Denerwujaca aktualizacja
Witam,mam pytanko,otoz od dluzszego czasu wlacza mi sie nastepujaca aktualizacja: Aktualizacja zabezpieczeń dla systemu Microsoft Windows (819696)(dotyczy zabezpieczen w programie directX),moge ja instalowac milion razy a wu pokazuje mi ze nadal jej nie mam na kompie (zaraz po instalacji moge wejsc na wu kliknac zeby przeskanowalo w poszukiwaniu aktualizacji i tez pokaze ze nie mam tej aktualizacji,bez restartu kompa)SP1 ofkorz mam,wszystkie krytyczne procz wlasnie tej nieszczesnej tez,wiekszosc tych niekrytycznych tez siedzi :P ,wiec nie wiem...Nie zeby to byl jakis problem,tylko ciekawy jestem o co chodzi.Aha mam directX 8.1,czy to wlasnie nie dlatego sie tak dzieje ze nie najnowszy ? Z gory dzieki za info.
Odpowiedzi: 6
Typ uruchomienia: Automatyczny
Stan uslugi: Uruchomiono
:/
Stan uslugi: Uruchomiono
:/
Witam
Menu start, narzędzia administracyjne, usługi składowe, usługi lokalne, i w tym oknie "usługi kryptograficzne", prawy przyciskiem na nich "właściwości" a potem o ile nie są włączone, w zakładce ogólne przycisk "uruchom" i zobacz czy aktualizacja zadziała. {Prosciej moźna się pewnie do tego okna dostać z "uruchom" ale nie pamietam polecenia. Nie bardzo się interesowalem dlaczego to zadziałąło ale ogólnie zrozumialem źe "windows" miał pretensje do "microsoftu" źe poprawka (klika poprawek) jest nieodpowiednio podpisanych nie mogąc rozponac "certyfikatu" przy wyłączonej usłudze
Menu start, narzędzia administracyjne, usługi składowe, usługi lokalne, i w tym oknie "usługi kryptograficzne", prawy przyciskiem na nich "właściwości" a potem o ile nie są włączone, w zakładce ogólne przycisk "uruchom" i zobacz czy aktualizacja zadziała. {Prosciej moźna się pewnie do tego okna dostać z "uruchom" ale nie pamietam polecenia. Nie bardzo się interesowalem dlaczego to zadziałąło ale ogólnie zrozumialem źe "windows" miał pretensje do "microsoftu" źe poprawka (klika poprawek) jest nieodpowiednio podpisanych nie mogąc rozponac "certyfikatu" przy wyłączonej usłudze
Witam
MrScr@by: instalowalem za pomocą WU,instalacja tych najnowszych directX raczej odpada,podobno sypia sie niektore starsze gry :/
rybakpk: "usluga" ee jaka :P ? co to,z czym to sie je ;D ?
SHADOW–XIII: wylaczone juz dawno temu ;)
No nic jakby ktos mial jeszcze jakies pomysly to niech wali smialo :>
MrScr@by: instalowalem za pomocą WU,instalacja tych najnowszych directX raczej odpada,podobno sypia sie niektore starsze gry :/
rybakpk: "usluga" ee jaka :P ? co to,z czym to sie je ;D ?
SHADOW–XIII: wylaczone juz dawno temu ;)
No nic jakby ktos mial jeszcze jakies pomysly to niech wali smialo :>
strzelam, ale moze to wina przywracania systemu?
Witam
Jest kilka stron na ten temat w bazie "microsof–tu". U mnie jednak jest tak , źe z jakiegoś nieznanego powodu wyłącza się (mimo , źe słusznie czy nieslusznie mam ja ustwioną na automatyczne uruchamianie) "usługa kryptograficzna" i trzeba ją ręcznie włączyć przed pewnymi aktualizacjami bo dopiero wtedy się instalują.
Jest kilka stron na ten temat w bazie "microsof–tu". U mnie jednak jest tak , źe z jakiegoś nieznanego powodu wyłącza się (mimo , źe słusznie czy nieslusznie mam ja ustwioną na automatyczne uruchamianie) "usługa kryptograficzna" i trzeba ją ręcznie włączyć przed pewnymi aktualizacjami bo dopiero wtedy się instalują.
Zdarzały się takie przypadki źe WU mimo zainstalowania poprawki po ponownym skanowaniu monitował o ponowną jej instalacje.
Czy instalowałeś ją za pomocą WU ( instalacja sieciowa ) czy sciągnełeś na HDD i instalowałeś :?:
Spróbuj moźe zaktualizować DirectX do v.9.0c nie jest to rozwiązanie ale... moźe nie wykryje po ponownej instalacji.
Czy instalowałeś ją za pomocą WU ( instalacja sieciowa ) czy sciągnełeś na HDD i instalowałeś :?:
Spróbuj moźe zaktualizować DirectX do v.9.0c nie jest to rozwiązanie ale... moźe nie wykryje po ponownej instalacji.
Strona 1 / 1