mimo, iź przeszedłem ją z trzy razy to i tak mi się jeszcze nie znudziła :P . Być moźe dlatego, źe jest wyjątkowa i ma nielinową fabułę – zawsze moźna coś zrobić na inny sposób, odkryć jakieś nowe sekretne miejsca. Ta gra jest genialna, chyba kupię spobie drugą cześć, jeśli tylko będzie kosztować tyle za ile kupiłem pierwszą cześć w Kolekcji Klasyki Komputerowej (czyli coś około 20 zł).
Neus
Dodano
17.12.2005 01:03:11
Wybacz, nowy jestem. Wiem, źe powinienem pierw przejrzeć wszystkie działy, ale najzwyczajniej na świecie mi się nie chciało :P . A tak na serio, to napisałem w tym dziale bo problem jest związany z XP i nie zauwaźyłem działu Gry.
Neus
Dodano
16.12.2005 20:07:43
Neus
Dodano:
16.12.2005 19:57:37
Komentarzy:
10
Strona 1 / 1