Denerwujący dźwięk
Witam
Pytanie, jak wyłączyć dźwięk niskiego poziomu naładowania baterii w laptopie. Wyłączyłem alarmy w opcjach zasilania ale dalej przy niskim poziomie baterii jest denerwujący dźwięk. W biosie mogę tylko ustawić datę, hasło i dysk z którego bootuje system. Może są jakieś programy które z poziomu Windowsa dają większą możliwość konfiguracji biosu ? A może przyczyna leży gdzieś indziej ?
Pozdrawiam
Odpowiedzi: 1
Dźwięk jest niezależny od tego czy system jest uruchomiony czy występuje tylko w uruchomionym systemie ??
Strona 1 / 1
<p>Tylko przy uruchomionym systemie.</p>ps. denerwujący dźwięk można wyłączyć ściszając głośność w regulacji głośności, ale nie dokońca o to mi chodzi.
A w Panelu sterowania -> Dźwięki próbowaleś wyczyścić dźwięki przy zdarzeniach dotyczących stanu zasilania ??<br>
To również próbowałem, nawet ustawiłem schemat na "bez dźwięków" ale dalej to samo, wygląda na to że ten dźwięk jest jakby z poza systemu ale co dziwne można go podgłaszać i ściszać.<br>
Jaki to laptop ?? Nie instalowałeś żadnych sterowników/programów narzędziowych do niego które mogłby mieć takie coś ustawione ??<br>
Aristo Prestige 1600, oprogramowanie standardowe, żadnych "nowości". Z mojego punktu widzenia wygląda to tak jest opcja w biosie która odpowiada za alarmy przy niskim stanie baterii ale ja tej opcji nie mogę wyłączyć ani zobaczyć w biosie. Jest to prawdopodobne czy przyczyny należy szukać gdzie indziej ?<br>