defragmentacja dysku
Nie mogę defragmentować dysku po 4% ukazuje się komunikat Nr ID: DEFRAG004 i że należy zrobić skanowanie dysku z opcją gruntowny aby usunąć błędy. Skanowanie zrobiłem (ponad 8h) błędy zostały naprawine i nadal nie mogę zrobić defragmentacji ](*,) . Miał ktoś podobny kłopot? Pozdrawiam i proszę o pomoc
Odpowiedzi: 6
Dzięki zobaczę i wkrótce napiszę :)
Tak
To znaczy dobrze zrozumiałem zobaczyć jakiej firmy mam dysk i ze strony producenta ściągnąć program jeśli takowy istnieje? Dobrze zrozumiałem?
No to już przynajmniej zaczyna się kwestia OS-a wyjasniać.
Błędy OE, z tego co pamiętam, miąły związek z pamięcią ( takie "nie może być read/written ), ale co leży u podstawy ich pojawiania isę zdalnie nie da isę chyba stwierdzić ( nie o zgadywaniu mowa ).
Test pamieci pewnie mołby być, ale najpierw bym dysk dokumentnie przebadał jednak - czymś od jego producenta, a nie scandiskiem. Potem dopiero bym się nad dalszymi krokami zastanawiał ( zależynymi od rezultatów tego sprawdzenia ).
ma ktoś inny pomysł chcę to zrobić programem który jest w windows. A jeszcze jedno czasami przy uruchomieniu komputera zaraz po liczeniu pamięci i stronie windows Me wyskakuje niebieska strona i Błąd : 0E : 018F : BFF77626
trzeba zrestartować oczywiście i uruchamia się do wyboru: tryb normalny, krok po kroku, awaryjny, i jescze jeden.
Co to za błąd co go może powodować i jakie podjąć kroki aby go usunąć
Szukałem w necie tego błędu ale wszystko po niemiecku, czesku, i inne nikt w Polsce się nie spotkał z takim błędem :(
pozdrawiam czekam na odp
spróbuj disk doktorem
Strona 1 / 1