DC++
Zainstalowałem program DC++ skonfigurowałem, połączyłem sie z hubem np:MaYdaY, wybrałem opcje szukanie wpisałem to co chce wyszukac i czekam tak bardzo długo ale nic mi nie znajduje dlaczego????
Odpowiedzi: 4
KiwX: Podaj więcej szczegółów dotyczących Twojego połączenia internetowego. Jaki dostawca, czy jesteś w sieci lokalnej (jeśli tak to czy admin jest ugodowy czy nie), czy masz zewnętrzne (publiczne) IP, czy masz firewall'a lub inny soft ograniczający dostęp do Twojego kompa z zewnątrz ? Dopiero wtedy moźna będzie zaradzić jak być active, nie moźna "być active" od tak sobie, jak sugeruje mój przedmówca. To zaleźy od wielu czynników.
PS. Mam nadzieję, źe nie wpisałeś w wyszukiwarkę czegoś dziwnego i dlatego nie znajduje.
PS. Mam nadzieję, źe nie wpisałeś w wyszukiwarkę czegoś dziwnego i dlatego nie znajduje.
jak masz firewalla to nie wejdziesz na active ale jak jestes na passive to nie mozesz sciagac od uzytkownikow tez passive wiec albo sie dogadaj z tym na hubie zeby byl active albo ty badz active i sciagaj od passivow
KiwX. trzeba bylo sie zglosic do mnie. wiesz ze w tym siedze a nie trujesz tylek tu chłopakom...
wylacz systemowego firewalla , wlacz active i juz chodzi. na passive to sie nie przestawiaj bo od innych pasive to sobie nic nie sciagniesz...
wylacz systemowego firewalla , wlacz active i juz chodzi. na passive to sie nie przestawiaj bo od innych pasive to sobie nic nie sciagniesz...
Bo jesteś passive, a pewnie ustawiłeś w opcjach DC połączenie na active. Zmień na passive i będzie działać. Prawdopodobnie nie masz zewnętrznego IP, jesteś za NAT'em, w sieci lokalnej lub masz włączonego firewall'a i dlatego nie moźesz być active.
Strona 1 / 1