DC++ –> O co mu chodzi....??
Mam dosc powazny problem z aplikacja Direct Connect. A dokladniej z jednym plikiem 600 mb, ktory prubowalem ostatnio sciagnac, niestety podczas sciagania zrobil sie restart komputera i gdy łącze sie ponownie w miejscu paska download wyskakuje mi "Rollback inconsistency, existing file does not match the one being downloaded" ja anglika jedynie halo do sluchawki wiec nie wiem co to moze toznaczac.. Dodam, ze pliku juz mam sciagniete 330 mb a przy 5GB ograniczeniu nie mozna byc rozrzutnym, wiec nie chce sciagac tego od nowa.
Odpowiedzi: 5
Tak, wybierałem opcje obcinanie agresywne 1MB i nic nie pomaga. Nawiasem mówiąc obcinałem teź kilka krótnie po 1MB i teź nie pomagało. A dziwna sprawa bo zrobiło mi sie tak, aź 14 plikom avi, które aktualnie ściagam.
fije:Mam taki sam problem i niestety obcinanie nic nie pomaga. Czy to oznacza ściaganie od nowa? :x
Hmmm serio nie działa, napewno sprawdzałeś obciąć większą część pliku bo są dwie metody ostatnie 8kb i 1MB, spróbuj tą drugą metodą. Jeśli to naprawde nie zadziała to moźe rób tak jak ja, co jakiś czas po prostu kopiuje plik z foldera tymczasowego do innego foldera, jeśli plik się zrypie to ten który skopiowałem zastępuje na ten zrypany.
Mam taki sam problem i niestety obcinanie nic nie pomaga. Czy to oznacza ściaganie od nowa? :x
Wielkie dzieki Tomi! Respect....V
Znam lekarstwo no twój problem, sam kiedyś miał z tym problemy. A więc ściągasz plik z tąd i jeszcze w ustawieniach DC++ wpisz w rollback wartość 100 i obok teź 100 (buffer).
Pozdro
Pozdro
Strona 1 / 1