Denerwujący problem. Prosze o pomoc!!!!!!!!!
mam taki problem.
Gdy chce ściągnąć jakieś pliki z neta poprzez programy tak jak: eMule, Shareaza czy nawet Azureus to z serwerem się łączy i w tym źecz polega ze jak zaznacze do ściągnięcia to nie ściąga ( a jak ściąga to 0.20 kb/s a łącze mam 256/128 kb/s 0 i nie wiem co jest grane.
Dawniej jeszcze miałem neona to chodziło elegancko a jak zmieniłem na radiuówke to padło wszystko ;(. Za wszelka pomoc z góry dzieki!!
Gdy chce ściągnąć jakieś pliki z neta poprzez programy tak jak: eMule, Shareaza czy nawet Azureus to z serwerem się łączy i w tym źecz polega ze jak zaznacze do ściągnięcia to nie ściąga ( a jak ściąga to 0.20 kb/s a łącze mam 256/128 kb/s 0 i nie wiem co jest grane.
Dawniej jeszcze miałem neona to chodziło elegancko a jak zmieniłem na radiuówke to padło wszystko ;(. Za wszelka pomoc z góry dzieki!!
Odpowiedzi: 9
Xamil:to wejdź w zakładkę IRC, podłącz się do kanału "eMule Polish" i tam się popytaj.Ja prawie wszystko co wiem o Emulu to stamtąd :wink:
Jeszcze mu napisz jak ma to zrobić bo teź mogą być problemy. :wink: Pozdro.
właśnie w tym sęk ze mam odwatwe wszystkie porty i jakos nie działa. ale wogóle emule ani inny program p2p mi nie działa
Kucze tyle razy byłem na forum.Musisz mieć otwarte porty TCP i UDP.Najleiej jak masz włączonego eMule to wejdź w zakładkę IRC, podłącz się do kanału "eMule Polish" i tam się popytaj.Ja prawie wszystko co wiem o Emulu to stamtąd :wink:
pitus1000:jak zmienic w tym Emulu Low ID na High ID?
Chłopie pytasz dwa razy o to samo. Szukajka i poszperaj troche. :wink: Pozdro.
jak zmienic w tym Emulu Low ID na High ID?
dzieki, bylem juz u gościa ktory mi zakładał neta. Sam nada mi publiczne IP kasujac co miesiać 5 zl za to...
Adres IP (publiczny bądz prywatny) dostajesz od swojego providera. Musisz sie dowiedzieć czy jest taka moźliwość zeby uzyskać publiczne IP (czasami jest to dodatkowa oplata). Jeźeli jestś w sieci "osiedlowej" i dzielicie łącze routerem to naleźy na nim przekierować odpowiednie porty na twój komputer (jak? wszystko znajdziesz na tym forum) i wówczas równieź bedziesz miał high id (emule)[/url]
a idzie jakos zrobic aby te IP było widoczne??
Strzelam...
Dawniej miałeś publiczne IP, więc i w programach HighID Ci się ustawiało (mogłeś łączyć się z kaźdym i ściągać jak szalony). Teraz pewnie nie masz publicznego IP i zanim dopchniesz się w kolejkę do ludzi z HighID to trochę potrwa, nim zaczniesz ściągać.
U mnie po zaznaczeniu, czasem muszę czekać i cały dzień nim mi coś zacznie ściągać, a i prędkości moczno ograniczone, więc wg. mnie to wszystko Ci działa prawidłowo. Poprostu poznałeś uroki braku publicznego IP.
Dawniej miałeś publiczne IP, więc i w programach HighID Ci się ustawiało (mogłeś łączyć się z kaźdym i ściągać jak szalony). Teraz pewnie nie masz publicznego IP i zanim dopchniesz się w kolejkę do ludzi z HighID to trochę potrwa, nim zaczniesz ściągać.
U mnie po zaznaczeniu, czasem muszę czekać i cały dzień nim mi coś zacznie ściągać, a i prędkości moczno ograniczone, więc wg. mnie to wszystko Ci działa prawidłowo. Poprostu poznałeś uroki braku publicznego IP.
Strona 1 / 1