Data instalacji w Win98SE
Jak w temacie – moze bylo ale nie potrafie znalezc – jak i skad moge w Win98SE sciagnac informacje o dacie instalacji OS? Cos mi majaczy o rejestrze, ale... tylko majaczy
Odpowiedzi: 11
heh,jak tlumacze to nie dociera... dowod w zalaczniku... interesuje mnie odczyt bez zewnetrznego softu
No nie wierze ze we wlasciwosciach folder w Win98 nie ma takiego info jak na obrazku:
Co do daty utworzenia niektorych plikow to sie zgadza, nie zawieraja one daty instaqlacji tylko date utworzenia pliku,np przez firme Microsoft.
A jesli dalej masz z tym problem to sciagnij se Everesta wersja bez instaqlatora (archiwum ZIP), otworz archiwum i odpal plik Everest.exe, nie trzeba nic instalowac.Z regoly wersje Beta Everesta byly bez instalatora...
Co do daty utworzenia niektorych plikow to sie zgadza, nie zawieraja one daty instaqlacji tylko date utworzenia pliku,np przez firme Microsoft.
A jesli dalej masz z tym problem to sciagnij se Everesta wersja bez instaqlatora (archiwum ZIP), otworz archiwum i odpal plik Everest.exe, nie trzeba nic instalowac.Z regoly wersje Beta Everesta byly bez instalatora...
teroia z pkt 2 upada – comamnd.com ma date z lipca 1999, wiec nie tedy droga. reszta ma albo takie daty, albo wcale – mam noteboka z 98 obok i szukam. znalazlem w rejestrze cos jak FirstInstallDateTime, ale nie ma daty tylko ciag a1 50 53 31, wiec to pewnie informacja zakodowana...
1. Everest istnieje i w wersji bez instalacji.
2. To, źe daty utworzenia nie ma coś mnie nie przekonuje – sprawdź dla Program Files czy katalogów systemowych we wnętrzu windows lub PF.
moźesz to samo zobaczyć dla plików konfiguracyjnych leźacych bezpośrednio na c:\
2. To, źe daty utworzenia nie ma coś mnie nie przekonuje – sprawdź dla Program Files czy katalogów systemowych we wnętrzu windows lub PF.
moźesz to samo zobaczyć dla plików konfiguracyjnych leźacych bezpośrednio na c:\
sek w tym, ze klikajac na wlasciwosci katalogu windows on nie podaje daty utworzenia... w xp i owszem, al enie w 98. a potrzebna mi ta data, bo podlegly czlowiek mial sie zajac tym komputerem i przeinstalowac winde, a podejrzewam ze tego nie zrobil. po to chce to wiedziec. a nie moge instalowac tego softu zewnetrznego, po prostu.
Nie mam w98, to i nie pomnę czy w rejestrze jakaś data "godzinowa" jest podawana.
Zaś jeźlei szukasz to ..... "Use google Luke", bowiem dla zapytania data instalacji systemu wyniki jakieś się pojawiają.
Tyle tylko, źe – w świetle tego coś napisął – nie bardzo widze związek daty instalacji systemu z niemoźliwością zainstalowania "czegokolwiek".
Moźe jednak ciut więcej informacji o co dokładnie chodzi byś z siebie wydalić raczył ?
PS.
Jeźeli znasz datę instalacji – dzień–miesiąc–rok – to przecieź wejście do rejestru i wyszukanie tkaiego ciągu znaków nie stanowi źadnego problemu.
Zaś jeźlei szukasz to ..... "Use google Luke", bowiem dla zapytania data instalacji systemu wyniki jakieś się pojawiają.
Tyle tylko, źe – w świetle tego coś napisął – nie bardzo widze związek daty instalacji systemu z niemoźliwością zainstalowania "czegokolwiek".
Moźe jednak ciut więcej informacji o co dokładnie chodzi byś z siebie wydalić raczył ?
PS.
Jeźeli znasz datę instalacji – dzień–miesiąc–rok – to przecieź wejście do rejestru i wyszukanie tkaiego ciągu znaków nie stanowi źadnego problemu.
Nie wiem o jak dokladnie info Ci chodzi po kliknieciu PPM na folder WINDOWS i wybranie wlasciwosci masz bardzo dokladna date utworzenia (dzien–miesiac–rok godzina–minuta) a Everest podaje co najwyzej date utworzenia, bez godziny, w dodatku data jest identyczna jak we wlasciwosciach folderu Windows...
dalej jest to info niezadowalajace – chodzi mi o test bez zewnetrznej aplikacji – nie bardzo mam mozliwosc zainstalowania czegokolwiek, a i o dyskrecje idzie
To uźyj Everesta – w nim jest podawana data instalacji systemu.
Zakładka system operacyjny – właściwości systemu.
Zakładka system operacyjny – właściwości systemu.
kurde,zdalaby sie bardziej dokladna metoda...
Bez źadnych kombinacji – kliknij ppm na katalogu windows i zobacz datę utworzenia.
Strona 1 / 1