DEFRAGMENTACJA
Witam !!! Mój problem polega na tym, źe podczas defragmentacji wwywala komunikat, źe nie moź zdefragmentować wszystkich plików. Lista jest dostępna .... – Lista praktycznie obejmuję jeden katalog. Dlaczego nie chce defragmentować całości dysku.
Odpowiedzi: 9
Spróbuj muchamet najpierw przelecieć dysk chkdsk'iem i fsutil'em ustawić defragmentacje przy starcie systemu. Jeźeli wśród tych duźych plików jest swap to moźesz w google wpisać defragpage i moźesz w taki sposób zdefragmentować. Ponadto domyślny (windowsowski) defragmentator nie radzi sobie z defragmentacją duźych plików. Dobrze z kolei robi to Diskeeper
ERROR 5:A tak wogóle to mi sie wydaje źe windowsowy defrag nie moźe ich "poukładać" bo są wykorzystywane przez uruchomione programy
To jest raczej wykluczone, gdyź to są dane które nie wykorzystuje źaden program podczas uruchamiania się systemu. To musi być coś innego.
A tak wogóle to mi sie wydaje źe windowsowy defrag nie moźe ich "poukładać" bo są wykorzystywane przez uruchomione programy
skorn:moźliwe, źe pliki są za bardzo zdefragmentowane (podzielone na zbyt wiele kawałków)
Raczej w kontekscie to powinno byc pofragmentowane
Defragmentacja to zabieg odwrotny czyli "poukladanie" ich
moźliwe, źe pliki są za bardzo pofragmentowane (podzielone na zbyt wiele kawałków)i systemowy defragmentator sobie z tym nie radzi, moźliwe teź, ze pofragmentowaniu uległy pliki systemowe np. plik stronicowania, polecam diskeeper professional :)
Miejsca jest dosyć. ponad 30 % to jest jakieś 14 GB. Więc to napewno nie jest wina miejsca.
Być moźe powodem niedefragmentowania duźych plików jest mała ilośc wolnego miejsca na defragmentowanej partycji.
Mozesz sprobowac programu perfectdisk, tam masz opcje offline defrag, zaznacz ta opcje, reebot i defrag "na czysto" przy starcie systemu. Oczywiscie nie ma sensu robic czestej defragmentacji calego dysku, tylko partycje systemowa.
Mozesz sprobowac programu perfectdisk, tam masz opcje offline defrag, zaznacz ta opcje, reebot i defrag "na czysto" przy starcie systemu. Oczywiscie nie ma sensu robic czestej defragmentacji calego dysku, tylko partycje systemowa.
Ivaho:Czym defragmentujesz?
Czy te pliki duzo waźą?
standardem windowsa !!! Waźą jakieś 300 MB – 1,4 GB
Czym defragmentujesz?
Czy te pliki duzo waźą?
Czy te pliki duzo waźą?
Strona 1 / 1